Astrolog Tina Reinhardt Hansen

Månedens Tegn

Kommende Nymåne

Kommende Fuldmåne

Ny- & Fuldmåne generelt

 

 

 

 

Vandbærerens måned

d.  20/1 – 19/2 2020

 

Element: Luft/Det mentale plan

Dynamik/Årstid: Fast/Midt Vinter

Hersker: Uranus. Gammel hersker: Saturn. Spirituel hersker: Jupiter.

 

Mandag eftermiddag forlader Solen Stenbukken og går ind i Vandbærerens tegn.

I Vandbærerens måned er vi nået til midten af vinteren og hvad end vejrguderne har tænkt sig at byde på reelt vintervejr eller ej, så er det uundgåeligt stadig køligt og mørkt en stor del af dagen. Dagene bliver dog mærkbart længere nu, faktisk tiltager lyset dobbelt så hurtigt i løbet af Vandbærerens måned som i Stenbukkens. Og så er vinterblomsterne, de små forårsbebudere, et andet synligt bevis på at der ER lys, forår og frodighed forude.

Vinterens frost og isflager danner mønstre og minder os om, at der et mønster i alt, samt at alt er en del af et større mønster. Når disse mønstre afkodes og tolkes, kan der mentalt springes frem i tiden og herfra kan indfald, ideer og inspiration komme som lynnedslag. Folk med stærk Vandbærer præg har naturlig sans for dette og de opfattes derfor ofte som værende forud for deres tid, måske ligefrem geniale, men oftest også noget underlige, uforståelige og excentriske, fordi de opfanger strømninger, som andre ikke nødvendigvis gør eller først opfatter og forstår langt senere.

Som du kunne læse i 2020 opslaget er den fremtidsorienterede, alternative og fritænkende Vandbærer, der gerne kæmper for fællesskab, frihed og lige rettigheder for alle, et tegn der kommer særligt fokus på her i 2020 og fremefter – så Vandbærer energien er vigtig for os alle nu, uanset tegn og individuelle horoskoper.

Har du sat dig mål og nytårsforsætter ved årsskiftet, som er vigtige for dig at overholde, er det typisk nu krisepunktet opstår, fordi Vandbærer energien sætter ind med trang til oprør mod Stenbukkens disciplinerede, kontrollerede og målrettede energi. Nu er det frigørelse og behovet for at sprænge rammerne, der kommer først.

Derfor er det vigtigt at tænke frihed ind i dine mål, hvis de skal lykkes. Fokusér på hvordan det vil få dig til at føle dig mere fri, når du engang er nået i mål. Og så gælder det om at finde alternative muligheder og veje derhen fra nu af - og gerne opsøge andre ligesindede med samme mål og idealer for at komme videre, frem for at gå i stå.

Vi befinder os stadig i Saturn – Pluto konjunktionens ene direkte hit, hvor alt kan ske, når som helst, der varer frem til og med Nymånen d. 24. (Se nedenfor snart).

Det er nu ikke fordi, at der kommer mere energimæssigt ro på derefter, lige foreløbigt, dels vil konjunktionen stadig være aktiv og yderst intens og dels når den ligeledes markante Pluto Eris kvadrat sit præcise punkt lige i dagene bagefter.

Så det er altså fortsat hotspot tid, med intense og vilde energier, i Vandbærerens måned også.

Månedens Fuldmåne over Løve/Vandbærer aksen falder d. 9. februar. Mere herom nedenfor, når tiden sig nærmere

Hav en på alle måder frisættende Vandbærer vinter måned 😊

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Nymånen i Vandbæreren

d. 24. januar

 

Som du kan læse om i 2020 opslaget, er den fremtidsorienterede, alternative og fritænkende Vandbærer, der kæmper for fællesskab, frihed og lige rettigheder for alle, et tegn der kommer særligt fokus på her i 2020 og fremefter – så Vandbærer energien vil noget med os alle lige nu, uanset vores stjernetegn og individuelle horoskoper.

