Astrolog Tina Reinhardt Hansen

Månedens Tegn

Kommende Nymåne

Kommende Fuldmåne

Ny- & Fuldmåne generelt

 

 

 

 

Skorpionens måned d. 23/10 – 22/10 2019

 

Element: Vand/Følelsesmæssige plan.

Dynamik/Årstid: Fast/Midten af efteråret.

Hersker: Pluto. Gammel hersker: Mars.

Onsdag aften går Solen ind i Skorpionens tegn og vi er dermed nået så langt ud på efteråret, at der ikke længere er nogen vej udenom, at Mørket har taget over og fortsat er tiltagende i styrke.

I den kommende weekend stiller vi ydermere urene tilbage til den reelle tid og vi må så, helt i Skorpionens ånd, for alvor se både det ydre og indre mørke i øjnene.

I naturen visner langt det meste og ser ud til at dø, i løbet af Skorpionens måned, men livet fortsætter, som bekendt, i det skjulte og begynder forberedelserne på en genfødsel til foråret. Heraf kommer Skorpionens nære forhold til både død og genfødsel og alt hvad, der gemmer sig under overfladen.

Skorpionen tager derfor ikke let på noget som helst. Her er ikke plads til ligegyldigheder eller overflade, det er det dybe, det ægte og sandheden, der søges og man er nødt til at brænde lidenskabeligt for alt, hvad man foretager sig - ellers kan det være lige meget!

Synkront med mørkets overtag og naturens død, fejres der i Skorpionens måned Halloween - en højtid der netop omhandler Mørket og Døden.

Vores kære afdøde kommer tættere på os igen, men samtidig kan mørkets væsener også nemmere dukke op fra underverdenen og træde ind i denne dimension, drille og genere os.

For langt de fleste er højtiden en sjov måde hvorpå Mørket og dets uhyggelige skabninger og Døden selv kan nærmes via udsmykning, udklædning, gys, spøg og skæmt, som gør det hele lidt nemmere at have med at gøre.

Men for andre er denne højtid også ramme alvor, da det i visse kredse er højsæson for at udleve de absolut mørkeste sider af sig selv og lade det gå ud over uskyldige ofre.

Med alle de afslutnings - & forandringsenergier, der p.t. er under opsejling, må det være en af de mest vigtigste ting at få bragt til en ende, så ingen længere ufrivilligt skal lide under andres mørke tendenser, ritualer og perversiteter fremover.

Her er Skorpionens dybdeborende, researchende, opklarende evner og villighed til uden at blinke at se på hvad der foregår i ly af mørket, yderst vigtige egenskaber til en dag at nå dertil.

Det kunne i det hele taget godt gå hen og blive en Halloween ”to remember”, da det i år ikke bare er selve årstiden, der, som sædvanlig, byder på mørke, men hvor også de mest fremherskende energier er særdeles tunge og mørke….

Saturns langvarige udløsning og afslutning af en tidligere Solformørkelse i sit eget tegn, er fortsat igangværende og vil fylde de næste 3 uger – denne trigger spidser, her ved indgangen til Skorpionens måned, nu til og når interessant nok sit peak netop ved Halloween d. 31. okt – 1. nov, hvor Saturn vil stå direkte ovenpå formørkelsesgraden 15°25 Stenbukken

Samtidig haler Saturn også ind på Skorpionens hersker Pluto, så de både bevæger sig nærmere hinanden og nærmere hen mod deres endelige mødested 22° Stenbukken i januar.

Så det er på alle måder en mørk og udfordrende tid vi befinder os i, men også en tid med mulighed for at få ryddet op og ud i mørket og skabt store forandringer til det bedre, hvis vi altså tager udfordringen op.

Månedens Nymåne i Skorpionen falder d. 28 og Fuldmånen henover Tyr/Skorpion aksen d. 12.11   – dagen forinden har vi Merkur transitten, henover Solskiven, d. 11. 11.

Du vil selvfølgelig kunne læse mere om betydningen af det hele nedenfor, når tiden sig nærmer.

Hav en (u)hyggelig Skorpion måned 😊 – se Mørket i øjnene, oplys det og transformer det!

