Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Månedens Tegn ☀️

Nymåne 🌑

Fuldmåne 🌕

Formørkelsessæson forår 2024 🌱

🌑 Ny- & Fuldmåne generelt 🌕

 

Datoliste for Årscyklussen 20. marts ’24 – 20.marts ’25

 

Forside

 

 

Krebsens måned

 20/6 – 22/7 2024

 

Sommersolhverv ☀️  & Fuldmåne 🌕

 

Tegn: Krebsen

 

Symbol:

 

Element: Vand

 

Dynamik: Kardinal - igangsættende

 

Årstid: Sommersolhverv - Sommerens begyndelse

 

Konstellationer: Solen bevæger sig i perioden videre igennem Tvillingernes stjernebillede og ind i Krebsens stjernebillede

 

Hersker: Månen

Spirituel hersker: Neptun.

 

Torsdag aften forlader Solen Tvillingernes tegn og går ind i Krebsen, hvilket er sammenfaldende med årets længste dag og Sommersolhvervet. Dette er det officielle startskud på Sommerkvartalet.

Lyset har nu nået sit absolut højeste og dets længstvarende fase og det begynder så småt herefter, at gå den anden vej igen.

Men vi har heldigvis stadig mange lyse dagtimer og nætter at kunne glæde os over det næste stykke tid, så nu handler det om at fejre Lysets kulmination.

Sommersolhvervet er derudover velegnet til at meditere og manifestere for det kommende kvartal.

Krebsens måned er traditionelt ferietid, hvilket helt i tegnets ånd giver mulighed for at bruge ekstra tid sammen med familie og øvrige nærmeste,  trække energien hjem til sig selv, udforske sin indre verden og følelseslivet, væk fra hverdagens travlhed, evt. opholde sig ved vandet, bade, kræse for eller bare nyde god mad, i form af lækre sommerretter, nu hvor meget helt frisk grønt og frugt kommer til rådighed.

Krebsens hersker, Månen når blot lidt over et døgn efter Sommersolhvervet, til sin fulde fase ved Fuldmånen, der indtræffer natten mellem fredag og lørdag, når Månen indfinder sig 1°07  Stenbukken, lige overfor Solen i Krebsen.

Selvom Månen egentlig er på udebane her, er Fuldmåner der falder tæt på Solhverv og Jævndøgn gerne ekstra stærke.

Her henover Sommersolhvervet får vi således begge vores himmellys i deres kulminerende fase på samme tid, hvilket kan være ganske kraftfuldt.

Vi får desuden denne sommer faktisk hele to Fuldmåner i Stenbukken – meget passende inden Pluto en allersidste gang returnerer til Stenbukken, senere i Sommerkvartalet, i starten af september, da vi så på det personlige plan, ved disse Fuldmåner, får ekstra mulighed for at release og give slip på diverse på Stenbukkens område, inden det sidste kollektive opgør med tegnets domæne finder sted i Sensommeren og Efteråret.

Mens Solen bevæger sig gennem Krebsen og der typisk enten holdes ferie eller blot opleves en anden mere ”løs sommerstemning” på job og øvrige aktiviteter, der adskiller sig fra resten af året, er der typisk også lidt mere afstand og dermed perspektiv i forhold til hvordan det så egentlig står til på Stenbukkens domæne i eget liv.  Så et godt tidspunkt til at gøre lidt status.

Denne Fuldmåne giver særlig mulighed for at kigge nærmere på og release, alt der ikke længere er tidssvarende eller godt for dig, hvad større mål, karriere, arbejdsliv, ambitioner og din offentlige profil og status angår – og dermed cleare vejen for større trivsel, mening og udførelsen af højere livsformål og spredning og forankring af Lys på jorden, på lige netop den måde, som kun du kan gøre det.

Forhold til ledelsesskikkelser, autoriteter, myndigheder og magthavere kan også komme op at vende, det samme kan forvaltningen af egen magt og power.

Du får som nævnt endnu en chance for til at arbejde videre med alt dette, ved den efterfølgende Fuldmåne sidst i Stenbukken d. 21. juli.

Imellem de to falder Nymånen i Krebsen d. 6. juli, hvor fokus primært vil være på hjemmefronten, familie, bolig og privatliv.

Fuldmånen her i juni er i (et ude af tegn) kvadrat til Neptun, der i månedsvis befinder sig i allersidste grad af Fiskene – det mærkes kollektivt ved, at nærmest alt kommer igennem agenda, propaganda og røgslørsmaskinen lige nu.

Denne Fuldmåne er en reminder om ikke at tage noget for face value, da vandende pt er ekstremt mudrede, men samtidig også om, at klarsyn og indsigter er muligt ved direkte selvoplevet kontakt med Urkilden.

Både på det jordiske plan såvel som i andre nærliggende dimensioner, kan der dog godt være trickstere, der forsøger at trænge indover  - derfor er det værd at gå evt. modtagede budskaber lidt kritisk efter i sømmene.

Har de værdi og reelt er fra velmenende højere guides og hjælpere, vil de også sagtens kunne tåle et sådan eftersyn og kan netop dreje sig om, hvad der måtte være det rette for dig at gøre og tage ansvar for,  i en kollektiv udfordrende periode, som den kommende tid uden tvivl vil blive.

Dette er nogle måneder, hvor, at hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det det formodentlig også.

Sommerkvartalet, som Sommersolhvervet nu skyder i gang er desuden præget af markante og udfordrende aspekter, planetplaceringer og tegnskifte, som du alt sammen kan læse meget mere om her – og det begynder allerede her i Krebsens måned.

Der bliver derfor brug for at opsamle så meget energioverskud som muligt denne Sommer og så vidt muligt  fjerne dig fra det, som ikke gør noget godt for din energi og trivsel.

