Astrolog Tina Reinhardt Hansen

Månedens Tegn

 Fuldmåne

Nymåne

Formørkelsessæson

Ny- & Fuldmåne generelt

Forside

 

 

 

 

Vægtens måned

    23/9 – 23/10 2022

Efterårsjævndøgn

 

Tegn: Vægten

Element: Luft – det mentale plan

Dynamik: Kardinal

Årstid: Starten på Efteråret

Hersker: Venus. Medhersker: Eris. Spirituelle hersker: Uranus.

Konstellationer: Solen bevæger sig i løbet af måneden gennem Jomfruens stjernebillede

 

Efterårskvartalet, såvel som Vinterhalvåret skydes i gang, natten mellem torsdag og fredag, når Solen forlader Jomfruens tegn og træder ind i Vægtens, hvorved Efterårsjævndøgnet indtræffer.

Jævndøgnets ligevægt mellem dag og nat, Lys og Mørke, symboliserer den balance og harmoni, som Vægten tilstræber i alle livets sammenhænge. 

Af samme årsag kan Vægten ofte anskue en sag fra mere end en side og er et naturtalent til diplomati.

Vægtens sans for sammensætning, skønhed og æstetik, såvel som for at skabe og sprede god stemning omkring sig, afspejler sig også i nogle af de skønne ting, som efterårets komme altid byder på:

Fantastiske farver i naturen, inden den visner helt væk, stearinlys og hygge, flere timer til at betragte den smukke stjernehimmel og Fuldmånen, der også får mere tid til at beskinne os hver måned.

Men selv om der, som altid, er mange herlige ting ved årstiden vi nu går ind i, så er der ingen vej udenom at den mørke og kolde tid nu er over os i mere end en forstand, de næste 6 måneder - og i år jo så på en ekstra udfordrende og bogstavelig facon, må man sige.

Vægt energien kan dog være behjælpelig med at gøre det hele bare en smule mere behageligt.

Ikke ud fra en passiv accept af den længe planlagte ”omvendte Robin Hood” størstedelen af befolkningen lige nu udsættes for - og som kun vil accelerere den kommende tid.

Men ud fra, at vi ikke bare bestjæles og angribes på vores rådighedsbeløb og muligheder for at leve vores liv, som vi nu ønsker det  - men også på vores mentale velvære og balance.

Nogle forsøger at gøre os så møre som mulige, i en forhåbning om at vi så senere tager imod deres ”løsning” på problemer, de selv har skabt, med kyshånd – det gælder om ikke at tillade det!

 

Så derfor kan det blive en ret vigtig egenskab at formå at kunne skabe hygge og god stemning, ja nærmest i trods, dette efterår – simpelthen for at holde sig selv mentalt oppe.

Mange i dette land har i forvejen en tendens til at blive lettere tungsindige, i den mørke periode af året, så efter forhåbentlig at have brugt den forgangne måned på diverse praktiske forberedelser, gælder det nu, udover at komme ud og hente god energi i den flotte efterårsnatur, mere end nogensinde om at gøre dine indendørsomgivelser ikke bare udholdelige, men helst også så behagelige og stemningsfyldte, på så opløftende vis, som overhoved muligt, med hvad du nu har til rådighed, under de givne omstændigheder.

Her er det også vigtigt at forstå, at vi er forskellige og at noget vil virke for nogle og ikke for andre - og at det er helt ok.

Det mærkes nemlig tydeligt, at Saturn – Uranus kvadratet nu er kommet under den ene magiske grad.

Aspektet der har været med os siden årsskiftet 2020/21 har hele vejen igennem mest været brugt til indgribende og opdelende tiltag, splittelse, udskamning og hån – og dette forgrener sig hele tiden ud i flere og flere underopdelinger, der er efter hinanden.

Nu er det så et nyt emne/krisetema, der holdes pressemøder om, som der kommer tiltag omkring og som vi så kan være hakkende efter hinanden og udskamme andre omkring eller være uenige om hvordan skal takles og modgås og forfalde til nedsættende hån overfor andre, der ikke gør brug af samme metoder, som man selv har valgt.