Nymånen i Vandbæreren på fredag er et oplagt tidspunkt at komme i bedre kontakt med denne energi, da der så vil være en ekstra dosis af netop denne til rådighed af, når begge vores himmellys mødes 4°21 i tegnet kl. 22.42.

Nymåne er som altid der, hvor du kan stille dig mål, søsætte nye initiativer og manifestere, hvad du nu ønsker skal komme ind i dit liv.

Som nævnt ovenfor er det nu vigtigt at tænke frihed ind i dine mål, hvis de skal blive til noget. Det gælder altså om at fokusere på den følelse af frihed det vil give dig, når du har opnået………….(indsæt selv).

Tænk i alternative muligheder og ruter derhen og opsøg gerne andre ligesindede med samme mål og idealer for at komme videre, frem for at gå i stå.

Oplagte tiltag under Vandbærer Nymånen fredag, (der ydermere fyres op af aspekt fra Vandbærerens hersker Uranus), er alt, der vedrører:

- frihed og frigørelse

- at ryste posen

- tænke ud af boksen

- gøre noget andet end du plejer,

- opsøge alternativ viden, nyheder, kilder, metoder og/eller behandling,

- fokusere på venskaber, kindred spirits og netværk.

 

Saturn – Pluto konjunktionens direkte hit varer frem til og med Nymånen d. 24.

Så som den sidste dag i den præcise fase af det markante aspekt, bliver det en meget stærk og mærkbar Nymåne.

Indtil videre har denne intense periode, der begyndte d. 31/12 (kombineret med den nu overståede formørkelsessæson) budt på:

Elementernes rasen (naturligt or otherwise…), voldsomme brande, jordskælv, vulkanudbrud, jordhuller, oversvømmelser, vilde sne rekorder etc. - Krigstrommernes gevaldige buldren – Flynedskydning - Hollywood eliten ristet for åben skærm  – Uheldig fokus på kongehuse og markante ændringer i det britiske - Degradering af tidligere indflydelsesrig dansk politiker - Omans Sultans død (interessant nok var Oman et af de få steder i verden, Solformørkelsen d. 26/12 var lige henne over…) - Flere lovforslag herhjemme taget lige ud af the dark pages af Saturn Pluto drejebogen (se dette skrevet for over et år siden, men nå ja, det er da sikkert nok bare en tilfældighed… ) - Voldsomme protester mod regeringer og magthavere i udland - Medie tys tys om hvad der virkelig foregår rundt omkring - Diverse kortvarige nedbrud af adskillige forskellige systemer - Udmeldinger om nedjusteringer, konkurser, nedskæringer, fyringer -  Afsløring af mere svindel i SKAT –  Spredning af dødelig virus/ Asien - Rigsretssag/ USA –  Regering træder af efter forfatningsændringer/Rusland - Kraftfulde massemeditationer og lysritualer med høj deltagelse jorden over….

Og vi er langt fra færdige….

For det bliver ikke mere stille lige foreløbigt, dels vil konjunktionen stadig være aktiv, yderst intens og fortsat byde på markante begivenheder lang tid efter den præcise fase slutter fredag og dels når den ligeledes markante Pluto - Eris kvadrat sit præcise punkt igen blot få dage efter Nymånen.

Så den nye Måne cyklus der skydes i gang fredag aften vil altså også være præget af intense og transformerende energier.

Kom godt ind i den og igennem den.

Glædelig Vandbærer Nymåne 😊 ❤

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Måneformørkelse ved

Fuldmånen i Krebsen

d. 10. januar

 

Næste Formørkelse, i den Formørkelsessæson vi befinder os i, finder sted fredag aften, når Månen placerer sig 20°00 i Krebsen, lige overfor Solen i Stenbukken, ved årets og årtiets første Fuldmåne.

En Måneformørkelse er i forvejen en ekstra kraftfuld Fuldmåne – en stærk energiportal, med indstrømninger fra andre dimensioner, såvel som en helt særlig release mulighed.

Da Merkur, Ceres og ikke mindst Saturn og Pluto ovenikøbet står sammen med Solen, overfor Månen, bliver dette en ekstrem markant Måneformørkelse.

Den har virkning minimum 4, 5 måned frem, altså frem mod slut maj.