Begge vores himmellys’ kulmination ved indgangen til Sommeren minder os dog også om, at selv om der er mørke og truende skyer på horisonten er der samtidig også rigtig meget lys til stede. Det gælder bare om at positionere sig bedst muligt i forhold til det.

Denne Fuldmåne er oplagt til at slippe noget af det, som blokerer for udefrakommende Lys, såvel som for udtryk af eget Lys.

Månen vil allerede synes stor og rund ved Sommersolhvervet torsdag aften kl. 22. 51.

Månen står op fredag aften omkring kl. 22. 30 og når sin fulde fase kl. 3.08 og går ned igen blot en halv times tid derefter, tidlig lørdag morgen.

Fuldmånen står op igen sidst på lørdagen omkring kl. 23.30. og er på nattehimlen frem til ca. kl. 4.50 søndag.

Rigtig glædelig Sommersolhverv ☀️  & Fuldmåne i Stenbukken 🌕 og god sommer ☀️ 😊

Freedom Truth Light & Tina

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

Fuldmåne i Stenbukken

 🌕

Natten ml d. 21. og 22. juni

Se Sommersolhvervstekst ovenfor

 

Glædelig Fuldmåne 🌕

Freedom Truth Light ☮️ &❤️ Tina

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

 

Nymånen i Krebsen 🌑

Natten ml d. 5. og 6. juli

 

Natten mellem fredag og lørdag kl. 0.57 mødes Månen og Solen 14° 23 grader i Krebsen, hvorved juli måneds Nymåne indtræffer og en ny Månecyklus skydes igang.

Månen hersker over Krebsen og er således på hjemmebane her.

Mens du ved Sommerens hele to Fuldmåner i Stenbukken inviteres til at kigge nærmere på ydre ambitioner, mål, karriere, arbejdsliv, brugen af din tid, din offentlige profil, din samfundsdeltagelse og dit forhold til autoriteter og myndigheder – med den afstand og det perspektiv som sommerperioden gerne byder på  - for at slippe det, som ikke længere måtte være gunstigt for dig, så sætter denne Nymåne særlig fokus på vigtigheden af at få opbygget et så sundt og stærkt fundament i dit privatliv, som muligt.

Det er nemlig ud fra dette fundament, at du kan begive dig ud og bedst gøre det, du er her for at udføre og også her, at du skal finde kræfterne og energien til at stå imod alt det, som den store ydre verden måtte bringe din vej.

Så et velfungerende livsfundament – uanset hvordan det tager sig ud, for lige netop dig (og det kan være vidt forskelligt) – er en væsentlig grundsten for hele din livsførelse.

Oplagte tiltag ved Nymånen i Krebsen er;

- Alle former for forbedringer vedr. hjem, bolig og selve fundamentet for dit privat og hjemmeliv.

- At sørge for at have det nødvendige på lager i dit hjem.

 -Skabelsen/optimering af en tryg rede, hvori du kan oplade dine batterier og føle dig sikker.

-  Alt vedrørende familie og netværk; samvær med familie, forbedring af familierelationer og andre nære relationer, familieforøgelse etc.

- Fokus på selvomsorg

- At skabe mere plads og tid til tilbagetrækning og refleksion

- Udforskning af eget indre og følelsesliv, væk fra hverdagens travlhed.

- At lade intuition, fornemmelser og følelser råde i større grad

- At leve mere i overensstemmelse med egen indre rytme, såvel som i samklang med naturens rytmer, herunder selvfølgelig også Krebsens hersker Månen og dens forskellige faser.

- At downloade, forankre og udsende nærende, kærlig feminin Modergudinde energi.

 

Denne Nymåne falder sammen med at et udfordrende og tungt aspekt, som vi skal ”fornøje os med” det kommende år, sætter ind.

Nemlig Jupiter og Saturns kvadrat, som du kan læse meget mere om her, der peaker i august og igen hen over julen og vil være uafbrudt aktiveret helt frem til  juli 2025.

Samtidig nærmer Mars sig nu også Uranus i Tyren  - selvom dette igangværende aspekt, der peaker d. 15. juli, er af kortere varighed, kan kombinationen godt være ret så eksplosiv og byde på flere dramatiske begivenheder og uventede drejninger her i juli og også agere medvirkende timer for noget, der måske har mere langvarige og vidtrækkende konsekvenser, via Jupiters og Saturns længerevarende aspekt.

Det er altså ikke just nogen hverken særlig rolig eller afslappende Månecyklus, der skydes i gang her – ej heller anden halvdel af 2024…

Så hvis ro, afslapning og nydelse er højt på ønskelisten skal du selv opsøge og skabe betingelserne herfor denne sommer og være mindst mulig afhængig af ydre omstændigheder.

Krebsens årlige invitation til opladning af batterierne og styrkelse af det indre og private fundament er ekstra vigtig at tage imod her i sommeren 2024, da det kommende års tid uden tvivl vil komme til at kræve rigtig meget af os alle energimæssigt.

Så gør endelig brug af den og hav en glædelig Nymåne i Krebsen 🌑

Freedom Truth Light & Tina

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

Formørkelsessæson

Midt marts – midt april 2024

🐏 ♎ ⚖

 

Oveni allerede igangværende vilde energier, qua den optrappende Jupiter – Uranus konjunktion, der må siges at ”levere varen”, går vi nu også ind i forårets Formørkelsessæson, der starter ca. 10 dage før første formørkelse.

