Astrolog Tina Reinhardt Hansen

Månedens Tegn

 Fuldmåne

Nymåne

Formørkelsessæson

Ny- & Fuldmåne generelt

Forside

 

 

 

 

Vædderens måned

20/3 – 20/4 2023

FORÅRSJÆVNDØGN

 

Tegn: Vædderen

Element: Ild – gejst og livsgnist

Dynamik: Kardinal

Årstid: Forårets begyndelse.

Hersker: Mars

Konstellationer: Solen bevæger sig i løbet af perioden igennem Fiskenes stjernebillede og hen mod Vædderens.

 

I morgen mandag oprinder dagen, hvor Lyset endelig når op på siden af mørket og derefter overhaler det og tager over.

Det næste halve års tid herefter; Sommerhalvåret, er altså i Lysets favør og i de næste 3 måneder; Forårskvartalet, tiltager Lyset fortsat kontinuerligt 😊☀️

Forårskvartalet og Sommerhalvåret skydes officielt i gang mandag kl. 22. 24 - det ”astrologiske Nytår”, øjeblikket, hvor Solen påbegynder en nye rejse  gennem Dyrekredsen.

Vædderen er det første tegn i denne Dyrekreds og under Vædderens indflydelse vendes energien igen udad og intet mindre end bruser fremad.

Som i naturen, hvor alt begynder at spire og skyde frem,

 med en enorm kraft og fart, kan intet nemlig holde hverken Vædderen,  det nye liv eller de nye energier tilbage meget længere – tværtimod opildner modstand bare endnu mere. Watch out!

Gejst, gåpåmod, handlekraft, initiativrighed og villigheden til frygtløst at kæmpe for det, man tror på, præger begyndelsen på den nye årscyklus, der på alle tænkelige måder er oplagt til at starte et nyt kapitel op.

Blot dagen efter Forårsjævndøgnet, følger Månen også efter Solen ind i Vædderen og den første Nymåne i den nye Årscyklus finder sted tirsdag kl. 18.23.

Enhver Nymåne kommer med muligheden for at starte forfra og for en ny begyndelse. Det gælder dog i særdeleshed for Nymånen i Vædderen, da begge vores himmellys, så befinder sig i begyndelsen af Dyrekredsens første tegn.

Og i år altså i intet mindre end den max potente 0. grad af tegnet.

Alt omkring tirsdagens Nymåne, både Månefasen, årstiden, tegnet og graden det foregår i omhandler altså nye muligheder og det at starte på en frisk, tage hul på et nyt kapitel, nye initiativer og nye mål.

Hvilket det selvfølgelig er yderst oplagt at gøre brug af.

Forårsjævndøgnspunktet og Nymånen er begge harmonisk forbundet med Pluto, der på torsdag brager ind i Vandbæreren for første gang, (hvilket du kan læse meget mere om her) og understøtter dermed altså dette større skifte og at der på alle måder er nye tider og en hel ny tidsånd i støbeskeen.

Begge dele er dog også i uharmonisk aspekt til Vædderens hersker, Mars, hvilket henviser til at dette skifte og overgangen til de nye tider nok ikke bare kommer til at foregå helt smooth og fredeligt.

Nu kan Pluto jo så sandelig også være temmelig dramatisk i sig selv, men dette aspekt understreger blot yderligere, at vi går et turbulent forår i møde, hvor der også sagtens kan være en del aggressioner i luften.

Forårskvartalet byder derudover bl. a. også på en Formørkelsessæson med start i april, der skræver over både Vædder - Vægt såvel som Tyr - Skorpion aksen, en heftig Jupiter- Eris konjunktion i Vædderen i april, Jupiter og Pluto går i kvadrat og Jupiter skifter tegn fra Vædderen til Tyren i maj

Så nej, et stille Forårskvartal bliver det absolut ikke – der bliver smæk på energierne og garanteret også på begivenhederne, men du ønskes nu alligevel et rigtig dejligt Forår.

