Astrolog Tina Reinhardt Hansen

Månedens Tegn

Kommende Nymåne

Kommende Fuldmåne

Ny- & Fuldmåne generelt

 

 

 

 

Tvillingernes måned

d. 20/5 – 20/6 2020

 

Element: Luft/det mentale plan

Dynamik/Årstid: Forår går over i Sommer.

Hersker: Merkur. Spirituel hersker: Venus.

 

Onsdag eftermiddag forlader Solen Tyren og går ind i Tvillingernes tegn med et dertilhørende energiskifte, når vi bevæger os fra introvert, ”feminin” jord til ekstrovert, ”maskulin” luft.

Tvillingernes måned er dér, hvor forår forvandler sig til sommer. Det er årets absolut lyseste måned, da Lyset både totalt har overtaget og stadig er tiltagende måneden ud, inden det når sit peak ved Sommersolhvervet d. 20. juni

Netop pga. døgnets mange lyse timer er trangen stor til at gøre mest muligt brug af dem og med skiftet fra introvert til ekstrovert handler det nu om at komme ud blandt andre, være aktiv, kunne opsøge, fare omkring og helst udforske lidt af det hele, her under Tvillingernes indflydelse.

I år er udfoldelsesmulighederne jo noget stækkede og begrænsede. Selvom mere og mere ”åbnes op”, så er det stadig under særlige betingelser og restriktioner – og mens nogle vil glæde sig over det, der nu er muligt og benytte sig max af det, - og der modsat også vil være dem, der er ængstelige, betænkelige og tilbageholdende - vil andre igen simpelthen nu miste tålmodigheden. En generel stærkt forhøjet rastløshed og utilfredshed må i hvert fald forventes.

For som årstidens sommerfugle, insekter og mælkebøtte fnug, der let flagrer hid og did rundt i luften, har Tvillinge energien nemlig behov for at være i evig, uhindret bevægelse, såvel som i kontakt med andre - energien er udadvendt, nysgerrig, undersøgende og altid kommunikerende, for der er konstant spændende informationer, der skal opsnappes og viderebringes. Det være sig alt lige fra den seneste sladder til skarp og dybsindig viden.

Så begrænset bevægelsesfrihed og sociale restriktioner harmonerer bestemt ikke godt med denne tid på året og den energi som vi nu bevæger os ind i - og ej heller den stadig omsiggribende censur i forhold til hvad man må ytre sig om tingenes tilstand!

Da Tvillingerne samtidig er et særdeles mentalt skarpt tegn skal diverse forklaringer og begrundelser godt nok også til at hænge væsentligt bedre sammen, hvis folk fortsat skal købe dem. Den oprindelige ”officielle fortælling” får i hvert fald sværere og sværere vilkår og en kommunikationsmæssig opgradering er nok nødvendig, hvis ikke den skal falde helt sammen…eller også må den jo gøre det!!!  Vi får at se…

I hvert fald bliver kommunikation, informationer, nyheder, nyhedsformidlere, påvirkningen & formningen af vores opfattelse af tingene og vores meningsdannelse samt sandhedssøgen et kæmpe fælles fokus tema, fra nu af og det næste 1, 5 års tid frem, da vi snart påbegynder en serie af formørkelser i netop Tvillingerne og modpolen Skytten.

Inden da, er det dog, blot to dage efter Solens indtræden i Tvillingerne:

NYMÅNE 2° 04 I TVILLINGERNE PÅ FREDAG Kl. 19.39

Ved Nymåne er der, for alle som vælger at tune ind, adgang til et skud af Tvillingernes lette, lyse, flagrende, hurtige, mentalt skarpe, nysgerrige, evigt ungdommelige, modsætnings-favnende og nærmest sitrende energi. 

Oplagte tiltag ved Nymånen i Tvillingerne:

- Tag et kig på dine nyhedskilder - hvordan og hvorfra får du dine nyheder og informationer – er der noget der skal sorteres ud i eller var det en ide også at opsøge andre alternative kilder?

- Open your mind; prøv at lytte til, læse, se noget, fra et andet ståsted end du plejer

-  Forfølg noget, du er nysgerrig på. Opsøg noget nyt, du godt kunne tænke dig at lære/vide noget mere om.

- Planlæg/arranger hvis du har noget, du gerne vil lære fra dig, videreformidle eller undervise andre i.