Formørkelsessæsoner er i sig selv gerne akkompagneret af en temmelig aparte fornemmelse af surrealisme og i kombination med en Jupiter – Uranus konjunktion, der er kendt for at byde på både det uventede, bizarre, chokerende og banebrydende, kan der derfor nu altså forventes YDERLIGERE eskalering, både energimæssigt og begivenhedsmæssigt.

Formørkelser er ekstremt kraftfulde energiportaler, der samtidig udpeger vigtige højaktuelle fokuspunkter og temaer, som vi alle er nødt til at forholde os til, både kollektivt og individuelt, der kan have effekt og konsekvenser et godt stykke tid ud i fremtiden, nogle gange i årevis, (hvad Solformørkelserne angår).

Denne Formørkelsessæson består af to formørkelser; en Skygge Måneformørkelse ved Fuldmånen i Vægten d. 25. marts og så den med klart størst gennemslagskraft af de to; en total Solformørkelse d. 8. april ved Nymånen i Vædderen.

Månen er på himlen herhjemme, mens dele af Måneformørkelsen finder sted, meget tidligt om morgenen. Skyggeformørkelser kan dog være svære decideret at spotte, medmindre du er meget vant til at betragte Månen, men den anderledes og forstærkede Fuldmåne energi vil helt sikkert være til stede.

Det vil den så sandelig også være, når det gælder Solformørkelsen, som ikke er synlig herhjemme - men en total Solformørkelse er den energimæssigt mest kraftfulde formørkelse, der overhoved findes og påvirker naturligvis hele Jorden.

Da den er synlig over bl.a. USA er der allerede på forhånd, som forventet, rigtig meget hype omkring denne formørkelse og dens bane, (der bl.a. i kombination med banen fra den tidligere totale Great American Eclipse i 2017, danner et kryds hen over landet – udover symbolikken heri mødes banerne også nær en kendt jordskælvs producerende seismisk zone).

Formørkelserne er nr. 3 og 4. i en serie på 6 formørkelser over Vædder/Vægt aksen, der startede i foråret 2023 og vil vare frem til foråret 2025. Formørkelsessæsonen dette forår er den eneste, der eksklusivt foregår over denne akse.

(Sidste år havde vi også de sidste formørkelser over Tyr/Skorpion aksen og i sensommeren/efteråret 2024 begynder Jomfru/Fiskene aksen også at komme ind over. Tyren og dens domæne er imidlertid fortsat i meget stærk fokus, da Jupiter – Uranus konjunktionen jo finder sted her).

Vædder/Vægtaksen omhandler:

Alliancer, der indgås eller brydes.  

Fronter, der trækkes skarpt op mellem forskellige alliancer.

Aggressive handlinger, krig, blodsudgydelser, forsvar, militær, militæroperationer, våben og våbenindustrien.

(Kald på) Fred & fredsforhandlinger, diplomati, kompromis og retfærdighed.

Individets udfoldelsesmuligheder, aktivitet, handling, nye initiativer, pionerånd og frembrusende adfærd.

Samarbejde, partnerskaber, parforhold; indgåelse, styrkelse, krise eller brud.

Konflikt og ophedede temperamenter.

Stræben efter harmoni og balance.

Afslapning, hygge, sociale sammenkomster, nydelse og æstetik.

Ild, brande, varme, tørke.  Luft, blæst, storme.

Vi går endnu mere i dybden med hver enkelt formørkelse, herunder også deres indflydelse på det personlige plan og hvordan de heftige energier bedst bruges konstruktivt og positivt, lidt tættere på hver enkelt formørkelse. So stay tuned 😊

Her og nu er det bare vigtigt at være opmærksom på, at tiden under en Formørkelsessæson godt kan føles som om, at den ”opfører sig anderledes”, den kan både speede op, således, at ting pludselig kan udvikle sig/ændre sig enormt hurtigt. Dette forstærkes selvfølgelig blot yderligere af Jupiter & Uranus aspektet, der også kan gøre, at det kan blive i ret overraskende retninger.

Tiden kan også nærmest stå stille, ja ligefrem ophæves og tematikker kan også knytte begivenheder sammen over meget lang tid, via mystiske røde tråde og links til tidligere formørkelser årtier tilbage – såvel som frem i tiden.

I denne formørkelsessæson har Solformørkelsen i april bl.a. en forgænger tilbage i foråret 2005, som kan være en periode, der kan være visse links til, både kollektivt og individuelt.

Det er altså på mange måder en tid, der adskiller sig fra andre perioder af året og kan også godt være ret skæbnebetonet.

Det er ligeledes en periode, hvor du kan modtage vigtige budskaber, hints, guidance og klarhed om din videre udviklingsvej, så sørg for at have antennerne ude og ikke at lade dig aflede al for meget herfra af ydre kaos og drama.

Jupiter – Uranus konjunktionen byder som nævnt også på store muligheder for opvågning og bevidsthedsudvidelse.

Så det her er ingenlunde en gennemsnitlig tid, hvad hverken personlig eller åndelig udvikling angår.

Men en vis grad af fokus er samtidig påkrævet for at kunne benytte sig af det.

Kom godt ind i Formørkelsessæsonen

Freedom Truth Light ☮️ &❤️ Tina

14. marts 2024

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Måneformørkelsen i Vægten d. 25. marts

Mandag morgen d. 25/3 indfinder Månen sig 5°07  i Vægten, lige overfor Solen i Vædderen - og dermed indtræffer Fuldmånen, der både har æren af at være den første i den nye årscyklus, der begyndte få dage før ved Forårsjævndøgnet og af at tidsfæste alle Forårets helligdage, (dem vi har tilbage) OG af at byde på en Skygge Måneformørkelse, den første formørkelse i indeværende formørkelsessæson.