Uanset hvad der sker bliver det lysere nu og ting begynder for alvor at kunne gro, husk at benytte dig af det, nyde og tage det ind også🌱☀️

Glædelig Forårsjævndøgn & Nymåne – og kom godt igennem det store tegnskifte

Freedom Truth Light & Tina

 

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

Nymåne i Vædderen

d. 21. marts

 

Se ovenfor

Freedom Truth Light & Tina

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

 

Fuldmåne i Jomfruen

d. 7. marts

 

Tirsdag eftermiddag indtræffer marts’ Fuldmåne, den sidste Fuldmåne i den årscyklus, der ender d. 20. marts, ved Forårsjævndøgnet – Dyrekredsens astrologiske nytår, hvor vi både ender en runde og tager hul på en ny.

Denne sidste Fuldmåne i årscyklussen inviterer dig altid til at kigge tilbage på den rejse, du har gennemgået det sidste år og på de erfaringer, du har gjort dig undervejs og derefter give slip alt på det, som du ikke ønsker at tage med ind i den nye cyklus.

Da Fuldmånen ydermere falder sammen med Saturns tegnskifte fra Vandbæreren til Fiskene samme dag, kan du også passende gøre det samme, med de sidste 3 år, siden marts 2020, hvor Saturn første gang gik ind i Vandbæreren.

Fuldmånen finder tegnmæssigt sted henover Jomfru/Fiskene aksen, med Månen placeret 16°40  Jomfruen, lige overfor Solen i Fiskene.

Ingen kan skille skidt fra kanel som Jomfruen og denne Fuldmåne kan med fordel bruges til en større overordnet oprydning og udrensning, hvor det gælder om at komme af med så mange drænende og tyngende problematikker, så mange illusioner, løgne og bedrag, såvel som så mange usunde vaner og så meget forstyrrende rod, som overhoved muligt.

Det gælder nemlig om at få bagagen til at være væsentlig lettere, når der tages hul på ikke bare den nye rejse gennem Dyrekredsen d. 20. marts, men også den væsentlig længere nye tidsepoke, der starter blot få dage efter, når Pluto første gang går ind i Vandbæreren d. 23/3.

Det handler altså på mange måder nu om at om - og nulstille dig selv til nye tider, hvilket Fiskene er eminent til…men selvfølgelig samtidig også tage de vigtigste erfaringer med dig, både de positive og berigende lærdomme, såvel som dem, der skal fungere som en evig reminder om: NEVER AGAIN!!!

Uranus er harmonisk forbundet med Fuldmånen og henviser til at en større frigørelse er mulig ved at gå ind i denne proces.

At Saturns tegnskifte finder sted synkront med med en Fuldmåne over Jomfru/Fiskene er selvfølgelig heller ikke helt tilfældigt.

(Læs mere om Saturn i Fiskene 2023 – 2026 her)

Jomfruens kritiske sans, skelneevne og praktiske, groundende energi og Fiskenes medfølelse, intuitive fornemmelser og modtagelighed for højere guidance, danner, når vi får dem til at arbejde sammen, en yderst skarp og uovervindelig kombination -  og det bliver der helt sikkert brug for de kommende år.

Fuldmånen er præcis tirsdag kl. 13.40.

Under en time senere går Saturn ind i Fiskene kl. 14.35.

Hvis der ellers overhoved bliver hul mellem sneskyerne, er Fuldmånen på aften- og nattehimlen fra ca. kl. 17.50 til onsdag morgen omkring kl. 7. 20.

Glædelig Fuldmåne og godt Saturn tegnskifte.

Freedom Truth Light ☮️ &❤️ Tina

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

Ny - & Fuldmåne generelt

 

I løbet af et år, har vi et par gange, hvor vi traditionelt stopper op, gør status, siger farvel til det forgangne og starter op på noget nyt, med dertilhørende forhåbninger og mål. Nemlig når vi tager hul på et nyt kalenderår i januar og når vi selv fylder år. Både nytår og fødselsdage er baseret på Solens tilbagevenden til et bestemt punkt i Dyrekredsen.

Der findes dog også en anden cyklus, som er baseret på både Månen og Solen. Hvis vi bevidstgør os om den, får vi, i løbet af et år, langt flere muligheder for, i samspil med de herskende energier, at starte forfra, tage hul på noget nyt og til at give slip på det gamle, der ikke længere fungerer for os. Nemlig ved hhv. Ny – og Fuldmåne.