- Gør en indsats for at holde dine tanker mere positive

- Alt, der har med skriftlighed at gøre. Herunder også at arbejde med nedskrevne Nymåne mål og ønsker.

 

Ved Fuldmånen over Skytte/Tvillingerne aksen d. 5. juni finder en Skygge Måneformørkelse sted.

Formørkelses sæsonen, (der efterfølgende også byder på de 2 sidste formørkelser over Krebs/Stenbuk aksen hhv. d. 21. juni og d. 5. juli), sætter ind omkring 10 dage før den første formørkelse, altså allerede fra midten af næste uge af, så den sæson går vi selvfølgelig i dybden med i næste uge – og den tegner yderst ”interessant”, kan jeg godt afsløre allerede nu.

Derudover begynder 2. præcise fase af Jupiter - Pluto konjunktionen også her i Tvillingernes måned, i juni (første fase fandt som bekendt sted i marts/april…) og Pluto - Eris kvadraten når ligeledes for 2. gang sit helt præcise punkt, også i juni.

Så med præcise markante Pluto aspekter og formørkelsesenergier oveni de allerede igangværende aspekter, må Tvillingernes - og efterflg. også en god del af Krebsens – måned forventes at blive ganske heftig og intens energimæssigt og garanteret også begivenhedsmæssigt…

 

Hav dog, trods alt, en dejlig forsommer måned, en god Kr. Himmelfartsferie og en rigtig glædelig Nymåne 😊

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Nymånen i Tvillingerne d. 22/5

 

Se ovenfor 😊 ❤

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Fuldmånen i Skorpionen

d. 7. maj

Torsdag d. 7. maj, over middag, placerer Månen sig 17°20  i Skorpionen, lige overfor Solen i Tyren.

Mens Solen i Tyren, der har æren af denne fantastiske årstid, holder sit fokus på jorden, naturen, det fysiske plan og på nydelsen heraf, såvel som på ønsket om at vedligeholde og fastholde alt det skønne, der folder sig ud netop nu, bringer Skorpion Månen minder med sig om en helt anden tid på året, hvor alt  visner og forgår. Hertil hører også bevidstheden om, at alt forandrer sig, intet varer evigt, alt får en ende, alt dør, for sidenhen at genopstå i ny form.

Visheden om dette kan både bringe ængstelse og frygt med sig, men modsat også ro og en enorm styrke for dem, der formår at nå ind til og primært identificerer sig med deres inderste uforgængelige kerne, der består i al evighed.

Især i disse tider, hvor vi kollektivt befinder os ved en kæmpe milepæl, hvor noget tydeligvis ændrer sig uigenkaldeligt, er det utroligt vigtigt at kunne nå ind til og mærke denne kerne.  For sjældent er der blevet spillet så meget på frygt for døden, med så store og indgribende konsekvenser over hele kloden på en gang.

I sådan et klima har manipulation og mørke agendaer (et andet Skorpion anliggende) meget lette vilkår, for frygten slører totalt for klarsyn.

Men spørgsmålet er dog også hvor længe folk vil blive ved med at lade sig føre blindt rundt i manegen i Cirkus Corona. I takt med at flere og flere selvmodsigende udmeldinger og retningslinjer spreder sig, sættes der formodentligt også flere og flere spørgsmålstegn…

Krisen har dog også bragt noget positivt med sig;  for mange har der været ekstra tid til fordybelse og eftertænksomhed - også i forhold til ønsker om hvordan livet skal leves fremover.

Og lige nu her i 2020 er der, som mange gange nævnt, et åbent vindue for at kunne skabe en anderledes og bedre verden på længere sigt.

Og her har Skorpion Fuldmånen også noget vigtigt at byde ind med, for Skorpion Månen nægter at bruge sin energi på overfladiskhed og ligegyldigheder,  den stiller store krav til sjæl og lidenskab i alt hvad, du foretager dig på det materielle/fysiske plan, under Tyrens domæne, hvad enten det drejer sig om dem du omgås med, det, du tjener dine penge på, de ting og ejendele, du omgiver dig med, din krop og det du propper i den, såvel som de værdier, du lever dit liv efter.

Skorpion Månen kræver 100% passion omkring alt, hvad du foretager dig -  ellers kan det være lige meget!

Og en ny verden, hvor du vil være fri til at gå udelukkende efter det, du brænder for, er faktisk en mulighed.