Der er MASSER at være berettiget vred og dybt forarget over i disse tider, for det er godt nok uhyrlige ting, der foregår, men det gælder om at være fokuseret nok til at rette galden de rette steder hen, fremfor at glide endnu mere ind i disse divide and conquer metoder, vi har været udsat for i årevis nu.

Og så længe dette aspekt er aktivt vil det bare være ENORMT let at falde i den fælde, så det gælder det lige om at være ekstra opmærksom på.

Der kan dog meget vel også være ting, situationer og mennesker, som det er helt reelt at adskille sig fra, tage afstand fra eller sige farvel til, hvilket dette aspekt også vil highlighte.

Der kan være vigtige tilvalg såvel som fravalg, som må træffes ud fra ens helt personlige værdisæt – men i mange tilfælde vil det sagtens kunne gøres på en ordentlig og fair måde -  og ellers do what you’re gotta do – men generelt er det bare klogt lige nu at prøve at hæve sig lidt over situationen.

Det er Nymåne i Vægten blot to dage efter Efterårsjævndøgnet, sent søndag aften - og her vil der for alle, der vælger at tune ind være adgang til at downloade et skud af Vægtens energi og egenskaber, såsom: samarbejdsvillighed, diplomati, retfærdighedssøgen, balance, harmoni, fred, æstetisk sans, sans for hygge og god energi. Ligeledes vil det være fordelagtigt at igangsætte tiltag, der fremmer disse ting.

Vrede og oprørsånd vil helt sikkert kun stige herfra, i takt med at presset stiger – og ganske berettiget - men igen er fokus, strategi og sammenhold på kryds og tværs påkrævet, hvis det skal have en reel og brugbar effekt – herunder også forståelsen af, at der som regel er mere end én måde at gøre tingene på og at begge/flere dele faktisk kan være nødvendige i et effektivt sammenspil.

 

 

Der florerer pt. mange datoer og en masse hype - hvilket der i øvrigt næsten altid gør i september - dog i år, ikke uden belæg, for vi er uden tvivl nået dertil, hvor der kommer til at ske ret omvæltende ting.

Men frem for at hænge sig alt for meget i specifikke datoer er det nok bedre at indstille sig på, at vi allerede nu befinder os i en fase, hvor der i princippet når som helst kan ske noget vildt og afgørende og hvor noget stort kommer til at kollapse - og at vi vil befinde os i en sådan tilstand, de næste måneder frem.

Det var derfor, at vigtigheden af at bruge den forgangne måned til diverse forberedelser, blev understreget i tidligere opslag, for det hele er nu skudt i gang og kommer kun til at eskalere yderligere herfra.

Efterårskvartalet er nemlig regulær ”hotspot tid”, fyldt med megen astrologisk aktivitet.

Her flg. en oversigt over nogle af de væsentligste astro begivenheder, der vil foregå efter Jævndøgnet fredag og Nymånen søndag:

 

OVERSIGT OVER EFTERÅRSKVARTALETS ASTROLOGISKE EVENTS:

Mars fortsætter med at aktivere tidligere Solformørkelser over Tvillingerne/Skytten aksen i slut september og ind i oktober. Første aktivering sætter allerede ind i overgangen fra denne uge til den næste og vil sætte fokus på nogle af flg. ting:

Handel, marked og priser. Nyheder, informationer, vidensdeling. Medier, journalister, efterretning & efterretningstjenester. Forfattere. Post, breve, e-mails, sms’er og øvrig korrespondance. Transport og trafik  Undervisning, skoler, lærere og elever. Børn og unge mennesker. Vind. Blæst. Storme.

Saturn – Uranus aspektet forbliver under den ene grad, (som er dens mest heftige fase, der startede 15. september) helt frem til d. 23. oktober. ( Aspektet vil derefter fortsat være aktivt frem til første uge af januar 2023).

Omhandler: Krise; økonomisk, forsyningskæde & energikildemæssigt. Nedbrud. Kollaps. Ændringer af nuværende system. Indgreb i folks frihed, rettigheder og sociale liv, brug af udskamnings - og divide & conquer metoder. Censur og overvågning. Kunstig intelligens. Oprør, demonstrationer, strejker, sociale uroligheder. Folk der tager deres frihed og power tilbage. ”Back to nature” og selvforsyningsbølge. Himmel, rummet – noget der opholder sig der/ kommer derfra.