Nymånen

Ved Nymåne befinder Solen og Månen sig nøjagtig samme sted, i samme tegn. Når begge vores himmellys befinder sig i samme tegn, skaber det en enorm fokus og kraft på lige netop dette tegns kvaliteter og egenskaber, som vi alle, uanset ”stjernetegn”, kan få adgang til, hvis vi ”tuner ind” på det rette tidspunkt. Dvs. så tæt som muligt på det klokkeslæt, hvor Nymånen er præcis.

Månen er i denne fase usynlig på himlen, den har netop færdiggjort en cyklus og tager i det skjulte hul på en ny. Der ligger derfor en stærk ”Ny begyndelses – energi” omkring enhver Nymåne, som du med fordel kan gøre brug af til at starte forfra, til at genfokusere på dine hensigter, ønsker og mål, samt at planlægge fremtiden. Der findes simpelthen ikke noget bedre tidspunkt at starte noget nyt op; at begynde på en frisk. Det siges, at enhver hensigt sagt højt eller skrevet ned, ved Nymåne, bærer en enorm kraft i sig, så det er altid en god ide at tænke dig grundigt om, hvad det egentlig er, du ønsker skal manifestere sig i dit liv.

I løbet af et år kommer Solen og Månen sammen igennem hvert et tegn i Dyrekredsen og (stort set) alle livs områder (”huse”) af dit individuelle horoskop.

Hensigter der i overensstemmelse med det aktuelle tegns egenskaber vil være ekstra kraftfulde, men i princippet kan du ønske dig hvad som helst, så længe at det er i overensstemmelse med ”det højeste gode for alle involverede”.

Så tæt som muligt på det tidspunkt, hvor Nymånen er præcis*, er det fordelagtigt at åbne op, tune ind, meditere, visualisere, lave visionboards, manifestere, nedskrive mål og hensigter etc.

(*Undtagen når Månen er "void of course", altså ikke laver flere aspekter til andre planeter, mens den stadig befinder sig i tegnet. I så tilfælde er det bedst at vente til Månen er gået ind i det næste tegn. Dette er en teknisk ting, som du ikke behøver at bekymre dig yderligere om, da det i mine Nymåne updates altid vil fremgå, hvis et andet tidspunkt end det præcise Nymåne klokkeslæt er at foretrække.)

Skriv eks vis op til 10 mål og ønsker ned på en liste. Hver gang et af dem går i opfyldelse, skriver du en ny liste med de tilbageværende mål. Opdater listen ved hver Nymåne og tilføj evt. nye ting. Sørg gerne for at have en blanding af store og små ting på din liste.

Det gælder for både Ny- og Fuldmånen, at døren til ”andre dimensioner” står mere åben, omkring det præcise tidspunkt. Der kan opnås dybe indsigter, modtages vigtige budskaber og skabes større kontakt. Der er simpelthen mere hul igennem.

Fuldmånen

Ved Fuldmåne står Solen og Månen overfor hinanden i modsatte tegn og sætter stærk fokus på både de modsætninger og den fælles akse som de to tegn tilsammen udgør.

Månen står i denne fase op, når Solen går ned og har som det tydeligt ses på himlen nu nået sit maksimale udfoldelsespotentiale.

Fuldmånen er dragende, fascinerende, smuk, mystisk og magisk.

For nogle opleves den også som både forstyrrende og forstørret; nogle kan ikke sove, nogle oplever stærke humørsvingninger, nogle mister lettere besindelsen og planlagte ting går lettere i skuddermudder.

Andre oplever Fuldmånens energi, som helt igennem fantastisk og støttende – og ser altid frem til at den indtræffer.

Det handler alt sammen om hvilke frekvenser, der tunes ind på.

Fuldmåne energien er uden tvivl langt mere velegnet til improvisation og til at lade sig rive med end til det beherskede og kontrollerede.

Tiden omkring Fuldmånen er altså særdeles oplagt til at give slip, ikke bare på dig selv, i form af at lade dig rive med, men også i form af at give slip på uønskede ting i dit liv.

Hvor du ved Nymåne bør fokusere på hvad du ønsker at manifestere og bringe ind i dit liv, handler det ved Fuldmåne om at rense ud og give slip på de ting, som måske tidligere har fungeret dig, men som nu ikke længere gør det og i stedet blot står i vejen for din trivsel og balance.