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

Nymåne i Vægten

d. 28. september

 

Lørdag aften når Månen hen til Solens position 5°20 i Vægten og september måneds Nymåne indtræffer.

Her er der, for alle, som vælger at åbne op og tune ind, mulighed for at tanke op med energi, der bringer fred, ro, balance og harmoni med sig - hvilket kan være ganske klogt at benytte sig af, med tanke på de øvrige energier, dette efterår og den kommende vinter (se ovenfor) byder på.

Nymånen i Vægten er samtidig årets tilbagevendende helt store parforholds (og øvrige former for partnerskabs) manifestations mulighed.

Så dig, der er i et forhold har altså særlig mulighed for at skrue ekstra op for romantikken, pleje kærligheden og igangsætte alle former for tiltag, der højner/forbedrer din relation med din partner på lørdag.

For dig, som er single og også på udkig efter et forhold, er det et oplagt tidspunkt at manifestere/fremkalde/visualisere den helt særlige person, du ønsker skal komme ind i dit liv.

Ligeledes kan konkrete tiltag som at sørge for at tilbringe lørdag aften, et sted hvor der er chancer for at møde en partner eller f.eks at oprette en (ny) datingprofil være fordelagtigt.

Andre oplagte tiltag under Vægt Nymånen, for alle, uanset parforholdsstatus, er:

- At sætte ekstra fokus på forsødelse af  tilværelsen.

- Indretning og dekoration af hjem og omgivelser. Alt hvad der bringer mere skønhed, æstetik og hygge ind i dit liv.

-En Makeover - skønhedspleje og smuksering af enhver art

- Noget, der skaber mere balance og harmoni mellem de forskellige dele af dit liv.

- Noget, der bringer mere fred og ro ind i dit liv.

 

Nymånen er præcis lørdag kl. 20.26 - og resten af lørdagen, såvel som hele søndagen, er særligt velegnet til at gøre brug af Nymåne energien.

God fornøjelse og rigtig glædelig Vægt Nymåne -peace, love & harmony 😊 ❤

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

Fuldmåne i Vædderen

d. 13. oktober

 

Sent søndag aften placerer Månen sig 20°13 i Vædderens tegn, lige overfor Solen i Vægten, hvorved oktober måneds Fuldmåne indtræffer.

Mens Solen i Vægten er harmonisøgende, diplomatisk, hensyntagende og ofte parat til at slå knuder på sig selv, for at få tingene til at glide og undgå ufred, sætter Vædder Månen helt automatisk sig selv forrest, står fast på sit og er ikke bange for at tromle sin agenda igennem, uanset om det skaber konflikt eller ej.

Der er mange områder af livet, hvor det er nødvendigt at kunne gå på kompromis, for at kunne eksistere side om side med andre. Men så er der også de områder, hvor du, for at være tro mod dig selv, er nødt til at stå fast, skære igennem og sætte en grænse for, hvad du vil være med til og uanset hvad, gøre det, der nu er nødvendigt i situationen.

Her, i dagene omkring Fuldmånen, er det derfor meget godt at tænke lidt nærmere over hvad dine personlige dealbreakers egentlig er? Det, som du under ingen omstændigheder kan eller vil gå på kompromis med.

Fuldmånen i Vædderen kommer nemlig med et budskab om, at du skal vælge dine kampe med omhu, men så også være modig nok til at tage de kampe, der virkelig gælder!

Og nogle af de essentielle kampe kan meget vel melde sig på banen det næste stykke tid – dog ikke nødvendigvis på den mest åbenlyse måde.

Da Solen og Månen samtidig er spændt hårdt op af Pluto er vandende nemlig mudrede, der er mange skjulte agendaer og mulig saboterende undergravning, så der må graves dybt, for at finde frem til de sande motiver og intentioner, både i dig selv og hos modparten.

Så inden du kaster dig ud i noget er det klogt at gøre et større både indre og ydre detektivarbejde og sondere terrænet nøje.

Det er en tid, hvor det gælder om ikke at fare unødigt i flint, men ej heller blot passivt at godtage noget, der viser sig ikke at være i din interesse.