Aspektet peaker d. 2. – 6/10  (det bliver aldrig helt eksakt men disse første dage af oktober er dér, hvor  aspektet er ALLERMEST tight.)

Pluto er samtidig stillestående, (plejer at kunne mærkes!) og skifter så retning og går direkte d. 8. oktober og kører derfra hele linen ud i resten af Stenbukkens tegn, (samfund, stat, myndigheder autoriteter, regeringer, big business, erhvervsliv & arbejdsmarked) gennem resten af Vinterhalvåret. Det kan kun blive et vildt og ekstremt ridt, hvor meget vil bryde sammen om ørene på os. (Pluto skifter midlertidigt tegn og går ind Vandbæreren for første gang kort efter Forårsjævndøgnet).

9. oktober er det Fuldmåne over Vædder/Vægt aksen.

Midt oktober – midt november: Intens Formørkelsessæson over Tyr/Skorpionaksen, bestående af en delvis Solformørkelse i oktober I Skorpionen og en total (Blod)Måneformørkelse i Tyren d. 8. november.

Sæt i øvrigt X i kalenderen d. 25. oktober og find formørkelsesbrillerne frem eller anskaf nogen, da den delvise Solformørkelse vil være synlig her i DK fra kl. 11.07 – 13.16 med peak kl. 12.11 😊

Midt oktober:  Forårets Jupiter – Neptun konjunktion aktiveres nu også igen.

28. oktober: Jupiter returnerer til Fiskene. Vi får dermed begge Fiskenes herskere i eget tegn igen og  Jupiter – Neptun konjunktionen træder dermed stærkere igennem - aspektet er aktivt frem til mellem jul og nytår, hvor det ebber endeligt ud.

Mars genudløser igen de samme 3 Solformørkelser og tematikker over Tvillingerne/Skytten aksen i anden halvdel af november og december.

Slut november – start januar:  3. direkte hit af USA’s Pluto return finder sted. Et Pluto return med stærke implikationer for både landets og hele den vestlige verdens økonomi og værdier.

20. december: Jupiter returnerer til Vædderen og tager endegyldigt hul på en ny runde gennem Dyrekredsen.

 

 

Langt størstedelen af alt dette handler om videreudvikling, afslutninger på og efterspil af allerede igangværende energier og temaer.

Rigtig meget af det handler om økonomi, værdier, energi, basale ressourcer og levevis og STORE ændringer. Men der også andre temaer, som nok skal blive gennemgået og genopfrisket undervejs, så følg med 😊

Da der er mange ting, vi kollektivt ikke har fået taklet særligt hensigtsmæssigt og en masse, som bare er blevet skubbet foran os i årevis, tegner det nu til at blive en langt heftigere omgang frem mod årsskiftet end det egentlig havde behøvet at være.

Men sådan er det, vi kan ikke ændre, hvad som er sket, kun indvirke på, hvad som kommer til at ske.

Uanset hvor crazy det hele bliver, gælder det derfor om at holde visionen om en bedre verden, der opstår i ruinerne af den gamle, i live.

Det har hele tiden stået skrevet i stjernerne at dette skifte fra den velkendte, gamle verden og levevis til en ny og anderledes ville ske i disse år.

Og det ER muligt, at der kommer en bedre verden og et bedre liv ud af det – men der er godt nok meget parasitisk råddenskab, der skal afsløres og forgå først og som ikke skal have lov til at træde med ind i den nye verden, i nogen former for forklædning.

Så der bliver nok at se til!

Lige nu og her gælder det om at fejre Efterårets komme og benytte sig af den dobbelte manifestationsmulighed som Jævndøgn og Nymåne byder på, i forhold til, hvad du gerne ser ske og ønsker at skabe og bringe til verdenen i løbet af Efterårskvartalet og Vinterhalvåret.

Jævndøgnet indtræffer fredag kl. 3.04 og Nymånen søndag kl. 23.54

Rigtig Glædelig Efterårsjævndøgn og Nymåne i Vægten.

Freedom Truth Light & Tina

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

Nymåne i Vægten

d. 25. september

 

Se ovenfor, under ”Vægtens måned”

Freedom Truth Light ☮ & ❤ Tina

 

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Fuldmåne i Fiskene

d. 10. september

 

På lørdag indtræffer Sommerhalvårets sidste Fuldmåne, når Månen placerer sig 17°41 Fiskene, lige over for Solen i Jomfruen.