Man kunne også sige, at Nymånen har en mere Solar/yang/"maskulin" energi over sig, hvor du har særlig mulighed for at være en aktiv medskaber af dit liv, hvorimod Fuldmåne energien er mere Lunar/yin/"feminin"; tingene er mere ude af din kontrol, men du kan lade dig rive med, du kan give slip og release og du kan tage imod.

Et Fuldmåne ritual kunne være, så tæt som muligt på det præcise tidspunkt at skrive det, som du ønsker at give slip på ned på stykker af papir og derefter brænde dem af, stykke for stykke.

Har du ikke noget, du har brug for at give slip på ved en given Fuldmåne kan du også bare åbne dig op og se hvad der kommer til dig. Din modtagelighed er ekstra forhøjet på dette tidspunkt.

Og endelig er det jo oplagt at komme ud og nyde Fuldmånens skønhed og magi på aften - og nattehimlen.

Formørkelser

Hvert år er der flere formørkelser ved Ny- og Fuldmåne, som dog for de flestes vedkommende ikke er synlige for os her i Danmark, men som på et energetisk plan alligevel har stor indflydelse.

En Solformørkelse er en ekstra kraftfuld Nymåne og en Måneformørkelse en ekstra kraftfuld Fuldmåne og begge har virkning meget længere ud i fremtiden end en almindelig Ny/Fuldmåne har. Totale formørkelser er de allermest kraftfulde.

Formørkelserne er Universets måde at udpege aktuelle temaer, som vi kollektivt bør kigge nærmere på. På et personligt plan udpeges områder, der vil være særligt fokus på i dit liv det kommende stykke tid.

Ny & Fuldmåne, Formørkelser og det personlige horoskop

Den mest optimale udnyttelse af både Ny- & Fuldmåne og Formørkelses energierne er at bruge dem i forhold til dit eget horoskop.

Her er det ikke kun de pågældende aktuelle tegn, (som er fælles for alle), der inddrages, men også de helt specifikke livs områder, de befinder sig i (som varierer fra menneske til menneske) og de planeter i dit fødselshoroskop, de evt. udløser.

Hermed bliver det på en helt individuel og unik måde, at du kan samarbejde med energien fra vores to himmellys; Solen og Månen.

I løbet af et år kommer du hele vejen rundt i alle områderne af dit liv og i løbet af et helt liv, vil det være forskellige planeter i dit horoskop, der udløses.

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

Seneste

Formørkelsessæson

Oktober - November 2022

 

Oveni alt det andet, der foregår dette efterår, går vi her i weekenden nu også ind i årets anden  Formørkelsessæson, der energimæssigt altid sætter ind omkring 10 dage før den første Formørkelse finder sted.

Formørkelsessæsoner er ofte akkompagneret af en noget aparte fornemmelse af surrealisme – alt er selvfølgelig relativt og skal holdes op imod livet generelt her i 2020’erne, hvor meget lidt i forvejen er som det plejer, men vi ser nu ind i yderligere eskalering energimæssigt og begivenhedsmæssigt.

Formørkelser er nemlig ekstremt kraftfulde energiportaler, der samtidig udpeger vigtige højaktuelle fokuspunkter og temaer, som vi alle er nødt til at forholde os til, både kollektivt og individuelt, der kan have effekt og konsekvenser et godt stykke tid ud i fremtiden, nogle gange i årevis.

Under en Formørkelsessæson kan det godt føles som om, at tiden indimellem opfører sig anderledes, den kan både speede op, stå stille, ja nærmest ophæves og derfor kan ting også pludselig udvikle sig/ændre sig enormt hurtigt og samtidig kan tematikker knytte begivenheder sammen over meget lang tid, via mystiske tråde og links til tidligere Formørkelser årtier tilbage – såvel som frem i tiden.

Denne Formørkelsessæson består af to Formørkelser; en delvis Solformørkelse ved Nymånen i Skorpionen d. 25. oktober og en total Måneformørkelse; også kaldet en Blodmåne, ved Fuldmånen i Tyren d. 8. november

Månen er herhjemme under horisonten, når Måneformørkelsen indtræffer, så vi får ikke nogen rød Blodmåne at se her og det bliver en udelukkende energimæssig oplevelse – MEN den delvise Solformørkelse ER til gengæld synlig herhjemme 😊, så find formørkelsesbrillerne frem eller anskaf nogle. Det kommer til at foregå mellem kl. 11.07 – 13.16 med peak kl. 12.11 tirsdag d. 25.