En Måneformørkelse er en langt mere kraftfuld Fuldmåne end normalt og den har også virkning i længere tid, i dette tilfælde frem til sensommeren/det tidlige efterår.

Fuldmånen over Vægt - Vædder aksen, som er den ene af to hovedakser i horoskophjulet, omhandler et af de helt store temaer i livet: Dig/Mig (på det personlige plan) og Dem/Os (på det kollektive plan)

Mens Solen i, Dyrekredsens første tegn, Vædderen helt naturligt tænker ”mig først”, går benhårdt efter det den vil have og ikke er bleg for at tromle sin vilje igennem, er Månen modsat i Vægten relations orienteret, kompromissøgende, diplomatisk og hensyntagende.

Denne Fuldmåne handler derfor om balancegangen imellem at være modig nok til at stå ved sig selv og være villig til at kæmpe for det, der er væsentligt, men samtidig også at være klog nok til at vælge sine kampe med omhu og kunne fornemme hvornår det er smartest at bøje af, gå på kompromis, samarbejde og prioritere fred, fordragelighed og sameksistens.

Med en formørkelse her, er der helt klart noget der skal ses på og balanceres på denne front.

Mange vil typisk se sig selv mest i den ene eller den anden måde at agere på, men der kan være noget fra modpolen, som nu skal læres eller tages op til overvejelse, for overhoved at kunne få ting til at fungere fremadrettet.

Dette er samtidig en Sydlig Måneknude formørkelse, så der vil uundgåeligt være noget fra fortiden, der skal gøres op med og slippes, førend vi kan komme videre, ligesom noget også kan nå til en form for kulmination den kommende tid.

Parforhold, partnerskaber, samarbejde, socialt liv og sammenkomster er typiske Vægt områder, der kan komme op at vende. (U)retfærdighed det samme.

Såvel som stræben efter fred, ro, harmoni og balance.

For dig, som kender dit horoskop og selv kan tjekke og tyde, så er det derudover de huse, der indeholder 5°07 Vægten & Vædderen, der udpeger nogle livsområder, hvor at der vil være noget at forholde dig til de næste 5 måneders tid – nogle udviklingsmuligheder.

Har du vigtige placeringer inden for 3 grader på hver side af 5° 07 Vædder/Vægt er denne formørkelse særlig aktuel for dig.

Det involverede, såvel som de huse, der evt. herskes over giver yderligere klarhed over præcist hvad det drejer sig om.

Sidst der var en Formørkelse nøjagtig samme sted, som denne, var i foråret 1997 - hvad Solformørkelsen d. 8/4 angår, var det i foråret 2005.

Sidst vi havde en serie af formørkelser over Vædder – Vægt aksen var i årene 2013 & 2014.

Der kan både kollektivt og individuelt være ekkoer, videreudvikling,  efterspil, tematiske links og tråde mellem disse forskellige tidsperioder og nutiden, så alle kan, uanset kendskab til deres horoskop eller ej, med fordel tænke tilbage til disse perioder og de tematikker, der foregik i deres liv dengang.

Kollektivt står formørkelser i Vægten typisk for:

Alliancer og traktater, der indgås, ændres eller brydes  – åbent fjendskab mellem forskellige alliancer - diplomati,  kompromis,  våbenhvile og fredsforhandlinger.

Sidstnævnte kan dog også direkte udspringe af flere blodsudgydelser, så tiden omkring formørkelser i Vægten behøver altså langt fra at være fredelig eller harmonisk.

Men ønsket om fred og krav om våbenhvile og fredsforhandlinger bliver for mange mere present og allestedsnærværende.

I år overlapper flere af de store religioners højtider og traditioner hinanden, om det får nogen betydning og kan trække ting i den ene eller den anden retning får vi at se – men det er i hvert fald et interessant sammenfald, at det lige sker under en Formørkelsessæson.

På det personlige plan kan der med fordel arbejdes med at opsøge og skabe større indre ro, fred, harmoni og balance. Nysgerrigt at undersøge nærmere, hvad der kan være behjælpeligt til at tilvejebringe dette.

Denne Fuldmåne falder altid i Påskeugen, hvor mange vil have helt eller delvist fri, hvilket kan give nogle muligheder.

Afslapning, nydelse, socialt samvær og hygge hører da også generelt Vægten til.

Men befinder du dig i en konstellation, som er præget af konfliktfyldte eller på anden vis belastende energier, så træk dig så vidt muligt og sørg for at skabe nogle momentvise åndehuller for dig selv.

Uanset hvad, bliver det et vigtig redskab at kunne opsøge og finde indre ro, balance og overblik, for den store ydre verden kommer næppe til at bibringe os dette, den kommende tid – så at øve dig i det, vil generelt bare være godt og klogt.

Når man ser på styrkeforholdet mellem de to typer formørkelser vi skal have, en Skygge Måneformørkelse i Vægten og en total Solformørkelse i Vædderen, så har de mere konfliktfyldte og krigeriske tendenser klart størst gennemslagskraft.

For at undgå at dette løber helt af sporet vil det kræve en ganske anden tilgang end den der pt. er fremherskende og det er dét denne formørkelse forsøger at pirke til.

Formørkelsesherskeren Venus er dog harmonisk forbundet med den igangværende Jupiter – Uranus konjunktion, der både kan byde på opvågning, bevidsthedsudvidelse, såvel som uventede drejninger, men også bare på total craziness og absurd destruktivitet.

Men grundet denne forbindelse er der for dem, der ønsker at tage det  hele til et højere niveau, en energimæssig portal, der nu åbnes, hvorigennem nye veje kan åbenbares.

Pluto er lige akkurat udenfor den mest bastante rækkevidde af formørkelsen, men kan alligevel godt tilføje noget transformerende, skæbnebetonet eller fatalt til mixet.