Denne Fuldmåne byder hvert år på en større udrensnings-  og release mulighed, førend vi træder ind i Vinterhalvåret, ved Efterårsjævndøgnet.

Den mørke tid er lige foran os, i mere end én forstand og det gælder derfor om at få tømt ud i bagagen, så vi ikke er tynget af at slæbe for meget med os, som vi egentlig ikke har brug for længere.

Blot fem dage efter Fuldmånen, når Saturn – Uranus kvadratet under den magiske ene grad. (Se ovenfor under ”Jomfruens måned” hvad aspektets tematikker angår).

Så vi går ind i en decideret hotspot periode og temmelig udfordrende tid.

Vi får derfor alle brug for al den energi, vi overhoved kan optanke - så det nytter ikke noget at sprede den ud på trivialiteter eller at lade sig dræne og tynge af ting og situationer, der kan undgås. 

Diverse usunde vaner kan også med fordel slippes ved denne Fuldmåne.

Det handler om at toptune dig selv, så godt som muligt, både fysisk, psykisk, mentalt og åndeligt til et kommende Vinterhalvår, der kun kan blive historisk.

Jomfru/ Fiskene aksen, som denne Fuldmåne finder sted over, er eminent til at udrense, udskille, rydde op, smide ud, afslutte, lægge bag sig og nulstille, før end et nyt kapitel sætter ind - så det kan du med fordel gøre brug af i tiden omkring Fuldmånen og det gælder på alle planer af dit liv.

Mens Jomfru Solen står for de praktiske og mentale forberedelser, står Fuldmånen i Fiskene for den følelsesmæssige og spirituelle side af sagen.

Åbne kanaler, modtagelighed, empati og intuition kombineret med Jordforbindelse og skelneevne er er den ønskværdige balancegang hen over de to tegn, som bør tilstræbes.

Tiden lige nu er nemlig ikke inde til ”hygge – spiritualitet” eller mindless eskapisme og fantasier, dertil er situationen alt for alvorlig og for meget er på spil.

Det gælder derimod om at steppe up, spirituelt set.

For det gælder nu mere end nogensinde om at vide hvem og hvad du er, på et åndeligt plan og dermed også hvad du vil og hvad du ikke vil være med til her på det fysiske plan.

Der skal værnes om både sjæl og ånd, så ingen af delene er til salgs for tilsyneladende lette og komfortable løsninger, men med det dyreste prisskilt, der findes, når det hele braser sammen om ørene på os.

Fuldmånen udløser Uranus og Måneknuderne.

Det giver større opvågningspotentiale og så kommer der også endnu mere oprørsånd i luften.

Dertil også en stærk fornemmelse af skæbne, livsformål og særlige opgaver, der nu skal udføres, så andre mindre væsentlige ting må vige.

Ting som måske nok har været vigtige før, men som bare ikke er det længere i den kommende situation.

Det er et harmonisk aspekt, så der kan downloades vigtige budskaber og guidning til hvad det er meningen, du skal gøre nu; hvor du udviklingsmæssigt skal begive dig hen herfra og hvad det er bedst, du nu slipper og rydder af vejen nu, for at komme derhen.

Og så er der medvind til føromtalte oprør samt bevidsthedsudvidelse.

Derudover udløser Mars her i dagene henover Fuldmånen og ind i næste uge også en tidligere Solformørkelse i Skytten, der fandt sted december sidste år.

Genudløsningen af formørkelser i Skytten sætter typisk fokus på ting som: royale figurer, religiøse skikkelser eller religiøse fanatikere, tro, håb, højere mening, frihed, sandhed, dot-connecting, retfærdighed, retsopgør, lovgivning, lovgivere, etik, moral, udland, udlændinge, rejsebranchen, rejsemuligheder og den frie bevægelsesret.

Dertil ild, brande og tørke eller konsekvenserne deraf.

Mars vil de kommende måneder udløse 3 Solformørkelser hen over Skytten/Tvillingerne aksen og da den foretager et retningsskifte undervejs, bliver alle 3 udløst af 3 omgange, så der er tydeligvis noget, vi skal have banket ind mere end én gang.