 

Kollektivt har vi også aggression/konflikt/krig og diplomatiske og fredsmæglende løsninger stående stejlt overfor hinanden - også her er der masser af skjulte agendaer, der forplumrer billedet. Du kan være helt sikker på, at der foregår meget mere – og ofte noget helt andet - under overfladen, end hvad du får at vide via officielle udmeldinger og fremstillinger ….Så tag intet for gode varer, grav dybt og research selv nøje, før end du lægger dig fast på en opfattelse af, hvad der egentlig foregår..

Grundet Plutos involvering, er dette er i sig selv en meget intens Fuldmåne, men det er langt fra det eneste der p.t. foregår.

På bagtæppet er Uranus i Tyren også i opposition til, Tyrens hersker, Venus, i disse dage, hvilket kan få nogle af Uranus i Tyren temaerne til at blusse op:

Og så er søndag også dagen, hvor Saturns månedlange udløsning af januars Solformørkelse i Stenbukken starter - og som beskrevet nedenfor, bliver det en markant og tung affære.

Samtidig intensiveres Saturn - Pluto konjunktionens temaer, som må siges allerede at være godt oppe at vende(!), også yderligere.

De mest markante, af de igangværende kollektive energier, optrappes altså her fra weekenden af, hvad angår mærkbarhed og effekt og det kan både blive en begivenhedsrig, men også meget tung og intens tid fra nu af og fremefter.

Både Vædder og Vægt egenskaber, som høj energi, gåpåmod og kampgejst, såvel som indre fred, ro og balance er ønskværdige og nødvendige, for at komme bedst mulig igennem det næste stykke tid – og da Fuldmåne som bekendt er release tid, er det oplagt at release og cleare noget af det, som står i vejen for, stjæler og udsuger netop disse ting, i dit liv.

Vædder Månen stiger op over Vægtens efterårslandskab søndag omkring kl. 18.45. Fuldmånen når sit præcise punkt kl. 23.07 og er på nattehimlen frem til mandag morgen omkring kl. 7.45.

God weekend og glædelig Fuldmåne 😊❤

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Særlig Formørkelses trigger i oktober/november 2019

Vi har hen over sommeren oplevet Mars udløse flere tidligere, stadig aktive, Solformørkelser, hvilket langt fra er usædvanligt. Mars er nemlig den klassiske eclipse trigger, der flere gange hvert år rammer formørkelsesgrader og går ind og aktiverer og aktualiserer den pågældende formørkelses temaer og bringer dem til et nyt stadie.

Nu er det så en sjældnere og mere langvarig form for udløsning vi skal opleve, når Saturn fra d. 13. oktober og en måneds tid frem befinder sig omkring formørkelsesgraden 15°25 i Stenbukkens tegn. Formørkelsen fandt sted d. 6. januar i år.

Hvor Mars går ind og skubber i gang, kommer Saturn ind og slår bremserne i og siger stop!

Formørkelser afsluttet af Saturn har det derfor med at bringe markante afslutninger med sig.

Formørkelser i Stenbukken sætter typisk fokus på samfundsinstitutioner og højborge, statsledere, autoriteter, myndigheder, forretningsverdenen, industrien, ledere, arbejdsmarkeds organisationer og ældre/ ældreområdet.

Når Saturn udløser en formørkelse vil svagheder og fejl i strukturer og systemer blive testet til det yderste og ikke alt vil kunne klare presset. Noget kan derfor meget vel ende med at bryde helt sammen.

Store forandringer kan komme på tale, hvor indflydelse, magt og status bliver frataget nogle og givet til nogle andre.

Når Saturn trigger en formørkelse kommer indskrænkninger, begrænsninger, mangel og knaphed gerne på tale. Noget fjernes, skæres væk, noget formindskes, bespares, noget må undværes.

I og med at dette samtidig foregår i Saturns eget tegn, Stenbukken, har Saturn endnu mere styrke og der er derfor endnu højere chance for at ovennævnte sker.

