Astrolog Tina Reinhardt Hansen

Månedens Tegn    ☀️

Fuldmåne  🌕

Nymåne    🌑

Formørkelsessæson

Ny- & Fuldmåne generelt

Forside

 

 

 

 

Tvillingernes måned

  21/5 -21/6 2023

 

Tegn: Tvillingerne

Symbol:

Element: Luft – det mentale plan

Dynamik: Bevægelig

Årstid: Forår forvandler sig til forsommer.

Konstellationer: Solen bevæger sig i perioden gennem Tyrens stjernebillede, hen over Orions arm og hen mod Tvillingernes stjernebillede.

Hersker: Merkur

Spirituel hersker: Venus (modsætninger transcenderes/ophæves via kærlighed).

 

Søndag formiddag forlader Solen Tyrens tegn og går ind i Tvillingerne.

I løbet af den måned, hvor Solen vandrer igennem Tvillingernes tegn, forvandles forår gradvist til sommer.

Lyset har nu totalt overtaget og er fortsat tiltagende perioden ud, frem mod Sommersolhvervet, hvilket gør Tvillingernes måned til årets ubetingede lyseste.

Med en natur i fuldt flor og døgnets mange lyse timer, synes udfoldelsesmulighederne uendelige og dertil følger en stærk trang til at komme ud at udforske og afprøve så meget som muligt; helst lidt af det hele. 

Tvillingerne er udadvendte, utrolig nysgerrige, undersøgende, altid kommunikerende, altid i bevægelse, lette og flagrende, som fnuggene fra årstidens mælkebøtter eller som sommerfuglene og bierne, der sværmer rundt fra blomst til blomst.

Tvillingerne herskes af Merkur, der nu går direkte fremad igen - og er et mentalt skarpt tegn, der i sin flagren rundt hid og did konstant opsamler og videregiver informationer.

Ekstra brug af hjernecellerne, terperi og travlhed hører da også traditionelt denne årstid til, hvad end du sidder på skolebænken, hvor det er eksamenstid eller på arbejdspladsen, hvor diverse projekter skal afsluttes, inden det bliver sommerferie.

Travlhed udelukker dog ikke fornøjelser og nydelse af de skønne lange, lyse forsommer aftener, for under Tvillingernes indflydelse, nås der gerne lidt af det hele; det er her vi kommer så tæt, som menneskeligt muligt på, at kunne være flere steder på én gang - og der skabes dermed også naturligt plads til socialt samvær, da det er af høj prioritet at have nogle at tale og vende det hele med; lige fra de dybeste, mest seriøse tanker til det seneste sladder.

Og der kan meget vel blive større, vigtige emner at tale om den kommende tid.

Tvillingernes periode starter ud med stærkt turbulente, intense og transformerede energier på bagtæppet, i form af et Mars Jupiter - Pluto T -kvadrat på sit højeste.

D. 11. juni returnerer Pluto så til Stenbukken efter knap 3 måneders generalprøve på sit  kommende lange ophold  i Vandbæreren. Resten af året vil handle om at få transitten i Stenbukken afrundet, hvilket næppe kommer til at gå stille for sig.

Plutos overgangsperioder og afslutninger på tegn transitter, har generelt tradition for at være omvæltende og vi befinder os samtidig på et afgørende tidspunkt i verdenshistorien, hvor der er uendelig meget på spil, på rigtig mange forskellige planer.

Der kommer også et efterspil i efteråret 2024, men til den tid skal Pluto hverken hele eller halve grader tilbage gennem Stenbukken, som nu, men vil blot befinde sig lige på tegngrænsen, så det er hovedsageligt her i 2023 at den største del af afrundingen skal gennemleves og den del begynder altså her i Tvillingernes måned, i juni.

Hvad mere harmoniske energier angår, så går Jupiter og Saturn også i sekstil til hinanden i løbet af Tvillingernes periode.

Det er det sidste større aspekt, vi skal igennem her i 2023, men samtidig første større aspekt i den cyklus, de to igangsatte ved deres meget omtalte elementskiftende Store Konjunktion i Vandbæreren ved Vintersolhvervet i december 2020.