Formørkelser i Skytten er samtidig også remindere om, at det altid er mørkest lige før daggry og derfor om vigtigheden af at fastholde visionen om en lysere og bedre fremtid, selv når det ser allermørkest og mest udfordrende ud.

Og det bliver nok værd at huske på den kommende tid!

Fuldmånen er præcis lørdag middag kl. 11.59.

Fuldmånen stiger op lørdag aften ca. kl. 20.15  og er på himlen frem til ved 7.30 tiden søndag.

Rigtig Glædelig Høst Fuldmåne – følg din intuition og brug din tid og energi klogt og effektivt.

Freedom Truth Light ☮ & ❤

 © Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

Formørkelsessæson

April – maj 2022

 

Vi bevæger os nu ikke bare ind i forårets midterperiode, som vi altid gør på denne årstid, hvor Solen forlader Vædderens tegn og går ind i Tyren, men vi tager  - oveni alle de øvrige energimæssige peaks foråret byder på – nu også hul på  årets første Formørkelsessæson, der starter ca. 10 dage før den første Formørkelse finder sted.

Formørkelsessæsoner er ofte akkompagneret af en noget aparte fornemmelse af surrealisme – altså endnu mere end hvad der efterhånden er blevet ”normalen” her i 2020erne.

Formørkelser er ekstremt kraftfulde energiportaler, der samtidig udpeger vigtige højaktuelle fokuspunkter og temaer, vi er nødt til at forholde os til, både kollektivt og individuelt, der kan have effekt og konsekvenser et godt stykke tid ud i fremtiden, nogle gange i årevis.

Under en Formørkelsessæson kan det føles som om, at tiden indimellem opfører sig anderledes, den kan både speede op, stå stille, ja nærmest ophæves og ting kan derfor pludselig udvikle sig/ændre sig enormt hurtigt og temaer kan knytte begivenheder sammen over meget lang tid, via mystiske tråde og links til tidligere Formørkelser årtier tilbage – såvel som frem i tiden.

Denne Formørkelsessæson består af to Formørkelser; en delvis Solformørkelse ved Nymånen i Tyren d. 30  - april måneds 2. Nymåne - og en total Måneformørkelse; også kaldet en Blodmåne, ved Fuldmånen i Skorpionen d. 16. maj.

Månen er dog netop gået ned herhjemme, når totaliteten indfinder sig, så vi får desværre ikke en rød Blodmåne visuelt at se her – og ej heller den delvise Solformørkelse, som kun vil være synlig over dele af Sydafrika (som jo så også blev et af de lande, der bogstavelig talt fik Jupiter – Neptuns vande at føle, under konjunktionens netop overståede peak) og Antartica, – men energien vil i dén grad være til stede over hele Jorden.

Tyr/Skorpion aksen er kendt som ressource aksen.

Økonomi, priser, energikilder, personlige værdier og ejendom, fælles ressourcer og hvordan de skal fordeles fremover bliver dermed  yderligere aktuelle og hot topics. Det samme gør fødevareforsyning og forsyning af øvrige basale ressourcer. Forvent derfor yderligere eskalation af denne tematik og problematik.

Da vi også har Uranus, der længe har varslet omfattende ændringer på disse områder, gående i Tyren frem til midten af dette årti er der stærkt forhøjede chancer for at både et økonomisk kollaps, såvel som introduktion af et nyt økonomisk system vil finde sted i perioden fra nu af og frem mod efteråret 2023, hvor vi samtidig har Formørkelser over denne akse. 

Allerede lang tid før, at der var noget der hed en coronakrise, forsyningskrise, krig i Ukraine og sanktioner, advarede astrologien os, med Uranus’ første indtræden i Tyren tilbage i 2018, om at der her i første halvdel af 2020’erne meget vel kunne komme til at ske en gentagelse af ting som mangler (ægte opstået eller manipuleret), tomme hylder, rationering af fødevarer og andre basale ressourcer, såvel som behov for udtænkning af alternativer til mangler og metoder for at få ting til at strække sig længere – og at det at dyrke, som minimum, bare nogle ting selv og ligeledes altid at have et  forråd af langtidsholdbare varer i hus, derfor ville være særdeles fordelagtigt.