Men sidder vi fast i chok, frygt og handlingslammelse, misser vi den chance og vinduet vil lukke i igen - og du kan være ganske sikker på, at der er andre, der for længst har planlagt en fremtid, som bestemt ikke er til hverken din, min eller vores fælles bedste. Det er jo præcis derfor at du og vi alle lige nu forsøges at holdes nede i frygt, så den mørke version af fremtiden kan indføres, uden at vi nærmest bemærker det.

Fuldmåne = release tid og ved denne Fuldmåne er det derfor ekstra relevant at arbejde med at slippe frygt og især grundfrygten for døden, for det er betingelsen for at kunne bevæge dig hen imod at indtage din retmæssige power og dine medskaberkræfter fuldt ud.

Derudover er det selvfølgelig også oplagt at give slip på det, som denne tid evt. måtte have afsløret ikke er særlig vigtigt eller relevant for dig længere.

Merkur står i nærheden af Solen, ved Fuldmånen, og tilføjer et tema om hvor meget vores  tankevirksomhed, diverse informationer, nyheder og formidlerne af dem og deres rolle i alt det her, betyder for vores opfattelse af tingene, for hvordan vi har det og agerer i disse tider.

Det bliver et tema vi kommer til at dykke meget mere ned i snart, nu hvor Måneknuderne skifter tegn til (Merkurs tegn) Tvillingerne og Skytten og vi sidst på måneden begynder en ny formørkelsessæson, der bl.a. indeholder en formørkelse over netop denne akse i juni.

Inden da udløser Mars her ved Fuldmånen og en uges tid frem hele to tidligere Solformørkelser.

Dels endnu en i Løven – ”The Great American Eclipse” fra august 2017 - en total Solformørkelse, der jo har en hel særlig plads i mit hjerte, fordi jeg var der, overværede den og tog direkte imod dens energi ; en fuldstændig fantastisk, uforglemmelig og vild oplevelse - der kan man tale om ren power!!! 

Og der var ikke bare tale om en formørkelse, men også en kraftfuld stortrigon i ild og den kombination kan tilsammen brænde enhver frygt væk, kan jeg godt love dig for - og den energi genaktiveres altså nu.

Her er et par citater fra dengang:

”der dannes faktisk en hel præcis Stortrigon i Ildelementet under formørkelsen. Det Galaktiske Centers indblanding betyder, at denne Formørkelse i helt særlig grad bliver en portal med kraftig tilførsel af energi, lys, optimisme, ild, vitalitet, inspiration og healing direkte fra Universet via Det Galaktiske Center til Jorden og videre til dig og dit hjertechakra”

Og om de kollektive temaer:

”Kollektivt forbindes Solformørkelser i Løvens tegn især med statsoverhoveder, de royale og stjernerne; deres opstigning/ ankomst til magten/toppen eller deres fald, afsættelse, abdicering eller død.  Det handler altså primært om dem, der, udadtil, styrer os, såvel som dem, der ses op til og beundres. Kransekagefigurene. Hvem der i virkeligheden har magten og står bagved og trækker i trådene – og hvem der står bag fabrikationen af mange af stjernerne og hvorfor, kunne også godt gå hen at blive et (endnu mere) aktuelt tema i den nærmeste fremtid…

Guld forbindes også med Løven og kan komme mere i vælten/blive et tema - og efter formørkelser i ildtegn er der før set varme og tørke, såvel som begyndelsen på krige…”

Og de personlige:

Det helt store tema for denne Solformørkelse på det personlige plan er at skabe mere plads til lys, lyst, hjerte og kærlighed i dit liv.

Det handler om at nå frem til, hvordan du bedst lader dit unikke indre Lys stråle og komme til sin ret. Om at leve dit liv ud fra dit højere livsformål. Om at lade kærlighed styre frem for frygt. Om at dit hjerte kender svarene, så det gælder om at finde modet til at følge dit hjerte – og primært at gøre ting af lyst, glæde, overskud og generøsitet frem for af pligt og nødvendighed. Det gælder ligeledes om at bevare lyset og livsgnisten i modgang og mørke. Om ikke at sætte dit lys under en skæppe. Men samtidig heller ikke at brænde så meget på én gang, at du brænder ud…”

 

Den anden er en delvis formørkelse i Vandbæreren fra 2018 og her genaktiveres flg. temaer:

”Kollektivt sætter formørkelser i Vandbæreren gerne spotlight på den alternative verden, truthers, frihedskæmpere, rebeller, der tør tale og gå magthaverne imod, foreninger, strejker, protester, oprør, social uro, omvæltning, teknologiske fremskridt, såvel som teknologiske problemer, himlen, rummet og alle maskiner, fartøjer og væsener, der måtte opholde sig der…”

I forhold til alt det, der sker lige nu, virker alt dette jo også yderst relevant og nødvendigt!