Udover det mørke misbrug og klare forsøg på undertrykkelse af det positive potentiale ved konjunktionen, der fandt sted dengang, blev der dog også sendt utallige forhåbninger, visioner og manifestationer om en ny, anderledes, fri, fair og gylden tidsalder for menneskeheden ud i æteren - og med dette harmoniske aspekt, der indtræffer her i forsommeren, når vi nu til en fase, hvor det endelig vil begynde at være muligt at arbejde videre herpå, på lidt mere konkret vis.

Så et sammensurium af stærkt udfordrende, såvel som behjælpelige energier vil altså præge tiden frem mod Sommersolhvervet og vi får uden tvivl brug for Tvillingernes omstillingsparathed, mentale skarphed og evne til at favne modsætninger for at komme igennem det hele.

Fuldmånen over Skytten – Tvillingerne aksen falder d. 4. juni,  Nymånen i Tvillingerne følger d. 18. juni,  Jupiter – Saturn sekstilen peaker dagen efter d. 19, Sommersolhvervet finder sted 2 dage senere, d. 21. juni.

Kom godt igennem Tvillingernes forsommer måned  - og uanset hvad der sker, så husk at nyde og suge de mange lyse timer til dig. ☀️🦋🐝 🌹 🌼

Freedom Truth Light & Tina

 

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Fuldmåne i Skytten 🌕

d. 4. juni

Tidlig søndag morgen placerer Månen sig 13°18 Skytten, lige overfor Solen i Tvillingerne, hvorved juni måneds Fuldmåne med de skønne tilnavne ”Rose Månen”, ”Jordbær Månen” og ”Honning Månen” – der reflekterer årstidens velduftende og velsmagende gaver og lækkerier - indtræffer.

 

Mens Solen i Tvillingerne nysgerrigt opsnapper, indsamler og videreformidler informationer af enhver art, har Månen i Skytten behov for at danne en mening og rød tråd ud af dem, så det ikke bare bliver en række usammenhængende og indimellem måske dybest set ligegyldige informationer, nyheder og "facts", vi konstant bombarderer os selv og hinanden med.

Ved denne Fuldmåne er det derfor altid oplagt at sortere godt ud i infostrømmen og nyhedsfeedet og ikke mindst tiden, der bruges på det. Simpelthen fjerne sig fra noget af støjen og ad den vej gøre mere plads til klarere mental skarphed, højere mening og indre, intuitiv visdom. Hertil hører selvfølgelig også at slippe frygten for at gå glip af noget, hvis du ikke hele tiden er ”på”.

Som altid gælder det ved Fuldmåne om at skabe balance mellem de to tegn på den akse Fuldmånen falder over. Det går begge veje.

Så hvor Skytten i sin søgen efter højere mening godt kan ende med at gå til yderligerheder, når den mener at have fundet frem til Sandheden, plæderer Tvillingerne modsat for ikke at lægge sig alt for fast på nogle opfattelser, forblive åben og vedblive med at søge svar blandt mange forskellige kilder og synspunkter.

Lige præcis dette, synes der at blive mindre og mindre plads til her i 2020erne. Ytringsfrihed, samt respektfuld diskussion af forskellige holdninger & opfattelser har efterhånden fået virkelig trange kår.

Denne Fuldmåne kommer derfor med en vigtig reminder om at holde sindet evigt åbent og fleksibelt samt om at udvise velvillighed over for andre, der måske har en anden opfattelse  – for det modsatte er der sjældent nogen, der bliver hverken klogere, visere eller bedre mennesker af.

Derudover er tegnaksen generelt præget af let og opløftende energi, begge tegn er socialt anlagte, frihedselskende, altid i bevægelse, altid frisk på nye oplevelser og eventyr og går aldrig af vejen for et godt grin.

Fuldmåne weekenden er dermed også særligt velegnet til social hygge, festligheder og morskab af enhver art 😊

Skyttens hersker Jupiter er pt. aktiv på flere fronter.

Dels er den i færd med at afrunde et udfordrende kvadrat til Pluto   - Pluto selv returnerer til Stenbukken blot en uge efter Fuldmånen, søndag d. 11. Begge dele kan skabe en del ravage i løbet af juni.