Det er forår nu og for dem som ikke allerede er i gang og vant til det, er det oplagt at lade 2022 blive året hvor man går i gang med selv at dyrke nogle spiselige ting. Selv på ikke særlig meget plads kan nogle ting dyrkes – og lidt har også ret og kan gøre en forskel.

Samtidig med denne Formørkelsessæson står Skorpionens hersker Pluto snart stille og går så retrograd d. 29. dagen før første Formørkelse, hvilket kun intensiverer energien yderligere. Samtidig betyder dette retningsskifte også, at der så geares op til 2. hit af USA’s Pluto return, der finder sted i landets hus/område for økonomi og værdier.

Verdenens hidtidige supermagt og deres valutas særstatus befinder sig derfor på højst usikker grund her i år 2022.

Tyren repræsenterer konkrete, faste værdier, så fiat modellen og den gældsbaserede økonomi er jo nok ved at være ved vejs ende og vi ser da også allerede nu opstarten på f.eks. guldbaseret valuta nu…

Uranus i midten af Tyren i kombination med Formørkelserne over Tyr/Skorpion aksen (+ et Saturn – Uranus aspekt, der sætter ind igen, når vi når til sommeren)   vidner i hvert fald om at markante forandringer og en omfordeling af ressourcer er under opsejling og uundgåelige.

Så er spørgsmålet jo bare hvilke slags forandringer det ender med at blive og ikke mindst hvem de kommer til gode…

En magtfuld elite lægger jo overhoved ikke skjul på, at de gerne ser, at ingen – altså selvfølgelig lige bortset fra dem selv - skal kunne eje noget eller have nogen form for privatliv i en nær fremtid.

En anden mulighed er dog også, at ressourcer som nogle af de selvsamme har tilranet sig på falske forudsætninger bliver omfordelt tilbage til alle os, de er stjålet fra.

Og så kan der selvfølgelig også vise sig en helt 3. mulighed.

Et skifte kommer i hvert fald og kampen om hvilken model det bliver, går nu ind i en afgørende fase.

Uranus befinder sig i nærheden af Solen og Månen ved formørkelsen d. 30., så hvis skruen strammes yderligere og folks rådighedsbeløb udhules i endnu større grad end hidtil, vil oprøret begynde at ulme og måske også bryde ud i lys lue.

Sociale uroligheder kan derfor også blive et tema under denne Formørkelsessæson.

Som jeg skrev om tilbage i 2018, er Tyre – energien enorm langsom og nølende med at komme op ad sofaen, men hvis den trues  på lige netop dens pengepung og ejendomme, SÅ vil den se rødt og begynde at ”stange med hornene”.

 

Den modsatte ende af aksen, Skorpionen, sætter magt og kontrol i søgelyset:  det handler om forvaltningen af magt og om hvor langt nogle er villige til at gå i deres magtbegær, kontroltiltag og ragen til sig, på bekostning af andre – og konsekvenserne heraf.

Og så selvfølgelig hele kampen om magten og verdensherredømmet.

Med Skorpionens indblanding kan hemmeligheder og skjulte agendaer også spille en vigtig rolle og komme frem i lyset.

 

Aksen handler også om at finde den rette balance imellem at se både ydre og indre mørke og ondskab, såvel som døden i øjnene, men samtidig også bevare øjnene rettet mod livets skønhed og huske at nyde og værdsætte det også.

Med Solens indtræden i Tyren i dag går vi ind i den smukkeste tid på året, hvor skønhed og frodighed manifesterer sig synligt for øjnene af os.

Tyrens hersker Venus går i konjunktion med Jupiter, netop under formørkelsen d. 30. -  ”de to lykkebringere” stående sammen har jo unægtelig en indbygget positivitet og abundance over sig – (men kan selvfølgelig også bruges til at lade inflation gå fuldstændig amok)… så Formørkelsessæsonenergien kan i den grad også bruges til at skabe ØNSKEDE ændringer.

Pluto kan også være behjælpelig i forhold  til at afgøre hvad der er vigtigt og hvad som kan undværes, dér, hvor der skal skæres ind til benet.

 

Måne formørkelsen d. 16. maj  har en forgænger samme sted , 19 år tilbage i 2003, som der også vil være et tematisk link til, både kollektivt og individuelt.

