Astrolog Tina Reinhardt Hansen

Månedens Tegn

Kommende Nymåne

Kommende Fuldmåne

Ny- & Fuldmåne generelt

 

 

 

 

Jomfruens måned d. 23/8 – 23/9

 

Element: Jord/ Det fysiske plan

Dynamik/Årstid: Fleksibel/Sensommer går over i Efterår

Hersker: Merkur.

Spirituel hersker: Månen.

 

Fredag forlader Solen Løven og går ind i Jomfruen.

I løbet af Jomfruens måned, som er den sidste måned på året, hvor Lyset stadig har overtaget, forvandler sommer sig gradvist til efterår.

Naturen byder nu på et skatkammer af sunde frugter, sensommer bær o.a., der kan høstes, som forråd til det kommende mørke vinter halvår.

Normalt ville jeg også nævne årstidens karakteristiske høje himmel, men ligesom der sker mange ændringer her på jorden, i disse år, har den opmærksomme iagttager sikkert også bemærket ændringer på og med himlen – og vi har sådan set haft en usædvanlig ”høj himmelkuppel”, med skiftevis lavtliggende ”idylliske candyfloss skyer” afløst af mere dramatiske skyformationer, nærmest uafbrudt siden august sidste år. Men måske venter en endnu højere himmel, nu hvor efteråret begynder at kalde. Vi får at se… Himlens – og himmellegemernes - ændringer er i hvert fald værd at bide mærke i!

Uanset hvad, gælder det nu om at suge de sidste sensommer solstråler til sig inden Mørket tager over.

Under Jomfruens indflydelse lægger vi den mere løsslupne og lystbetonede sommerferieperiode endeligt bag os og begynder for alvor hverdagen igen; vi trækker i arbejdstøjet eller ifører os studiebrillerne, for nu skal tingene fra hånden og der skal fyres op under hjernecellerne og analyse apparatet igen.

Sundhed og helse opprioriteres, gerne i form af fornuftigere kost og motionsvaner, som der ofte har været slækket en del på i ferieperioden. Krop og sind skal nu fintunes for at kunne fungere optimalt, i den travle og mørke tid, der venter forude.

For nogle år siden havde vi en serie af formørkelser over Jomfru/Fiske aksen – nogle af Solformørkelserne  er stadig aktive og udløses faktisk her i Jomfruens måned af Mars, i dagene omkring Nymånen i Jomfruen d. 30. august og lige efter Fuldmånen i Fiskene d. 14. september.  

Dvs. at Jomfru/Fiske temaer som bl.a.: helse, sundhed, medicin, diæt, samfundets svage og deres vilkår, vand, jord, dyrevelfærd, arbejdsmarkedsvilkår, privatliv, kvinders rettigheder og vilkår, gudinde energi, spiritualitet, musik/musikere, rusmidler, noget/nogle der må ofres eller er blevet ofret, røgslør, der lægges ud/afsløres, illusioner der brister &  slutningen på en æra… kollektivt kan blive ekstra aktuelle den kommende tid.

Så hold øje med det & hav en skøn sensommer Jomfru måned 😊❤

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

Nymåne i Jomfruen

d. 30. august

Lige over middag, d. 30. august, når Månen frem til Solens position 6°46 Jomfruen, samtidig med at Månen er tættest på os i sin bane omkring jorden og det bliver dermed en Super Nymåne, der starter den nye Måne cyklus.

Nymånen i Jomfruen er, uden betingelse, årets bedste Nymåne/ tidspunkt til at kickstarte nye sundere vaner.

Alt hvad der kan forbedre din helbredstilstand, dine kost- motions- og søvnvaner og optimere din mentale og fysiske sundhed er derfor oplagt.

Andre fordelagtige tiltag ved Jomfru Nymånen er:

- Oprydning, udrensning og frasortering af det uvæsentlige, unyttige og usunde i dit liv.

- Alt vedr. din arbejdssituation: forbedring af eksisterende arbejdsvilkår, mere optimale arbejdsgange, jobsøgning, jobskifte etc.

- Alt, der effektiviserer din hverdag, så den fungerer mest optimalt.

- Alt, der værner om dit privatliv og udviser kritisk sans i forhold til hvilke oplysninger andre har adgang til om dig og din person.

- Alt, hvad der skaber mere plads i dit liv til alene tid og tilbagetrækning.

- Alt, hvad der vedrører dyrene i dit liv

- Forbedring af din Jordforbindelse.

- Meditation med forankring af feminin/ gudinde energi for øje.