Når dertil lægges, at Saturn samtidig indgår i et vigtigt aspekt med en markant og omvæltende planet som Pluto er chancerne for markante begivenheder særdeles høj. (læs mere om Saturn – Pluto konjunktionen her og her)

 

Pluto står, blandt mange andre ting, for fælles ressourcer og økonomi og da hurtiggående planeter, her i løbet af oktober, som bl.a., i denne sammenhæng, værdi & økonomiplaneten Venus, såvel som Nymånen i Skorpionens tegn sidst på måneden, samtidig også stiller sig direkte overfor Uranus i Tyren, så kan økonomisk ustabilitet og krise meget vel være en vigtig del af det, der kommer til at ske.

Pluto har det ydermere med hen ad vejen at bringe os ud i ekstremerne af det tegn, den går i og den er nu nået til sidste tredjedel (dekanat) af Stenbukken. Da den i sidste årti befandt sig i sidste dekanat af Skytten var der, helt i Skyttens ånd, en overoptimistisk og naiv tro på evig vækst og træer, der naturligvis kunne vokse langt ind i himlen og dertilhørende kæmpe forbrugsfest, indtil muren blev ramt, da Pluto forlod Skytten og gik ind i Stenbukken i 2008 og krisen satte ind.

Nu er er det så den modsatte ekstrem vi befinder os i og bevæger os endnu længere ud i, hvor Stenbukken byder på sortsyn, en tro på, at man i hvert fald ikke får noget forærende, men selv må knokle for tingene og klare sig selv, må leve ekstremt bæredygtigt og sparsommeligt, undvære og begrænse sig, da knaphed og mangel bare er vilkårene. Sådan ændrer tidsånden sig, i takt med de ydre planeters gang gennem tegnene.

Og om nogle år vil den såmænd også ændre sig igen, men her og nu og det næste stykke tid er der voldsomt meget Saturnisk energi aktiveret, qua Plutos og Saturns placeringer i Stenbukken (og senere på året også Jupiters), såvel som igangværende formørkelser i Stenbukken, hvoraf en af dem nu aktiveres og afsluttes af Saturn selv.

Så der er ingen vej udenom om, at det bliver en periode, hvor gæld bliver et tema, konsekvenser og regningerne kommer og meget af det der skyldes, må nu betales tilbage, det gælder både økonomisk, men også hvad karmisk gæld angår. 

Samtidig er det dog også en tid, hvor evt. karmiske bonuspoint kan indløses - og det gælder både kollektivt og individuelt.

På det personlige plan, så handlede formørkelsen i januar om i større grad selv at tage mere ansvar for dit eget liv, i højere grad selv sætte rammerne og strukturen for din livsførelse, tage din autoritet mere på dig, da ydre autoriteter, ledere, samfundsinstitutioner og hele samfundsstrukturen fremover ikke nødvendigvis er noget, du kan sætte din lid til, på samme måde, som du måske hidtil har gjort.

Formørkelsen satte ligeledes fokus på din karriere og offentlige profil, men især også på de ting, du gør, som du ikke nødvendigvis tjener (alle) dine penge på, men som du gør fordi, du føler, at det er dit kald og et højere livsformål.

Disse temaer vil blive berørt og ekstra aktuelle den kommende måned og kan også komme til et form for klimaks.

 

For et stykke tid siden fik jeg vist ordene:

”October 2019 has been written and planned for a very, very long time”

Hvordan det så helt præcist vil give sig til udtryk er vi klogere på om bare en 4 ugers tid…

De planetariske energier bekræfter i hvert fald, at dette er en særdeles markant måned, efterfulgt af flere markante måneder, da det i det hele taget er et markant efterår og vinterhalvår vi er gået ind i. Det er med andre ord hotspot tid igen – og et langvarigt et af slagsen.

Vi har prøvet en del i det forgangne årti, hvor vi har gennemlevet utallige tumultariske hotspots, vi er blevet rusket godt igennem og er forhåbentligt både mere hærdede og vågne nu og dermed også bedre rustet til at komme igennem dette tunge og langvarige hotspot.  Det er ganske klogt at være forberedt på lidt af hvert—for vi er nu nået dertil, hvor ting for alvor vil begynde at bryde sammen.