 

Vi dykker dybere ned i hver enkelt Formørkelse, når vi kommer lidt tættere på - og også deres betydning på det mere personlige plan.

 

Lige her og nu er det bare vigtigt at vide, at tingene må forventes at eskalere yderligere fra nu af OG at du, som altid under en Formørkelsessæson, kan modtage vigtige budskaber og guidning om din videre udvikling og retning, så vær ekstra åben og lydhør overfor de tegn og indfald, du modtager fra nu af.

OG at en kæmpe manifestationsmulighed indfinder sig d. 30. kl. 22.28, så sæt x i kalenderen 😊

Freedom Truth Light Peace & Love Tina

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Ny - & Fuldmåne generelt

 

I løbet af et år, har vi et par gange, hvor vi traditionelt stopper op, gør status, siger farvel til det forgangne og starter op på noget nyt, med dertilhørende forhåbninger og mål. Nemlig når vi tager hul på et nyt kalenderår i januar og når vi selv fylder år. Både nytår og fødselsdage er baseret på Solens tilbagevenden til et bestemt punkt i Dyrekredsen.

Der findes dog også en anden cyklus, som er baseret på både Månen og Solen. Hvis vi bevidstgør os om den, får vi, i løbet af et år, langt flere muligheder for, i samspil med de herskende energier, at starte forfra, tage hul på noget nyt og til at give slip på det gamle, der ikke længere fungerer for os. Nemlig ved hhv. Ny – og Fuldmåne.

Nymånen

Ved Nymåne befinder Solen og Månen sig nøjagtig samme sted, i samme tegn. Når begge vores himmellys befinder sig i samme tegn, skaber det en enorm fokus og kraft på lige netop dette tegns kvaliteter og egenskaber, som vi alle, uanset ”stjernetegn”, kan få adgang til, hvis vi ”tuner ind” på det rette tidspunkt. Dvs. så tæt som muligt på det klokkeslæt, hvor Nymånen er præcis.

Månen er i denne fase usynlig på himlen, den har netop færdiggjort en cyklus og tager i det skjulte hul på en ny. Der ligger derfor en stærk ”Ny begyndelses – energi” omkring enhver Nymåne, som du med fordel kan gøre brug af til at starte forfra, til at genfokusere på dine hensigter, ønsker og mål, samt at planlægge fremtiden. Der findes simpelthen ikke noget bedre tidspunkt at starte noget nyt op; at begynde på en frisk. Det siges, at enhver hensigt sagt højt eller skrevet ned, ved Nymåne, bærer en enorm kraft i sig, så det er altid en god ide at tænke dig grundigt om, hvad det egentlig er, du ønsker skal manifestere sig i dit liv.

I løbet af et år kommer Solen og Månen sammen igennem hvert et tegn i Dyrekredsen og (stort set) alle livs områder (”huse”) af dit individuelle horoskop.

Hensigter der i overensstemmelse med det aktuelle tegns egenskaber vil være ekstra kraftfulde, men i princippet kan du ønske dig hvad som helst, så længe at det er i overensstemmelse med ”det højeste gode for alle involverede”.

Så tæt som muligt på det tidspunkt, hvor Nymånen er præcis*, er det fordelagtigt at åbne op, tune ind, meditere, visualisere, lave visionboards, manifestere, nedskrive mål og hensigter etc.

(*Undtagen når Månen er "void of course", altså ikke laver flere aspekter til andre planeter, mens den stadig befinder sig i tegnet. I så tilfælde er det bedst at vente til Månen er gået ind i det næste tegn. Dette er en teknisk ting, som du ikke behøver at bekymre dig yderligere om, da det i mine Nymåne updates altid vil fremgå, hvis et andet tidspunkt end det præcise Nymåne klokkeslæt er at foretrække.)

Skriv eks vis op til 10 mål og ønsker ned på en liste. Hver gang et af dem går i opfyldelse, skriver du en ny liste med de tilbageværende mål. Opdater listen ved hver Nymåne og tilføj evt. nye ting. Sørg gerne for at have en blanding af store og små ting på din liste.

Det gælder for både Ny- og Fuldmånen, at døren til ”andre dimensioner” står mere åben, omkring det præcise tidspunkt. Der kan opnås dybe indsigter, modtages vigtige budskaber og skabes større kontakt. Der er simpelthen mere hul igennem.