Mars står sammen med Solen og Månen i Jomfruen og tilføjer også muligheden for forankring af maskulin, guddommelig energi, såvel som et kald til handling.

I sin egenskab af eclipse trigger, fyrer Mars samtidig ekstra op under Nymånen, ved at udløse hele 2 tidligere Solformørkelser i hhv. Fiskene og Jomfruen i dagene d. 29/8 – 4/9. (se temaerne ovenfor, under Jomfruens måned).

Så der er kraft bag denne Super Nymåne, der er præcis fredag kl. 12.37, hvorefter der kan arbejdes med energierne.

God arbejdslyst & rigtig glædelig  Super Nymåne i Jomfruen på fredag 😊 ❤

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

Fuldmåne i Vandbæreren d. 15. august

 

Torsdag eftermiddag placerer Månen sig 22°24 Vandbæreren, lige overfor Solen (og Venus) i Løven og august måneds Fuldmåne indtræffer.

Mens Løve Solen har fokus på individet og Selvet; på at komme ud med sig selv; at iscenesætte sig selv og på at indfinde sig i en central, ledende og ophøjet position, minder Månen i Vandbæreren om vigtigheden af at huske på, at der er også andre tilstede; at indtænke gruppen og fællesskabet, så det hele ikke bare bliver et stort ego- og power trip.

Vandbæreren opfatter alle som værende på lige fod og kæmper gerne for frihed og lige rettigheder for alle - men dog oftest fra en position, som outsider.  Så fælles for de to modsatte tegn er, at ingen af dem reelt er en del af den ”gængse masse”- og meget nødig heller vil opfattes som sådan.

Løven opfordrer dig til at følge dit hjerte, men elsker samtidig at sole sig i andres beundring, og kan derfor godt blive forfalden til at agere alt efter, hvad der giver størst muligt bifald og faktisk komme på afveje fra hjertets sande røst. Fuldmånen i Vandbæreren opfordrer derfor til at være mere ligeglad med hvad andre tænker, gå dine egne veje og også følge dit hjerte, når du ikke nødvendigvis kan forvente stående applaus fra omgivelserne. Både når det gælder noget, der er det helt rigtige for dig personligt, men også hvis det er noget, der gavner det større fællesskab, at du træder i karakter og gør.

Vandbærerens og dermed Fuldmånens hersker; Uranus går tidligt mandag morgen retrograd – derfor gør vi også klogt i at kigge tilbage, førend vi kan bevæge os videre fremad.

(Bemærk i øvrigt at den seneste uges mange ”eksplosive begivenheder” er faldet sm med, at Uranus har stået stille og intensiveret energien, inden den skiftede retning).

Fuldmåne er release tid - og ved denne Fuldmåne er det især oplagt at kigge tilbage og give slip på det, der har blokeret vejen for din frihed; alt hvad der har forhindret dig i at følge dit hjerte og formørket dit indre lys; angsten for mgl anerkendelse og bifald; angsten for at skille sig ud, for hvad andre vil sige etc. Der er også særlig mulighed for at opløse blokeringer ved – og opnå healing af - hjertechakraet.

Issues i forhold til venskaber – og via Venus’ involvering også i forhold til kærligheden, parforhold og værdier er ligeledes temaer, der kan arbejdes med, kigges tilbage på og releases på.

Fuldmånen er præcis torsdag kl. 14.29 og kan, om skydækket vil, nydes på aften og nattehimlen fra omkring kl. 21.15 - 6. 15 fredag morgen.

Inden da, er det natten ml mandag og tirsdag, at stjerneskudssværmen Perseiderne peaker. Lokaliser først Cassiopeia, der let genkendeligt er formet som et W, lige nedenunder befinder stjernebilledet Perseus sig, hvorfra stjerneskuddene udspringer.

Og så udløser Mars hele den kommende uge, ”the Great American Eclipse” fra 2017 – og temaerne denne totale Solformørkelse i Løven bar med sig. Formørkelser over Løve/Vandbærer aksen, står typisk for: fokus på de royale, stats – og kirkelige overhoveder, stjernerne, de kendte; eliten. Befolkningens reaktioner på hvad der sker med/i eliten. Ligeledes fokus på frihedskæmpere, fritænkere og truthers, der tør gå eliten og magthavere imod. Strejker, protester, oprør, mulig social uro og omvæltninger. Ild. Brande. Tørke. Teknologi. Himlen, rummet, fartøjer og væsener, der opholder sig dér. 

Så det er også værd at have for øje.