Så det er unægtelig en noget eksplosiv formørkelsescocktail, men bestemt også med sine muligheder for dem, som kan favne energierne.

Skygge Måneformørkelsen går i gang kl. 5.53, Månen går dog ned herhjemme kort tid derefter omkring kl. 6.10. Fuldmånen er præcis kl. 8.00 og Formørkelsen peaker kl. 8.12 og varer frem til kl. 10.32.

Fuldmånen står op igen mandag omkring kl. 19 og er på aften og nattehimlen frem til ca. kl. 6.15 tirsdag morgen.

Glædelig Måneformørkelse og Fuldmåne 🌕

Freedom Truth Light ☮️ &❤️ Tina

 

Total Solformørkelse i Vædderen 🌑 🔥

d. 8. april

 

 

Man ved ligesom på forhånd, at når en total formørkelse rammer store dele af USA, så vil der uundgåeligt være en del hype omkring den. Den løber nu også gennem dele af Mexico og Canada  - men det fylder knap så meget i billedet 😉

Uden tvivl også understøttet af energien fra den nu stærkt tiltagende og efterhånden ret tight Jupiter – Uranus konjunktion, må den igangværende præ-formørkelses hype dog siges at have nået ekstreme, nærmest feberhede højder, denne gang.

Men en total Solformørkelse i Ildtegnet Vædderen er selvfølgelig også lidt af en ”Hot Thing” 🔥

Med formørkelsesbaner, der tilsammen danner kryds - og andre figurer - over landet, okkult symbolik, bibelske navne og profetier, vilde spekulationer og frygt, iblandet officielle advarsler og indsættelse af the National guard (?!) – er stemningen godt nok noget mere tilspidset end for 7 år siden, hvor den første totale ”Great American Eclipse”, som jeg selv overværede derovre, fandt sted.

Den blev mere blev anset som en storslået begivenhed, der skulle fejres. (Den var selvfølgelig også i Løvens tegn).

Tilrejsende blev dengang stærkt opfordret og inviteret til at blive længere og opleve byerne, der var i totalitetens bane.  Nu er det pludselig en farlig krisesituation at mange vil komme til, selvom totaliteten denne gang spreder sig ud over langt bredere og flere områder end sidst…

Men der er selvfølgelig også sket meget med både USA og verdenen i de forgangne 7 år….

Den forudgående Måneformørkelse i Vægten og sammenfaldet med den kort efterfølgende Baltimore bropåsejling gør selvfølgelig heller ikke noget for at lette stemningen. 

Udover alt det allerede cirkulerende om symbolismen ved den hændelse, ved netop den bro, kan det også tilføjes, at Vægten jo er Dyrekredsens BROBYGGER – så selvom der faktisk også blev vedtaget en resolution om våbenhvile på dagen for Måneformørkelsen, (Vægten = diplomati, fredsforhandlinger og våbenhvile), så er en totalt kollapsende bro selvfølgelig ikke det mest lovende tegn…

Og så er der kometen, der muligvis vil kunne ses på himlen under den totale Solformørkelse, som mainstream medierne flittigt ynder at kalde ”Djævlekometen” bare for lige at piske stemningen yderligere op.

Langt uden for Mexicos, USA’s og Canadas grænser og noget tættere på os, har CERN så også valgt lige netop d. 8. april til et af deres ”eksperimenter”, hvilket næppe heller indgyder nogen form for beroligelse af gemytterne.

Men hvad har astrologien så at sige?

Ja, det er jo ikke rigtigt til at komme udenom at formørkelser i Vædderen godt kan være temmelig udfordrende, eksplosive og brutale i deres efterfølgende udtryk, men de har bestemt også deres positive muligheder - som med alt andet handler det om, hvordan vi vælger at bruge energien.

Kollektivt sætter formørkelser i Vædderen typisk fokus på noget af følgende:

Ophedede temperamenter, konflikt, aggressive handlinger, vold, blodsudgydelser og krig.

Militær, våben og ammunition, våbenindustrien.

Rivalisering, konkurrencer, sport & sportsfolk.

Ulykker

Mod, heltegerninger.

Guddommelig maskulin energi og brugen deraf.

Begejstring.

Iværksættere, pionerer, pionerånd.

Opstarten på noget nyt og spændende.

Jern & Stål.

Ild, brande, varme, tørke.

 

Solformørkelsen finder samtidig sted helt nær Chiron.

Healing, læring og visdom er dermed også potentialer – hvis noget smertefuldt ellers tør ses i øjnene nu.

Potentielt kan ny smerte og behovet for fremtidig healing dog også sagtens opstå, hvis energierne og temperamenterne løber af med os.

 

Fokus på blot et enkelt land og en enkelt dato, som d. 8. april, er langt fra fyldestgørende, når det drejer sig om en vigtig og markant formørkelse, som denne. Der kan faktisk ske relevante begivenheder i hele formørkelsessæsonen og vi har allerede set nogle stykker – også steder hvor formørkelserne slet ikke er synlige.

Jupiter & Uranus’ Store konjunktion i Jordtegnet Tyren går også ind i den præcise fase d. 14- 27. april, netop som formørkelsessæsonen ebber ud og kan så sandelig også bringe ret markante og omvæltende begivenheder med sig og i både overført og bogstavelig forstand få jorden til at skælve.

Derudover udløser Mars – som både er den klassiske eclipse trigger og selve herskeren over denne specifikke Solformørkelse –  både Måneformørkelsen og Solformørkelsen igen, allerede i maj måned.

Det er faktisk før sket, at en efterfølgende Mars trigger er langt mere ”begivenhedsrig” end tiden omkring selve formørkelsen.