Månen står samtidig stærkt placeret i sit eget tegn Krebsen, så forvent at følelserne vil sidde uden på tøjet - og med de energier, der samtidig udløses, kan det godt blive en gevaldig følelsesmæssig rutsjebanetur. Det er derfor vigtigt at yde ekstra god omsorg for dig selv, i dagene omkring denne Formørkelse. Krebsen har  som bekendt den hårde skal for at beskytte sit bløde indre og det er klogt at aktivere en sådan skal nu.

Skær alle unødvendige distraktioner og gøremål fra, skab plads i kalenderen og koncentrer dig om det, du vil release og slippe og sidenhen det, du derefter vil bringe til verden. Tænk meget gerne også udover dit personlige liv og fokuser på hvilke former for råddenskab, korruption og andet, der har udspillet sin rolle, eller aldrig skulle have haft sin gang her på jorden, der nu må stoppes…og derefter på hvordan verdenen ideelt set kunne være og begynd så manifestationen herpå.

Da vi to dage senere, om søndagen, afslutter den 38 år lange Saturn – Pluto cyklus og tager hul på en ny, er denne Måneformørkelse nemlig en release mulighed langt ud over det sædvanlige.

En stor forsamling af himmellegemer befinder sig netop nu i Stenbukken.  Som modspil til den kølighed, hårdhed, ”all about business and the bottomline”- kalkulering denne overvægt bringer, minder Månen i Krebsen os om vigtigheden af at inddrage følelser, empati og omsorg for os selv og hinanden i det, der foregår og de vigtige beslutninger, der nu må træffes.

Da den Nordlige Måneknude står i Krebsen understreger det netop, at vi skal hen mod mere empati og omsorgsfuldhed for at skabe den rette balance og nå vores højeste udviklingspotentiale.

Jupiter står dog ved den Sydlige Måneknude og forstærker fortidige issues, som der må gøres op med, førend vi for alvor kan bevæge os fremad.

Kollektivt omhandler Formørkelser i Krebsen typisk:

Skift i folkestemningen.

Nationale sikkerheds issues. 

Vand udpeges gerne som et vigtigt tema, hvad end det drejer sig om mangel på vand eller for meget af det, i form af kraftige regnskyl og oversvømmelser eller issues omkring drikkevand.

Mad og fødevarer kan også komme i fokus.

Andre mulige fokuspunkter er:

Omsorgsarbejde og omsorgsmedarbejdere, såvel som modtagerne af omsorgen og kvaliteten af og forholdene for den omsorg, der gives og modtages.

Boligmarkedet, ejendomsmæglere. 

Historieskrivning; hvad end det bliver tidligere historie, der herefter må omskrives, da vi nu er blevet klogere på sandheden eller ny historie, der nu bliver skrevet.

Et andet stort tema er hele vores fundament.

Der har længe været tydelige krak i fundamentet og med de energier der ellers er fremherskende kommer dele af fundamentet uundgåeligt til at kollapse, inden for den nærmeste fremtid, hvorefter et nyt og anderledes fundament så skal til at bygges op. Klargørelse hertil tilrådes nu!

Så er der vores individuelle indre fundament, som det nu ligeledes er tilrådeligt at styrke og sikre, for det er, ja, netop; fundamentet for alt andet.

Endelig vil der være en stærk indstrømning af feminin gudinde energi, ved denne Formørkelse, som kan forankres her på Jorden og blive en større del af hele klodens og dens beboeres fundament.

Alle de øvrige planeter, der er inde over, tilføjer også hver især deres præg og temaer.

Merkur tilføjer tema om informationer, research, nyheder og vidensdeling – og formidlerne af det.

Ceres kommer med spørgsmål og afgørelse om hvorvidt noget skal have lov til at gro fremover eller ej.