Ved Nymånen i Løven udløste Mars jo, som nævnt, sidste års delvise Solformørkelse i Løven – og det faldt nøjagtig sammen med, at det blev annonceret, at en dansk dronning havde inviteret en amerikansk præsident på besøg. I øvrigt på et tidspunkt hvor endnu en formørkelse udløses i september…

Her i Løvens måned bliver vi gerne gjort ekstra opmærksom på at livet er en scene, et teaterstykke der opføres. Og mens der typisk er særligt fokus på dem, der spiller hovedrollerne, på kransekagefigurerne, er det helt store spørgsmål i virkeligheden, hvem der skriver manuskriptet? Tydeligvis nogle, der kender betydningen af planetplaceringer og dertilhørende energier…

Nu har vi så en Fuldmåne over Vandbærer/Løve aksen, samtidig med, at Mars udløser yderligere en Solformørkelse i Løven, denne gang en total, samtidig med at en ydre planet, set her fra Jorden, har skiftet retning… Så givetvis endnu en interessant uge i vente.

God fornøjelse med stjerneskuddene, hvis der ellers er hul igennem skyerne  & rigtig glædelig Fuldmåne på torsdag 😊❤

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Ny - & Fuldmåne generelt

 

I løbet af et år, har vi et par gange, hvor vi traditionelt stopper op, gør status, siger farvel til det forgangne og starter op på noget nyt, med dertilhørende forhåbninger og mål. Nemlig når vi tager hul på et nyt kalenderår i januar og når vi selv fylder år. Både nytår og fødselsdage er baseret på Solens tilbagevenden til et bestemt punkt i Dyrekredsen.

Der findes dog også en anden cyklus, som er baseret på både Månen og Solen. Hvis vi bevidstgør os om den, får vi, i løbet af et år, langt flere muligheder for, i samspil med de herskende energier, at starte forfra, tage hul på noget nyt og til at give slip på det gamle, der ikke længere fungerer for os. Nemlig ved hhv. Ny – og Fuldmåne.

Nymånen

Ved Nymåne befinder Solen og Månen sig nøjagtig samme sted, i samme tegn. Når begge vores himmellys befinder sig i samme tegn, skaber det en enorm fokus og kraft på lige netop dette tegns kvaliteter og egenskaber, som vi alle, uanset ”stjernetegn”, kan få adgang til, hvis vi ”tuner ind” på det rette tidspunkt. Dvs. så tæt som muligt på det klokkeslæt, hvor Nymånen er præcis.

Månen er i denne fase usynlig på himlen, den har netop færdiggjort en cyklus og tager i det skjulte hul på en ny. Der ligger derfor en stærk ”Ny begyndelses – energi” omkring enhver Nymåne, som du med fordel kan gøre brug af til at starte forfra, til at genfokusere på dine hensigter, ønsker og mål, samt at planlægge fremtiden. Der findes simpelthen ikke noget bedre tidspunkt at starte noget nyt op; at begynde på en frisk. Det siges, at enhver hensigt sagt højt eller skrevet ned, ved Nymåne, bærer en enorm kraft i sig, så det er altid en god ide at tænke dig grundigt om, hvad det egentlig er, du ønsker skal manifestere sig i dit liv.

I løbet af et år kommer Solen og Månen sammen igennem hvert et tegn i Dyrekredsen og (stort set) alle livs områder (”huse”) af dit individuelle horoskop.

Hensigter der i overensstemmelse med det aktuelle tegns egenskaber vil være ekstra kraftfulde, men i princippet kan du ønske dig hvad som helst, så længe at det er i overensstemmelse med ”det højeste gode for alle involverede”.

Så tæt som muligt på det tidspunkt, hvor Nymånen er præcis*, er det fordelagtigt at åbne op, tune ind, meditere, visualisere, lave visionboards, manifestere, nedskrive mål og hensigter etc.

(*Undtagen når Månen er "void of course", altså ikke laver flere aspekter til andre planeter, mens den stadig befinder sig i tegnet. I så tilfælde er det bedst at vente til Månen er gået ind i det næste tegn. Dette er en teknisk ting, som du ikke behøver at bekymre dig yderligere om, da det i mine Nymåne updates altid vil fremgå, hvis et andet tidspunkt end det præcise Nymåne klokkeslæt er at foretrække.)

Skriv eks vis op til 10 mål og ønsker ned på en liste. Hver gang et af dem går i opfyldelse, skriver du en ny liste med de tilbageværende mål. Opdater listen ved hver Nymåne og tilføj evt. nye ting. Sørg gerne for at have en blanding af store og små ting på din liste.