Sidste års Solformørkelse i Vædderen i april, blev genudløst af Mars startende fra d. 7. oktober og vi ved alle hvad der skete i Mellemøsten den dag og efterfølgende…

Sidst der fandt en formørkelse sted d. 8. april og dermed på samme gradtal i Vædderen, som i år, var for 19 år siden i 2005 - og da den blev udløst nogle måneder senere, fandt ”London 7.7. angrebet” sted, i løbet af de dage Mars passerede.

(Dette ikke sagt for at skabe yderligere frygt og panik, men blot for at oplyse. Desuden handler denne formørkelse netop om at overvinde frygt).

Dermed er det altså både sidste del af marts og første halvdel af april, i hele formørkelsessæsonen, (indeholdende selve formørkelsesdagene d. 25. marts og d. 8. april), såvel som hhv. d. 7. og 25. maj og ca. 3-5 dage på hver side af begge disse datoer, hvor Mars går hen over formørkelsesgraderne, som er stærkt influeret af dette forårs formørkelsesenergi.

Dertil er og kommer der også gang i meget anden astrologisk aktivitet dette forår, i resten af april, maj og juni.

Så selvom den totale Solformørkelse d. 8. er en vigtig astrologisk event, så er der altså også meget andet på spil og i gang end blot selve den dag og vedrører også meget mere end blot ét land.

Solformørkelsesgraden, 19°24  Vædderen, vil være sensitiv og åben for aktivering de næste 3 år frem, indtil at en Saturn transit afslutter den, i foråret 2027.

Så de næste tre år er faktisk på tegnebrættet, med flere triggers undervejs, hvad denne specifikke formørkelse angår.

 

Det kan i sådan en oppisket og ophedet atmosfære, måske være fornuftigt at koncentrere sig mest om noget, du rent faktisk selv har direkte indflydelse på, som f.eks. dit eget liv.

En Nordlig Måneknude Solformørkelse i Vædderen sætter nemlig i den grad fremtiden, nye begyndelser og nye udviklingsmuligheder på dagsordenen og skubber stærkt på, i den retning.

Hvis du kender dit horoskop og selv kan slå op, vil det hus, der indeholder 19°24 Vædderen, henvise til det livsområde, hvor noget nyt og forandrende især kan blive aktuelt for dig og hvor vovemod kan være påkrævet.

Har du vigtige placeringer inden for 3 grader på hver side af 19°24 Vædderen udløser Solformørkelsen disse og denne formørkelse er dermed særlig aktuel for dig - det involverede og evt. herskerskaber, vil så tilføje yderligere informationer om hvad mere der kan og vil blive inddraget i noget nyt og forandrende i dit liv, de kommende år.

Som nævnt fandt der en formørkelse sted nøjagtig samme sted i Vædderen for 19 år siden, i april 2005, så der kan også være ledetråde, links, ekkoer, gensyn, videreudvikling og tematikker fra dengang – (såvel som de efterflg. år), der bliver aktuelle igen og som nu skal imødegås fra et mere modent udgangspunkt eller som på anden vis nu kan pege dig i ny retning.

Derudover er denne Solformørkelse stærkt befordrende for:

At indtage større dele af din power og dit lys.

At vælge dine kampe med omhu, men at finde modet frem til at turde tage dem, der er nødvendige

At turde stå ved dig selv og det, der er vigtigt for dig.

At handle og udvise mod - overvinde frygt.

At gå foran som et lysende eksempel, som andre så kan vælge at følge eller lade vær.

At iværksætte nye projekter og initiativer.

Lyskrigere kan især blive kaldet af denne formørkelse. Endnu en vigtig fase af den spirituelle krig, vi befinder os i, kan nemlig være nært forestående.

Andre Lysarbejdere kan blive kaldet til at holde Lysfanen ekstra højt, bevare roen, holde fokus og fastholde visionen om hvad det hele gerne skulle munde ud i, ( da andre omkring dem måske vil miste besindelsen og handle irrationelt.)

Alle, der arbejder med healing eller undervisning, oplysning og videregivelse af visdom kan også blive kaldet, via Chirons involvering. Der kan også blive særlig brug for netop disse evner og kundskaber den kommende tid og fremadrettet.

En total Solformørkelse er den mest kraftfulde formørkelse OG Nymåne, der findes, så byder uundgåeligt også på yderst kraftfulde manifestationsmuligheder.

Formørkelsen peaker kl. 20.17, Nymånen er præcis 4 minutter senere, kl. 20.21 og der kan med fordel arbejdes med energien deromkring og resten af mandagen og igen fra tirsdag kl. 13.30 og fremefter.

(Mellem kl. 04.38 – 13.23 tirsdag er manifestation og igangsættelse af nye vigtige tiltag og initiativer ikke tilrådeligt, hvis der skal komme noget ud af det).

Rigtig glædelig Solformørkelse & Nymåne i Vædderen🌑♈ 🔥  brug de eksplosive energier klogt og med et højere og klart livsforbedrende formål for øje – og tænk også langt større end blot en enkelt dato 🔥 ✨🙏

Freedom Truth Light & Tina

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

 

 

Ny - & Fuldmåne generelt

 

I løbet af et år, har vi et par gange, hvor vi traditionelt stopper op, gør status, siger farvel til det forgangne og starter op på noget nyt, med dertilhørende forhåbninger og mål. Nemlig når vi tager hul på et nyt kalenderår i januar og når vi selv fylder år. Både nytår og fødselsdage er baseret på Solens tilbagevenden til et bestemt punkt i Dyrekredsen.