Saturn og Plutos fælles temaer bringes yderligere i spil i form af mulige:

markante verdensbegivenheder- samfundsomvæltninger – ændringer; i stat og myndigheders beføjelser - i borgeres rettigheder – i ledelsesstil – i arbejdsmarkeds vilkår -modstand - censur, overvågning og socialadfærdsregulering  - synliggørelse af svindel, korruption, magtmisbrug og dystre agendaer - nedbrud, forfald og kollaps af kendte systemer og strukturer, samfunds institutioner eller too big to fail institutioner - mangel, begrænsninger - konsekvenser, ansvar, afvikling af karma.

Der er før sket meget voldsomme verdensbegivenheder, når Saturn og Pluto er tørnet sammen , (begge verdenskrige, såvel som 9/11 & the War on terror begyndte f.eks. under S-P aspekter!!!)

De seneste dage har da også budt på sabelraslen ud over det sædvanlige. Nogle har tydeligvis styr på  planeter og energier og har tænkt sig at forsøge at misbruge dem til en form for repeat performance, pga af mørke og særdeles dystre motiver.

Eris udløser også Saturn - Pluto konjunktionen fra uharmonisk vinkel, hvilket blot yderligere forhøjer muligheden for eskalering af stridigheder og konflikt. Især fordi Eris i weekenden går direkte og derfor er ekstra stærk.

Uranus går også direkte på lørdag og tilføjer ustabilitet, mulige chok og tilsyneladende ”ud af det blå”- happenings, men også opvækkende gennembrud, til mixet.

Det er vigtigt, at vi som menneskehed begynder at finde andre måder at bruge disse turbulente og transformerende energier på og at vi ikke bliver ved med at hoppe på og godtage, at der f.eks startes ”spontane og berettigede”  konflikter og krige på mere end spinkle grundlag. No, we do NOT consent!

Det gælder i den grad om ikke at tage officielle udmeldinger og forklaringer for gode varer, Merkur er som nævnt inde over og vil gerne have dig til at bruge hovedet selv og researche yderligere, førend du danner dig en mening om, hvad der egentlig foregår.

Det er ganske mørke og tunge energier over os, og den kommende tid  kan byde på en del modstand, attacks, ekstreme begivenheder, herunder også forsøg på vilde distraktioner.

Men det er samtidig også energier, der kan byde på så store ændringer, at de, brugt rigtigt, på længere sigt (især hen mod årets slutning, se opslag om 2020), kan være medvirkende til at bringe væsentligt lysere tider til os fremover.

Der er arrangeret flere forskellige massemeditationer hen over weekenden, for at benytte denne særlige ophobning af afgørende, transformerende, karmiske, både afsluttende og begyndende planetariske energier, til skabelsen af en bedre, mere fredelig og retfærdig verden fremadrettet.

Alle dagene i weekenden er ganske rigtigt også velegnet til Lysarbejde og meditation, hvad end du vælger at gøre det synkront med andre eller når det nu passer dig bedst.

Fredag er især velegnet til at release og give slip – og lørdag og især søndag til manifestation, i forhold til hvordan du ønsker at se den nye cyklus forme sig.

Har du vigtige placeringer mellem 17-23° Krebs/Stenbuk påvirkes du især af denne Formørkelse. Præcis hvordan afhænger af det involverede , herskerskab, aspekter etc. Snakker vi om 21-23° har du i forvejen besøg af Saturn og Pluto og så er du uden tvivl inde i en markant periode af dit liv allerede, hvor denne Formørkelse så kan agere yderligere trigger.

For alle gælder det, at de huse, der indeholder 20° Krebs og Stenbuk udpeges til livsområder, der vil være  fokus på, hvor der er særlige udviklingsmuligheder de næste 4,5 måned.

Skyggeformørkelsen foregår mens Månen er på himlen herhjemme, men kan være svær decideret at se,  men Månen vil lyse lidt svagere og der vil være en hel anden energi over Fuldmånen end ellers.

Månen står op omkring kl. 15.35, Formørkelsen går i gang kl.18.07 og peaker kl. 20.10. Fuldmånen er præcis kl. 20.21. Formørkelsen er slut kl. 22.12, hvorefter den ”normale” Fuldmåne er på nattehimlen frem til lørdag morgen ca. kl. 9.15.

Kom godt igennem denne Formørkelse og Store Konjunktion – den sidste nedtælling er nu i gang.