Det gælder for både Ny- og Fuldmånen, at døren til ”andre dimensioner” står mere åben, omkring det præcise tidspunkt. Der kan opnås dybe indsigter, modtages vigtige budskaber og skabes større kontakt. Der er simpelthen mere hul igennem.

Fuldmånen

Ved Fuldmåne står Solen og Månen overfor hinanden i modsatte tegn og sætter stærk fokus på både de modsætninger og den fælles akse som de to tegn tilsammen udgør.

Månen står i denne fase op, når Solen går ned og har som det tydeligt ses på himlen nu nået sit maksimale udfoldelsespotentiale.

Fuldmånen er dragende, fascinerende, smuk, mystisk og magisk. For nogle opleves den også som både forstyrrende og forstørret; nogle kan ikke sove, nogle oplever stærke humørsvingninger, nogle mister lettere besindelsen og planlagte ting går lettere i skuddermudder.

Fuldmåne energien er uden tvivl langt mere velegnet til improvisation og til at lade sig rive med end til det beherskede og kontrollerede.

Tiden omkring Fuldmånen er altså særdeles oplagt til at give slip, ikke bare på dig selv, i form af at lade dig rive med, men også i form af at give slip på uønskede ting i dit liv.

Hvor du ved Nymåne bør fokusere på hvad du ønsker at manifestere og bringe ind i dit liv, handler det ved Fuldmåne om at rense ud og give slip på de ting, som måske tidligere har fungeret dig, men som nu ikke længere gør det og i stedet blot står i vejen for din trivsel og balance.

Man kunne også sige, at Nymånen har en mere Solar/yang/"maskulin" energi over sig, hvor du har mulighed for at være en aktiv medskaber af dit liv, hvorimod Fuldmåne energien er mere Lunar/yin/"feminin"; tingene er mere ude af din kontrol, men du kan lade dig rive med, du kan give slip og release og du kan tage imod.

Et Fuldmåne ritual kunne være, så tæt som muligt på det præcise tidspunkt at skrive det, som du ønsker at give slip på ned på stykker af papir og derefter brænde dem af, stykke for stykke.

Har du ikke noget, du har brug for at give slip på ved en given Fuldmåne kan du også bare åbne dig op og se hvad der kommer til dig. Din modtagelighed er ekstra forhøjet på dette tidspunkt.

Og endelig er det jo oplagt at komme ud og nyde Fuldmånens skønhed og magi på aften - og nattehimlen.

Formørkelser

Hvert år er der flere formørkelser ved Ny- og Fuldmåne, som dog for de flestes vedkommende ikke er synlige for os her i Danmark, men som på et energetisk plan alligevel har stor indflydelse.

En Solformørkelse er en ekstra kraftfuld Nymåne og en Måneformørkelse en ekstra kraftfuld Fuldmåne og begge har virkning meget længere ud i fremtiden end en almindelig Ny/Fuldmåne har. Totale formørkelser er de allermest kraftfulde.

Formørkelserne er Universets måde at udpege aktuelle temaer, som vi kollektivt bør kigge nærmere på. På et personligt plan udpeges områder, der vil være særligt fokus på i dit liv det kommende stykke tid.

Ny & Fuldmåne, Formørkelser og det personlige horoskop

Den mest optimale udnyttelse af både Ny- & Fuldmåne og Formørkelses energierne er at bruge dem i forhold til dit eget horoskop.

Her er det ikke kun de pågældende aktuelle tegn, (som er fælles for alle), der inddrages, men også de helt specifikke livs områder, de befinder sig i (som varierer fra menneske til menneske) og de planeter i dit fødselshoroskop, de evt. udløser.

Hermed bliver det så på en helt individuel måde, at du kan samarbejde med energien fra vores to himmellys; Solen og Månen.

I løbet af et år kommer du hele vejen rundt i alle områderne af dit liv og i løbet af et helt liv, vil det være forskellige planeter i dit horoskop, der udløses.

Her kan du bestille et specielt Ny – og Fuldmåne Horoskop, som et år frem i tiden, fortæller dig, hvor Ny- & Fuldmånen, samt Formørkelserne kommer til at indfinde sig i dit horoskop. Det er et arbejdsredskab, der bevidstgør dig om, hvordan du bedst muligt kan gøre brug af og spille sammen med Sol og Måne energierne, på en måde, som kun lige præcis du kan, da ethvert menneske og dets horoskop er fuldstændig unikt.

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Tilbage til forsiden