Dette er nr. 4 og 5 ud af en serie på  7 formørkelser over Tyr/Skorpion aksen, der begyndte med en enkelt i efteråret 2021  og varer frem til efteråret 2023. 2022 er året hvor ALLE  formørkelser foregår over denne akse og dermed har et koncentreret fokus dér. (Til næste år begynder vi også at få formørkelser over Vædder/Vægt aksen).

Tyr/Skorpion aksen er kendt som ressource aksen.

Siden Formørkelserne over denne akse begyndte må aksens temaer da også siges at være blevet særdeles højaktuelle:

Økonomi, valuta, priser, energikilder, fødevareforsyning og forsyning af øvrige basale ressourcer, såvel som personlige værdier og ejendom, fælles ressourcer og hvordan de skal fordeles fremover. Omfordeling.

Magt, magtbegær, magtmisbrug og kontroltiltag. Hemmelige og skjulte agendaer, der udfolder sig eller kommer frem i lyset. Afsløringer. Kamp om verdensherredømmet, via brug af sneaky og subtile metoder.

Under oktober- novembers formørkelsessæson vil disse temaer og problematikker uundgåeligt eskalere.

Aksen handler derudover også  om at finde den rette balance imellem at se både ydre og indre mørke og ondskab, såvel som døden i øjnene, men samtidig også bevare øjnene rettet mod livets skønhed og huske at nyde og værdsætte livets gave.

Da vi også har Uranus, der længe har varslet omfattende ændringer på nogle af disse områder, gående i Tyren frem til midten af dette årti og nu også Skorpionens hersker Pluto, i gang med at afslutte sin transit gennem Stenbukken er der STÆRKT forhøjede chancer for ikke bare et økonomisk kollaps, men også at introduktionen af et nyt økonomisk system vil finde sted i perioden fra nu af og frem mod efteråret/slutningen af 2023, hvor vi samtidig også har disse Formørkelser over denne akse.

Og energien og fokus på det økonomiske område er faktisk allermest koncentreret her i efteråret 2022…

Venus, der OGSÅ står for økonomi og værdier kommer til at stå sammen med Solen og Månen under Solformørkelsen d. 25.

Og Måneformørkelsen udløser Saturn – Uranus kvadratet, med den formørkede Måne stående lige ovenpå Uranus i Tyren.

Så der kommer helt sikkert til at ske afgørende ting, hvad end der bliver tale om store skridt i den retning eller der bliver gået all the way nu.

Uranus advarede os allerede helt tilbage i 2018 om, at vi her i 2020erne kunne komme til at se ting som omfordeling af ressourcer og værdier, tomme hylder, rationering af fødevarer og andre basale ressourcer, såvel som behov for udtænkning af alternativer til mangler og metoder for at få ting til at strække sig længere – og at det at dyrke, som minimum, bare nogle ting selv og ligeledes altid at have et forråd af langtidsholdbare varer og fornødenheder i hus, derfor ville være yderst klogt.

Fiat modellen - den gældsbaserede økonomi nærmer sig sin udløbsdato

Spørgsmålet er hvad der skal følge i stedet.

Tyren står for konkrete og faste værdier – og repræsenterer derfor klart til en økonomi bundet op på noget, der reelt findes og har en brugbar værdi. Den Nordlige Måneknude, som peger os derhen hvor det fra et højere udviklingsmæssigt plan er meningen at vi skal begive os hen går da også i Tyren og understreger dette.

Men der er dog også en udelukkende digital løsning i støbeskeen, en ny digital valuta, som vil være programmerbar – det har så den ulempe, at alt hvad du ejer med et snuptag kan fjernes fra skærmen og din ”digitale pung” eller kan justeres op og ned, alt efter om du opfører dig, som den til enhver tid siddende kontrolenhed nu ønsker, at du skal.

Jeg ved godt hvad jeg foretrækker!!!

Temaet om omfordeling er allerede godt i gang.

De fleste mennesker sætter penge til lige nu – mens en lille bitte gruppe bliver rigere og rigere.