Der findes dog også en anden cyklus, som er baseret på både Månen og Solen. Hvis vi bevidstgør os om den, får vi, i løbet af et år, langt flere muligheder for, i samspil med de herskende energier, at starte forfra, tage hul på noget nyt og til at give slip på det gamle, der ikke længere fungerer for os. Nemlig ved hhv. Ny – og Fuldmåne.

Nymånen

Ved Nymåne befinder Solen og Månen sig nøjagtig samme sted, i samme tegn. Når begge vores himmellys befinder sig i samme tegn, skaber det en enorm fokus og kraft på lige netop dette tegns kvaliteter og egenskaber, som vi alle, uanset ”stjernetegn”, kan få adgang til, hvis vi ”tuner ind” på det rette tidspunkt. Dvs. så tæt som muligt på det klokkeslæt, hvor Nymånen er præcis.

Månen er i denne fase usynlig på himlen, den har netop færdiggjort en cyklus og tager i det skjulte hul på en ny. Der ligger derfor en stærk ”Ny begyndelses – energi” omkring enhver Nymåne, som du med fordel kan gøre brug af til at starte forfra, til at genfokusere på dine hensigter, ønsker og mål, samt at planlægge fremtiden. Der findes simpelthen ikke noget bedre tidspunkt at starte noget nyt op; at begynde på en frisk. Det siges, at enhver hensigt sagt højt eller skrevet ned, ved Nymåne, bærer en enorm kraft i sig, så det er altid en god ide at tænke dig grundigt om, hvad det egentlig er, du ønsker skal manifestere sig i dit liv.

I løbet af et år kommer Solen og Månen sammen igennem hvert et tegn i Dyrekredsen og (stort set) alle livs områder (”huse”) af dit individuelle horoskop.

Hensigter der i overensstemmelse med det aktuelle tegns egenskaber vil være ekstra kraftfulde, men i princippet kan du ønske dig hvad som helst, så længe at det er i overensstemmelse med ”det højeste gode for alle involverede”.

Så tæt som muligt på det tidspunkt, hvor Nymånen er præcis*, er det fordelagtigt at åbne op, tune ind, meditere, visualisere, lave visionboards, manifestere, nedskrive mål og hensigter etc.

(*Undtagen når Månen er "void of course", altså ikke laver flere aspekter til andre planeter, mens den stadig befinder sig i tegnet. I så tilfælde er det bedst at vente til Månen er gået ind i det næste tegn. Dette er en teknisk ting, som du ikke behøver at bekymre dig yderligere om, da det i mine Nymåne updates altid vil fremgå, hvis et andet tidspunkt end det præcise Nymåne klokkeslæt er at foretrække.)

Skriv eks vis op til 10 mål og ønsker ned på en liste. Hver gang et af dem går i opfyldelse, skriver du en ny liste med de tilbageværende mål. Opdater listen ved hver Nymåne og tilføj evt. nye ting. Sørg gerne for at have en blanding af store og små ting på din liste.

Husk også at din egen aktive indsats og ageren efterfølgende er en af de vigtigste faktorer for at målene nås. Nymånens medvind holder kun, hvis du også selv gør en indsats for det og især, når du vover at agere som om at målene faktisk allerede er opnåede.

Det gælder for både Ny- og Fuldmånen, at døren til ”andre dimensioner” står mere åben, omkring det præcise tidspunkt. Der kan opnås dybe indsigter, modtages vigtige budskaber og skabes større kontakt. Der er simpelthen mere hul igennem.

Fuldmånen

Ved Fuldmåne står Solen og Månen overfor hinanden i modsatte tegn og sætter stærk fokus på både de modsætninger og den fælles akse som de to tegn tilsammen udgør.

Månen står i denne fase op, når Solen går ned og har som det tydeligt ses på himlen nu nået sit maksimale udfoldelsespotentiale.

Fuldmånen er dragende, fascinerende, smuk, mystisk og magisk.

For nogle opleves den også som både forstyrrende og forstørret; nogle kan ikke sove, nogle oplever stærke humørsvingninger, nogle mister lettere besindelsen og planlagte ting går lettere i skuddermudder.

Andre oplever Fuldmånens energi, som helt igennem fantastisk og støttende – og ser altid frem til at den indtræffer.

Det handler alt sammen om hvilke frekvenser, der tunes ind på.

Fuldmåne energien er uden tvivl langt mere velegnet til improvisation og til at lade sig rive med end til det beherskede og kontrollerede.

Tiden omkring Fuldmånen er altså særdeles oplagt til at give slip, ikke bare på dig selv, i form af at lade dig rive med, men også i form af at give slip på uønskede ting i dit liv.

Hvor du ved Nymåne bør fokusere på hvad du ønsker at manifestere og bringe ind i dit liv, handler det ved Fuldmåne om at rense ud og give slip på de ting, som måske tidligere har fungeret dig, men som nu ikke længere gør det og i stedet blot står i vejen for din trivsel og balance.

Man kunne også sige, at Nymånen har en mere Solar/yang/"maskulin" energi over sig, hvor du har særlig mulighed for at være en aktiv medskaber af dit liv, hvorimod Fuldmåne energien er mere Lunar/yin/"feminin"; tingene er mere ude af din kontrol, men du kan lade dig rive med, du kan give slip og release og du kan tage imod.

Et Fuldmåne ritual kunne være, så tæt som muligt på det præcise tidspunkt at skrive det, som du ønsker at give slip på ned på stykker af papir og derefter brænde dem af, stykke for stykke.

Har du ikke noget, du har brug for at give slip på ved en given Fuldmåne kan du også bare åbne dig op og se hvad der kommer til dig. Din modtagelighed er ekstra forhøjet på dette tidspunkt.