Men samtidig giver det så også en særlig mulighed for at komme af med en masse råddenskab og sætte noget nyt, sundere, bedre og mere retfærdigt i stedet, så det er yderst vigtigt ikke lade de Saturniske energier sende os helt ned i kulkælderen og dermed forspilde denne chance, som oktober og de efterflg måneder også byder på.

<3 Tina

3. oktober 2019

©Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Ny - & Fuldmåne generelt

 

I løbet af et år, har vi et par gange, hvor vi traditionelt stopper op, gør status, siger farvel til det forgangne og starter op på noget nyt, med dertilhørende forhåbninger og mål. Nemlig når vi tager hul på et nyt kalenderår i januar og når vi selv fylder år. Både nytår og fødselsdage er baseret på Solens tilbagevenden til et bestemt punkt i Dyrekredsen.

Der findes dog også en anden cyklus, som er baseret på både Månen og Solen. Hvis vi bevidstgør os om den, får vi, i løbet af et år, langt flere muligheder for, i samspil med de herskende energier, at starte forfra, tage hul på noget nyt og til at give slip på det gamle, der ikke længere fungerer for os. Nemlig ved hhv. Ny – og Fuldmåne.

Nymånen

Ved Nymåne befinder Solen og Månen sig nøjagtig samme sted, i samme tegn. Når begge vores himmellys befinder sig i samme tegn, skaber det en enorm fokus og kraft på lige netop dette tegns kvaliteter og egenskaber, som vi alle, uanset ”stjernetegn”, kan få adgang til, hvis vi ”tuner ind” på det rette tidspunkt. Dvs. så tæt som muligt på det klokkeslæt, hvor Nymånen er præcis.

Månen er i denne fase usynlig på himlen, den har netop færdiggjort en cyklus og tager i det skjulte hul på en ny. Der ligger derfor en stærk ”Ny begyndelses – energi” omkring enhver Nymåne, som du med fordel kan gøre brug af til at starte forfra, til at genfokusere på dine hensigter, ønsker og mål, samt at planlægge fremtiden. Der findes simpelthen ikke noget bedre tidspunkt at starte noget nyt op; at begynde på en frisk. Det siges, at enhver hensigt sagt højt eller skrevet ned, ved Nymåne, bærer en enorm kraft i sig, så det er altid en god ide at tænke dig grundigt om, hvad det egentlig er, du ønsker skal manifestere sig i dit liv.

I løbet af et år kommer Solen og Månen sammen igennem hvert et tegn i Dyrekredsen og (stort set) alle livs områder (”huse”) af dit individuelle horoskop.

Hensigter der i overensstemmelse med det aktuelle tegns egenskaber vil være ekstra kraftfulde, men i princippet kan du ønske dig hvad som helst, så længe at det er i overensstemmelse med ”det højeste gode for alle involverede”.

Så tæt som muligt på det tidspunkt, hvor Nymånen er præcis*, er det fordelagtigt at åbne op, tune ind, meditere, visualisere, lave visionboards, manifestere, nedskrive mål og hensigter etc.

(*Undtagen når Månen er "void of course", altså ikke laver flere aspekter til andre planeter, mens den stadig befinder sig i tegnet. I så tilfælde er det bedst at vente til Månen er gået ind i det næste tegn. Dette er en teknisk ting, som du ikke behøver at bekymre dig yderligere om, da det i mine Nymåne updates altid vil fremgå, hvis et andet tidspunkt end det præcise Nymåne klokkeslæt er at foretrække.)

Skriv eks vis op til 10 mål og ønsker ned på en liste. Hver gang et af dem går i opfyldelse, skriver du en ny liste med de tilbageværende mål. Opdater listen ved hver Nymåne og tilføj evt. nye ting. Sørg gerne for at have en blanding af store og små ting på din liste.

Det gælder for både Ny- og Fuldmånen, at døren til ”andre dimensioner” står mere åben, omkring det præcise tidspunkt. Der kan opnås dybe indsigter, modtages vigtige budskaber og skabes større kontakt. Der er simpelthen mere hul igennem.