Fuldmånen

Ved Fuldmåne står Solen og Månen overfor hinanden i modsatte tegn og sætter stærk fokus på både de modsætninger og den fælles akse som de to tegn tilsammen udgør.

Månen står i denne fase op, når Solen går ned og har som det tydeligt ses på himlen nu nået sit maksimale udfoldelsespotentiale.

Fuldmånen er dragende, fascinerende, smuk, mystisk og magisk. For nogle opleves den også som både forstyrrende og forstørret; nogle kan ikke sove, nogle oplever stærke humørsvingninger, nogle mister lettere besindelsen og planlagte ting går lettere i skuddermudder.

Fuldmåne energien er uden tvivl langt mere velegnet til improvisation og til at lade sig rive med end til det beherskede og kontrollerede.

Tiden omkring Fuldmånen er altså særdeles oplagt til at give slip, ikke bare på dig selv, i form af at lade dig rive med, men også i form af at give slip på uønskede ting i dit liv.

Hvor du ved Nymåne bør fokusere på hvad du ønsker at manifestere og bringe ind i dit liv, handler det ved Fuldmåne om at rense ud og give slip på de ting, som måske tidligere har fungeret dig, men som nu ikke længere gør det og i stedet blot står i vejen for din trivsel og balance.

Man kunne også sige, at Nymånen har en mere Solar/yang/"maskulin" energi over sig, hvor du har mulighed for at være en aktiv medskaber af dit liv, hvorimod Fuldmåne energien er mere Lunar/yin/"feminin"; tingene er mere ude af din kontrol, men du kan lade dig rive med, du kan give slip og release og du kan tage imod.

Et Fuldmåne ritual kunne være, så tæt som muligt på det præcise tidspunkt at skrive det, som du ønsker at give slip på ned på stykker af papir og derefter brænde dem af, stykke for stykke.

Har du ikke noget, du har brug for at give slip på ved en given Fuldmåne kan du også bare åbne dig op og se hvad der kommer til dig. Din modtagelighed er ekstra forhøjet på dette tidspunkt.

Og endelig er det jo oplagt at komme ud og nyde Fuldmånens skønhed og magi på aften - og nattehimlen.

Formørkelser

Hvert år er der flere formørkelser ved Ny- og Fuldmåne, som dog for de flestes vedkommende ikke er synlige for os her i Danmark, men som på et energetisk plan alligevel har stor indflydelse.

En Solformørkelse er en ekstra kraftfuld Nymåne og en Måneformørkelse en ekstra kraftfuld Fuldmåne og begge har virkning meget længere ud i fremtiden end en almindelig Ny/Fuldmåne har. Totale formørkelser er de allermest kraftfulde.

Formørkelserne er Universets måde at udpege aktuelle temaer, som vi kollektivt bør kigge nærmere på. På et personligt plan udpeges områder, der vil være særligt fokus på i dit liv det kommende stykke tid.

Ny & Fuldmåne, Formørkelser og det personlige horoskop

Den mest optimale udnyttelse af både Ny- & Fuldmåne og Formørkelses energierne er at bruge dem i forhold til dit eget horoskop.

Her er det ikke kun de pågældende aktuelle tegn, (som er fælles for alle), der inddrages, men også de helt specifikke livs områder, de befinder sig i (som varierer fra menneske til menneske) og de planeter i dit fødselshoroskop, de evt. udløser.

Hermed bliver det så på en helt individuel måde, at du kan samarbejde med energien fra vores to himmellys; Solen og Månen.

I løbet af et år kommer du hele vejen rundt i alle områderne af dit liv og i løbet af et helt liv, vil det være forskellige planeter i dit horoskop, der udløses.

Her kan du bestille et specielt Ny – og Fuldmåne Horoskop, som et år frem i tiden, fortæller dig, hvor Ny- & Fuldmånen, samt Formørkelserne kommer til at indfinde sig i dit horoskop. Det er et arbejdsredskab, der bevidstgør dig om, hvordan du bedst muligt kan gøre brug af og spille sammen med Sol og Måne energierne, på en måde, som kun lige præcis du kan, da ethvert menneske og dets horoskop er fuldstændig unikt.

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Tilbage til forsiden