Brug energierne varsomt til dit eget og fællesskabets bedste.

Men vid også, at du har meget mere indre power end du måske lige umiddelbart tror.

 

Glædelig Måneformørkelse i Krebsen og kulmination på det store stellium i Stenbukken - lad Lyset bryde gennem Mørket 😊

©Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Ny - & Fuldmåne generelt

 

I løbet af et år, har vi et par gange, hvor vi traditionelt stopper op, gør status, siger farvel til det forgangne og starter op på noget nyt, med dertilhørende forhåbninger og mål. Nemlig når vi tager hul på et nyt kalenderår i januar og når vi selv fylder år. Både nytår og fødselsdage er baseret på Solens tilbagevenden til et bestemt punkt i Dyrekredsen.

Der findes dog også en anden cyklus, som er baseret på både Månen og Solen. Hvis vi bevidstgør os om den, får vi, i løbet af et år, langt flere muligheder for, i samspil med de herskende energier, at starte forfra, tage hul på noget nyt og til at give slip på det gamle, der ikke længere fungerer for os. Nemlig ved hhv. Ny – og Fuldmåne.

Nymånen

Ved Nymåne befinder Solen og Månen sig nøjagtig samme sted, i samme tegn. Når begge vores himmellys befinder sig i samme tegn, skaber det en enorm fokus og kraft på lige netop dette tegns kvaliteter og egenskaber, som vi alle, uanset ”stjernetegn”, kan få adgang til, hvis vi ”tuner ind” på det rette tidspunkt. Dvs. så tæt som muligt på det klokkeslæt, hvor Nymånen er præcis.

Månen er i denne fase usynlig på himlen, den har netop færdiggjort en cyklus og tager i det skjulte hul på en ny. Der ligger derfor en stærk ”Ny begyndelses – energi” omkring enhver Nymåne, som du med fordel kan gøre brug af til at starte forfra, til at genfokusere på dine hensigter, ønsker og mål, samt at planlægge fremtiden. Der findes simpelthen ikke noget bedre tidspunkt at starte noget nyt op; at begynde på en frisk. Det siges, at enhver hensigt sagt højt eller skrevet ned, ved Nymåne, bærer en enorm kraft i sig, så det er altid en god ide at tænke dig grundigt om, hvad det egentlig er, du ønsker skal manifestere sig i dit liv.

I løbet af et år kommer Solen og Månen sammen igennem hvert et tegn i Dyrekredsen og (stort set) alle livs områder (”huse”) af dit individuelle horoskop.

Hensigter der i overensstemmelse med det aktuelle tegns egenskaber vil være ekstra kraftfulde, men i princippet kan du ønske dig hvad som helst, så længe at det er i overensstemmelse med ”det højeste gode for alle involverede”.

Så tæt som muligt på det tidspunkt, hvor Nymånen er præcis*, er det fordelagtigt at åbne op, tune ind, meditere, visualisere, lave visionboards, manifestere, nedskrive mål og hensigter etc.

(*Undtagen når Månen er "void of course", altså ikke laver flere aspekter til andre planeter, mens den stadig befinder sig i tegnet. I så tilfælde er det bedst at vente til Månen er gået ind i det næste tegn. Dette er en teknisk ting, som du ikke behøver at bekymre dig yderligere om, da det i mine Nymåne updates altid vil fremgå, hvis et andet tidspunkt end det præcise Nymåne klokkeslæt er at foretrække.)

Skriv eks vis op til 10 mål og ønsker ned på en liste. Hver gang et af dem går i opfyldelse, skriver du en ny liste med de tilbageværende mål. Opdater listen ved hver Nymåne og tilføj evt. nye ting. Sørg gerne for at have en blanding af store og små ting på din liste.

Det gælder for både Ny- og Fuldmånen, at døren til ”andre dimensioner” står mere åben, omkring det præcise tidspunkt. Der kan opnås dybe indsigter, modtages vigtige budskaber og skabes større kontakt. Der er simpelthen mere hul igennem.