Denne trend vil, hvis den får lov til at fortsætte til den bitre ende, resultere i at ingen andre en denne lille gruppe ejer noget som helst.

Muligheden foreligger dog også for at ressourcer som nogle af de selvsamme har tilranet sig på falske forudsætninger bliver omfordelt tilbage til alle os, de er stjålet fra.

Det eneste der er 100 % sikkert er bare at omfordeling, ændringer og et mærkbart skifte kommer.

Og kampen om hvilken model det ender ud med, går nu ind i en helt og aldeles afgørende fase.

Sociale uroligheder kan grundet Uranus’ involvering også meget vel blive et tema under og efter denne Formørkelsessæson.

Vi dykker dybere ned i hver enkelt Formørkelse, når vi kommer lidt tættere på - herunder også deres betydning på det mere personlige plan.

Lige her og nu er det bare vigtigt at vide, at tingene må forventes at eskalere yderligere fra nu af OG at du, som altid under en Formørkelsessæson, kan modtage vigtige budskaber og guidning om din videre udvikling og retning, så vær ekstra åben og lydhør overfor de tegn og indfald, du modtager fra nu af.

Og du vil også kunne forvente at blive tiltagende mere åben, modtagelig og sensitiv end ellers, for samtidig med at det bliver Formørkelsessæson vender Jupiter – Neptun konjunktionen nu også tilbage her i fra weekenden af.

D. 28. oktober returnerer Jupiter til Fiskene, hvorefter aspektet bliver endnu stærkere og fokuseret.

Jupiter – Neptun konjunktionens genaktivering sætter fokus på flg. temaer:

Nulstilling – et reset.

Vand og ekstremer; oversvømmelser eller mangel på vand, tørke og konsekvenser. Drikkevand og dets kvalitet. Vigtige begivenheder, der foregår på/i vandet.

Sygdomme, virus (ja, hele dét cirkus kan såmænd også godt eskalere igen), medicin, vax, bivirkninger, medicinal industrien. Big Pharmas ageren. Herunder også et muligt moralitetstjek og flere sandheder, der kommer frem i lyset, hvilket jo pt. allerede er i gang.

Alkohol, stoffer og andre afhængighedsskabende faktorer.

Stigning i dødsfald, selvmord, afhængighed,  sygdomme og mistrivsel – tal, der ikke længere kan ignoreres/holdes nede.

Sygehusvæsen, hospitaler, bosteder, væresteder, plejehjem, fængsler - forholdende disse steder for indlagte, beboere, brugere, indsatte såvel som personale. Kan driften opretholdes…

Kemikalier.  Bio – kemiske våben/krigsførsel.

Fotografi, film, video, deep fakes - brug og manipulation med alle former for billedmateriale.

Forvirring, røgslør, tåge, propaganda, psy ops.

Bedrag – der kan nå nye højder eller nu afsløres.

Bristede illusioner.

Medfølelse, næstekærlighed, hjælpsomhed/hjælpeorganisationer.

Kreativitet og kunst.

Spiritualitet, åbne kanaler, intuition, visioner indre viden, guddommelig kontakt/ indgriben.

Formørkelsessæsonen varer frem til midt november. Jupiter – Neptun konjunktionen er aktiveret frem til mellem jul og nytår.

Derudover er Saturn – Uranus kvadratet, som stadig er helt tight nu og det næste stykke tid, også aktiveret frem til start januar 2023.

Så de sidste måneder af året bliver uden tvivl heftige, intense, omvæltende og meget afgørende  - og det gælder i den grad om at passe energimæssigt på dig selv. Vær derfor ekstra opmærksom på hvem og hvad du bruger din energi på og omgås med.

Den højeste mulige frekvens skal helst holdes og du vil blive nød til at skære mere fra og være mere selektiv end ellers for at muliggøre det.

Jupiter – Neptun henviser til, at der især kan findes et gunstigt og opløftende helle i enten kreativitet, spiritualitet eller i hjælpsomhed, hvor du gør noget, du føler gør en reel forskel for andre.

Tyren peger på naturen og Skorpionen på kontakten til og identifikationen med vores inderste kerne; vores sjæl.

God weekend og start på Formørkelsessæsonen.

Freedom Truth Light Peace & Love Tina

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Tilbage til forsiden