Og endelig er det jo oplagt at komme ud og nyde Fuldmånens skønhed og magi på aften - og nattehimlen.

Formørkelser

Hvert år er der flere formørkelser ved Ny- og Fuldmåne, som dog for de flestes vedkommende ikke er synlige for os her i Danmark, men som på et energetisk plan alligevel har stor indflydelse.

En Solformørkelse er en ekstra kraftfuld Nymåne og en Måneformørkelse en ekstra kraftfuld Fuldmåne og begge har virkning meget længere ud i fremtiden end en almindelig Ny/Fuldmåne har. Totale formørkelser er de allermest kraftfulde.

Formørkelserne er Universets måde at udpege aktuelle temaer, som vi kollektivt bør kigge nærmere på. På et personligt plan udpeges områder, der vil være særligt fokus på i dit liv det kommende stykke tid.

Ny & Fuldmåne, Formørkelser og det personlige horoskop

Den mest optimale udnyttelse af både Ny- & Fuldmåne og Formørkelses energierne er at bruge dem i forhold til dit eget horoskop.

Her er det ikke kun de pågældende aktuelle tegn, (som er fælles for alle), der inddrages, men også de helt specifikke livs områder, de befinder sig i (som varierer fra menneske til menneske) og de planeter i dit fødselshoroskop, de evt. udløser.

Hermed bliver det på en helt individuel og unik måde, at du kan samarbejde med energien fra vores to himmellys; Solen og Månen.

I løbet af et år kommer du hele vejen rundt i alle områderne af dit liv og i løbet af et helt liv, vil det være forskellige planeter i dit horoskop, der udløses.

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

 

Datoliste for Solens & Månens vigtigste faser i den 

Astrologiske Årscyklus 2024 – 2025

☀️ 🌑 🌕

Opslag om Solens indtræden i et tegn slås op her på siden, ovenfor, på selve dagen (eller dagen før).

Opslag om Ny- & Fuldmåne slås som regel op senest 3 dage før.

 

2024

d. 20. marts: Forårsjævndøgn. Forårskvartalets begyndelse. Solen går ind i Vædderen.

d. 25. marts:  Skygge Måneformørkelse ved Fuldmånen i Vægten  (Månen synlig i DK under starten af formørkelsen)

d. 8. april: Total Solformørkelse ved Nymånen i Vædderen (ikke synlig i DK)

d. 19. april: Solen går ind i Tyren

d. 24. april: Fuldmåne i Skorpionen

d. 5. maj: Solen når til 15 ° Tyren, midtvejs gennem Forårskvartalets tre tegn, (fejres typisk allerede d. 30. april - 1. maj, som Beltane/ Walpurgisnacht/ Majnat & dag)

d. 8. maj: Nymåne i Tyren

d. 20. maj: Solen går ind i Tvillingerne

d. 23. maj: Fuldmåne i Skytten

d. 6. juni: Nymåne i Tvillingerne

d. 20. juni: Sommersolhverv. Sommerkvartalets begyndelse. Solen går ind i Krebsen

d. 22. juni: Fuldmåne i Stenbukken

d. 6. juli: Nymåne i Krebsen

d. 21. juli: Fuldmåne i Stenbukken (nr. 2.)

d. 22. juli: Solen går ind i Løven

d. 4. august: Nymåne i Løven

d. 7. august: Solen når til 15° Løven, midtvejs gennem Sommerkvartalets tre tegn, (markeres typisk allerede 1. august som Lammas/Lughnasahd).

d. 19. august: Super Fuldmåne i Vandbæreren

d. 22. august: Solen går ind i Jomfruen

d. 3. september: Nymåne i Jomfruen

(d. 8. september: Formørkelsessæson begynder)

d. 18. september: Delvis Måneformørkelse ved Super Fuldmånen i Fiskene (synlig i DK)

d. 22. september: Efterårsjævndøgn – Solen går ind i Vægten

d. 2. oktober: Ringformet Solformørkelse ved Nymånen i Vægten (ikke synlig i DK)

d. 17. oktober: Super Fuldmåne i Vædderen

d. 23. oktober: Solen går ind Skorpionen

d. 1. november: Nymåne i Skorpionen

d. 6. november: Solen når til 15° Skorpionen, midtvejs gennem Efterårskvartalets tre tegn, (fejres typisk forinden som Halloween, Samhein, Allehelgens og Allesjæles aften og dage d. 31. oktober – d. 2. november).

d. 15. november: Super Fuldmåne i Tyren

d. 21. november: Solen går ind i Skytten

d. 1. december: Nymåne i Skytten

d. 15. december: Fuldmåne i Tvillingerne

d. 21. december: Vintersolhverv – Vinterkvartalets begyndelse. Solen går ind i Stenbukken

d. 30. december: Nymåne i Stenbukken

2025

d. 13. januar: Fuldmåne i Krebsen

d. 19. januar: Solen går ind i Vandbæreren

d. 29. januar: Nymåne i Vandbæreren

d. 3. februar: Solen når til 15 ° Vandbæreren, midtvejs gennem Vinterkvartalets tre tegn, (markeres forinden ved Imbolc og Kyndelmisse, d. 1 -2. februar)

d. 12. februar: Fuldmåne i Løven

d. 18. februar: Solen går ind i Fiskene

d. 28. februar: Nymåne i Fiskene

( d. 4. marts: Formørkelsessæson begynder.)

d. 14. marts: Total Måneformørkelse (Blodmåne) ved Fuldmånen i Jomfruen  (Starten af formørkelsen synlig i DK, men Månen er gået ned ved totaliteten/ den røde fase)

d. 20. marts: Forårsjævndøgn. (En Årscyklus ender og en ny begynder.)

 

 

Tilbage til forsiden