Fuldmånen

Ved Fuldmåne står Solen og Månen overfor hinanden i modsatte tegn og sætter stærk fokus på både de modsætninger og den fælles akse som de to tegn tilsammen udgør.

Månen står i denne fase op, når Solen går ned og har som det tydeligt ses på himlen nu nået sit maksimale udfoldelsespotentiale.

Fuldmånen er dragende, fascinerende, smuk, mystisk og magisk. For nogle opleves den også som både forstyrrende og forstørret; nogle kan ikke sove, nogle oplever stærke humørsvingninger, nogle mister lettere besindelsen og planlagte ting går lettere i skuddermudder.

Fuldmåne energien er uden tvivl langt mere velegnet til improvisation og til at lade sig rive med end til det beherskede og kontrollerede.

Tiden omkring Fuldmånen er altså særdeles oplagt til at give slip, ikke bare på dig selv, i form af at lade dig rive med, men også i form af at give slip på uønskede ting i dit liv.

Hvor du ved Nymåne bør fokusere på hvad du ønsker at manifestere og bringe ind i dit liv, handler det ved Fuldmåne om at rense ud og give slip på de ting, som måske tidligere har fungeret dig, men som nu ikke længere gør det og i stedet blot står i vejen for din trivsel og balance.

Man kunne også sige, at Nymånen har en mere Solar/yang/"maskulin" energi over sig, hvor du har mulighed for at være en aktiv medskaber af dit liv, hvorimod Fuldmåne energien er mere Lunar/yin/"feminin"; tingene er mere ude af din kontrol, men du kan lade dig rive med, du kan give slip og release og du kan tage imod.

Et Fuldmåne ritual kunne være, så tæt som muligt på det præcise tidspunkt at skrive det, som du ønsker at give slip på ned på stykker af papir og derefter brænde dem af, stykke for stykke.

Har du ikke noget, du har brug for at give slip på ved en given Fuldmåne kan du også bare åbne dig op og se hvad der kommer til dig. Din modtagelighed er ekstra forhøjet på dette tidspunkt.

Og endelig er det jo oplagt at komme ud og nyde Fuldmånens skønhed og magi på aften - og nattehimlen.

Formørkelser

Hvert år er der flere formørkelser ved Ny- og Fuldmåne, som dog for de flestes vedkommende ikke er synlige for os her i Danmark, men som på et energetisk plan alligevel har stor indflydelse.

En Solformørkelse er en ekstra kraftfuld Nymåne og en Måneformørkelse en ekstra kraftfuld Fuldmåne og begge har virkning meget længere ud i fremtiden end en almindelig Ny/Fuldmåne har. Totale formørkelser er de allermest kraftfulde.

Formørkelserne er Universets måde at udpege aktuelle temaer, som vi kollektivt bør kigge nærmere på. På et personligt plan udpeges områder, der vil være særligt fokus på i dit liv det kommende stykke tid.

Ny & Fuldmåne, Formørkelser og det personlige horoskop

Den mest optimale udnyttelse af både Ny- & Fuldmåne og Formørkelses energierne er at bruge dem i forhold til dit eget horoskop.

Her er det ikke kun de pågældende aktuelle tegn, (som er fælles for alle), der inddrages, men også de helt specifikke livs områder, de befinder sig i (som varierer fra menneske til menneske) og de planeter i dit fødselshoroskop, de evt. udløser.

Hermed bliver det så på en helt individuel måde, at du kan samarbejde med energien fra vores to himmellys; Solen og Månen.

I løbet af et år kommer du hele vejen rundt i alle områderne af dit liv og i løbet af et helt liv, vil det være forskellige planeter i dit horoskop, der udløses.

Her kan du bestille et specielt Ny – og Fuldmåne Horoskop, som et år frem i tiden, fortæller dig, hvor Ny- & Fuldmånen, samt Formørkelserne kommer til at indfinde sig i dit horoskop. Det er et arbejdsredskab, der bevidstgør dig om, hvordan du bedst muligt kan gøre brug af og spille sammen med Sol og Måne energierne, på en måde, som kun lige præcis du kan, da ethvert menneske og dets horoskop er fuldstændig unikt.

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Tilbage til forsiden