Fuldmånen

Ved Fuldmåne står Solen og Månen overfor hinanden i modsatte tegn og sætter stærk fokus på både de modsætninger og den fælles akse som de to tegn tilsammen udgør.

Månen står i denne fase op, når Solen går ned og har som det tydeligt ses på himlen nu nået sit maksimale udfoldelsespotentiale.

Fuldmånen er dragende, fascinerende, smuk, mystisk og magisk. For nogle opleves den også som både forstyrrende og forstørret; nogle kan ikke sove, nogle oplever stærke humørsvingninger, nogle mister lettere besindelsen og planlagte ting går lettere i skuddermudder.

Fuldmåne energien er uden tvivl langt mere velegnet til improvisation og til at lade sig rive med end til det beherskede og kontrollerede.

Tiden omkring Fuldmånen er altså særdeles oplagt til at give slip, ikke bare på dig selv, i form af at lade dig rive med, men også i form af at give slip på uønskede ting i dit liv.

Hvor du ved Nymåne bør fokusere på hvad du ønsker at manifestere og bringe ind i dit liv, handler det ved Fuldmåne om at rense ud og give slip på de ting, som måske tidligere har fungeret dig, men som nu ikke længere gør det og i stedet blot står i vejen for din trivsel og balance.

Man kunne også sige, at Nymånen har en mere Solar/yang/"maskulin" energi over sig, hvor du har mulighed for at være en aktiv medskaber af dit liv, hvorimod Fuldmåne energien er mere Lunar/yin/"feminin"; tingene er mere ude af din kontrol, men du kan lade dig rive med, du kan give slip og release og du kan tage imod.

Et Fuldmåne ritual kunne være, så tæt som muligt på det præcise tidspunkt at skrive det, som du ønsker at give slip på ned på stykker af papir og derefter brænde dem af, stykke for stykke.

Har du ikke noget, du har brug for at give slip på ved en given Fuldmåne kan du også bare åbne dig op og se hvad der kommer til dig. Din modtagelighed er ekstra forhøjet på dette tidspunkt.

Og endelig er det jo oplagt at komme ud og nyde Fuldmånens skønhed og magi på aften - og nattehimlen.

Formørkelser

Hvert år er der flere formørkelser ved Ny- og Fuldmåne, som dog for de flestes vedkommende ikke er synlige for os her i Danmark, men som på et energetisk plan alligevel har stor indflydelse.

En Solformørkelse er en ekstra kraftfuld Nymåne og en Måneformørkelse en ekstra kraftfuld Fuldmåne og begge har virkning meget længere ud i fremtiden end en almindelig Ny/Fuldmåne har. Totale formørkelser er de allermest kraftfulde.

Formørkelserne er Universets måde at udpege aktuelle temaer, som vi kollektivt bør kigge nærmere på. På et personligt plan udpeges områder, der vil være særligt fokus på i dit liv det kommende stykke tid.

Ny & Fuldmåne, Formørkelser og det personlige horoskop

Den mest optimale udnyttelse af både Ny- & Fuldmåne og Formørkelses energierne er at bruge dem i forhold til dit eget horoskop.

Her er det ikke kun de pågældende aktuelle tegn, (som er fælles for alle), der inddrages, men også de helt specifikke livs områder, de befinder sig i (som varierer fra menneske til menneske) og de planeter i dit fødselshoroskop, de evt. udløser.

Hermed bliver det så på en helt individuel måde, at du kan samarbejde med energien fra vores to himmellys; Solen og Månen.

I løbet af et år kommer du hele vejen rundt i alle områderne af dit liv og i løbet af et helt liv, vil det være forskellige planeter i dit horoskop, der udløses.

Her kan du bestille et specielt Ny – og Fuldmåne Horoskop, som et år frem i tiden, fortæller dig, hvor Ny- & Fuldmånen, samt Formørkelserne kommer til at indfinde sig i dit horoskop. Det er et arbejdsredskab, der bevidstgør dig om, hvordan du bedst muligt kan gøre brug af og spille sammen med Sol og Måne energierne, på en måde, som kun lige præcis du kan, da ethvert menneske og dets horoskop er fuldstændig unikt.

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Tilbage til forsiden