 Vandbæreren står også for på venskaber, reelt fællesskab og frihed, områder der har haft yderst trange kår på det seneste. 

En genaktivering kunne tyde på, at det nu er ”time for a change”!

Fuldmånen er præcis torsdag kl. 12.45,  den fulde Skorpion Måne står op over Tyrens smukke forårslandskab omkring kl. 21.10 og kan nydes på aften og nattehimlen frem til fredag ved 6-tiden.

Så hvis vejr og skydække er til det, så kom ud og nyd den, ind imellem hvederne 😊  og ellers vil Månen også se fuld ud allerede onsdag aften og fra sent fredag aften med.

Glædelig Fuldmåne og god St. Bededagsferie sidst på ugen 😊

©Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

Ny - & Fuldmåne generelt

 

I løbet af et år, har vi et par gange, hvor vi traditionelt stopper op, gør status, siger farvel til det forgangne og starter op på noget nyt, med dertilhørende forhåbninger og mål. Nemlig når vi tager hul på et nyt kalenderår i januar og når vi selv fylder år. Både nytår og fødselsdage er baseret på Solens tilbagevenden til et bestemt punkt i Dyrekredsen.

Der findes dog også en anden cyklus, som er baseret på både Månen og Solen. Hvis vi bevidstgør os om den, får vi, i løbet af et år, langt flere muligheder for, i samspil med de herskende energier, at starte forfra, tage hul på noget nyt og til at give slip på det gamle, der ikke længere fungerer for os. Nemlig ved hhv. Ny – og Fuldmåne.

Nymånen

Ved Nymåne befinder Solen og Månen sig nøjagtig samme sted, i samme tegn. Når begge vores himmellys befinder sig i samme tegn, skaber det en enorm fokus og kraft på lige netop dette tegns kvaliteter og egenskaber, som vi alle, uanset ”stjernetegn”, kan få adgang til, hvis vi ”tuner ind” på det rette tidspunkt. Dvs. så tæt som muligt på det klokkeslæt, hvor Nymånen er præcis.

Månen er i denne fase usynlig på himlen, den har netop færdiggjort en cyklus og tager i det skjulte hul på en ny. Der ligger derfor en stærk ”Ny begyndelses – energi” omkring enhver Nymåne, som du med fordel kan gøre brug af til at starte forfra, til at genfokusere på dine hensigter, ønsker og mål, samt at planlægge fremtiden. Der findes simpelthen ikke noget bedre tidspunkt at starte noget nyt op; at begynde på en frisk. Det siges, at enhver hensigt sagt højt eller skrevet ned, ved Nymåne, bærer en enorm kraft i sig, så det er altid en god ide at tænke dig grundigt om, hvad det egentlig er, du ønsker skal manifestere sig i dit liv.

I løbet af et år kommer Solen og Månen sammen igennem hvert et tegn i Dyrekredsen og (stort set) alle livs områder (”huse”) af dit individuelle horoskop.

Hensigter der i overensstemmelse med det aktuelle tegns egenskaber vil være ekstra kraftfulde, men i princippet kan du ønske dig hvad som helst, så længe at det er i overensstemmelse med ”det højeste gode for alle involverede”.

Så tæt som muligt på det tidspunkt, hvor Nymånen er præcis*, er det fordelagtigt at åbne op, tune ind, meditere, visualisere, lave visionboards, manifestere, nedskrive mål og hensigter etc.

(*Undtagen når Månen er "void of course", altså ikke laver flere aspekter til andre planeter, mens den stadig befinder sig i tegnet. I så tilfælde er det bedst at vente til Månen er gået ind i det næste tegn. Dette er en teknisk ting, som du ikke behøver at bekymre dig yderligere om, da det i mine Nymåne updates altid vil fremgå, hvis et andet tidspunkt end det præcise Nymåne klokkeslæt er at foretrække.)

Skriv eks vis op til 10 mål og ønsker ned på en liste. Hver gang et af dem går i opfyldelse, skriver du en ny liste med de tilbageværende mål. Opdater listen ved hver Nymåne og tilføj evt. nye ting. Sørg gerne for at have en blanding af store og små ting på din liste.

Det gælder for både Ny- og Fuldmånen, at døren til ”andre dimensioner” står mere åben, omkring det præcise tidspunkt. Der kan opnås dybe indsigter, modtages vigtige budskaber og skabes større kontakt. Der er simpelthen mere hul igennem.

Fuldmånen

Ved Fuldmåne står Solen og Månen overfor hinanden i modsatte tegn og sætter stærk fokus på både de modsætninger og den fælles akse som de to tegn tilsammen udgør.

Månen står i denne fase op, når Solen går ned og har som det tydeligt ses på himlen nu nået sit maksimale udfoldelsespotentiale.

Fuldmånen er dragende, fascinerende, smuk, mystisk og magisk. For nogle opleves den også som både forstyrrende og forstørret; nogle kan ikke sove, nogle oplever stærke humørsvingninger, nogle mister lettere besindelsen og planlagte ting går lettere i skuddermudder.

Fuldmåne energien er uden tvivl langt mere velegnet til improvisation og til at lade sig rive med end til det beherskede og kontrollerede.

Tiden omkring Fuldmånen er altså særdeles oplagt til at give slip, ikke bare på dig selv, i form af at lade dig rive med, men også i form af at give slip på uønskede ting i dit liv.

Hvor du ved Nymåne bør fokusere på hvad du ønsker at manifestere og bringe ind i dit liv, handler det ved Fuldmåne om at rense ud og give slip på de ting, som måske tidligere har fungeret dig, men som nu ikke længere gør det og i stedet blot står i vejen for din trivsel og balance.

Man kunne også sige, at Nymånen har en mere Solar/yang/"maskulin" energi over sig, hvor du har mulighed for at være en aktiv medskaber af dit liv, hvorimod Fuldmåne energien er mere Lunar/yin/"feminin"; tingene er mere ude af din kontrol, men du kan lade dig rive med, du kan give slip og release og du kan tage imod.

Et Fuldmåne ritual kunne være, så tæt som muligt på det præcise tidspunkt at skrive det, som du ønsker at give slip på ned på stykker af papir og derefter brænde dem af, stykke for stykke.

Har du ikke noget, du har brug for at give slip på ved en given Fuldmåne kan du også bare åbne dig op og se hvad der kommer til dig. Din modtagelighed er ekstra forhøjet på dette tidspunkt.

Og endelig er det jo oplagt at komme ud og nyde Fuldmånens skønhed og magi på aften - og nattehimlen.

Formørkelser

Hvert år er der flere formørkelser ved Ny- og Fuldmåne, som dog for de flestes vedkommende ikke er synlige for os her i Danmark, men som på et energetisk plan alligevel har stor indflydelse.

En Solformørkelse er en ekstra kraftfuld Nymåne og en Måneformørkelse en ekstra kraftfuld Fuldmåne og begge har virkning meget længere ud i fremtiden end en almindelig Ny/Fuldmåne har. Totale formørkelser er de allermest kraftfulde.

Formørkelserne er Universets måde at udpege aktuelle temaer, som vi kollektivt bør kigge nærmere på. På et personligt plan udpeges områder, der vil være særligt fokus på i dit liv det kommende stykke tid.

Ny & Fuldmåne, Formørkelser og det personlige horoskop

Den mest optimale udnyttelse af både Ny- & Fuldmåne og Formørkelses energierne er at bruge dem i forhold til dit eget horoskop.

Her er det ikke kun de pågældende aktuelle tegn, (som er fælles for alle), der inddrages, men også de helt specifikke livs områder, de befinder sig i (som varierer fra menneske til menneske) og de planeter i dit fødselshoroskop, de evt. udløser.

Hermed bliver det så på en helt individuel måde, at du kan samarbejde med energien fra vores to himmellys; Solen og Månen.

I løbet af et år kommer du hele vejen rundt i alle områderne af dit liv og i løbet af et helt liv, vil det være forskellige planeter i dit horoskop, der udløses.

Her kan du bestille et specielt Ny – og Fuldmåne Horoskop, som et år frem i tiden, fortæller dig, hvor Ny- & Fuldmånen, samt Formørkelserne kommer til at indfinde sig i dit horoskop. Det er et arbejdsredskab, der bevidstgør dig om, hvordan du bedst muligt kan gøre brug af og spille sammen med Sol og Måne energierne, på en måde, som kun lige præcis du kan, da ethvert menneske og dets horoskop er fuldstændig unikt.

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Tilbage til forsiden