Samtidig trækker den væsentligt mere harmoniske sekstil mellem Jupiter og Saturn nu også mere op og vil peake lige efter Nymånen, et par uger efter Fuldmånen, lige før Sommersolhvervet.

Vi får altså et mix af ret forskellige slags energier, både stærkt udfordrende og turbulente, såvel som mere opløftende, behjælpelige og vejledende i løbet af juni måned.

Dette afspejles også ved, at Jupiter her i dagene frem til og under Fuldmånen befinder sig oven på den Nordlige Måneknude og sætter særlig fokus på udviklingsmuligheder, der skubber os henimod dér, hvor vi ud fra et højere synspunkt simpelthen er ment til at bevæge os hen i denne tid.

Da det foregår i Tyren kan noget af det også ske på meget konkret og håndgribelig vis eller have direkte indflydelse på den materielle, fysiske verden, der omgiver os.

I dette kan der ligge både udfordringer, såvel som medvind, held og gaver. Men der vil være en højere mening med det hele.

Så altså en særlig meningsfuld tid for dem, som formår at holde øjne, sind og hjerte åbent for den slags.

Månen stiger op over sommerlandskabet lørdag aften omkring kl. 21.40, Fuldmånen indtræffer kl. 5.42 søndag morgen, ca. 1.5 time efter Månen er gået ned. Fuldmånen står op igen sent søndag ca. kl. 23.10 og er på den lyse nattehimmel blot frem til lidt efter kl. 4.30. Til de lange lyse nætter hører nemlig også en lavtgående Fuldmånes korte tidsrum på himlen.

Rigtig glædelig Fuldmåne weekend🌕🌹🍓🍯

Freedom Truth Light ☮️ &❤️ Tina

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Nymånen i Tyren 🌑♉

d. 19. maj

 

I hælene på Jupiters indtræden i Tyren tirsdag aften, følger Månen efter onsdag eftermiddag og når på fredag hen til Solen 28°25 Tyren, hvorved Maj måneds Nymåne indtræffer kl. 17.53.

Vi har altså en særlig stor fokus på Tyrens energi denne uge.

I perioden, hvor Solen går gennem Tyrens tegn, manifesterer nyt liv sig fysisk og helt bogstaveligt lige for øjnene af os, overalt i naturen, på smukkeste vis.

Efter Solnedgang brillierer Tyrens hersker Venus pt. også med sin skønhed på aftenhimlen; hun er så smuk og stor, at hun på ingen måder er til at overse

Da Tyrens tegn handler om fysisk manifestation og Nymåne i sig selv er manifestations tid - altså dér, hvor du med fordel kan fokusere på, hvad du ønsker at bringe ind i dit liv - så er der energimæssigt dobbelt op af fysiske og konkrete manifestationsmuligheder ved Nymånen i Tyren,

Som du kan læse meget mere om her, sætter Jupiter kollektivt fokus på hele Tyrens domæne det kommende år – og denne Nymåne i Tyren giver os alle mulighed for at aligne os med dette, så vi kan få det bedst mulige ud af den kommende tid.

Mens Jupiters indtræden i Tyren er ledsaget af et uharmonisk og udfordrende aspekt til Pluto fra første færd, som Mars ovenikøbet yderligere aktiverer og spænder gevaldigt op, sidst på ugen, er selve Nymånen til gengæld harmonisk forbundet med både Pluto og Mars.

Alt sammen taler for forestående ændringer af den mere omfattende slags. Selve Nymåne aspektet glider dog bare væsentlig lettere og der er derfor mulighed for at bruge Nymånen til at forberede dig på og omstille dig energimæssigt til disse forandringer, så du bedre kan bevare roen og overblikket, når de reelt indtræffer - og derudover i den grad også for selv at foretage evt. ønskede ændringer og nye tiltag i eget liv.

Med dette aspekt er det nemlig muligt virkelig at transformere noget særdeles indgående, med succes.

Derudover er særligt oplagte tiltag under en Nymåne i Tyren:

Alt, der bringer oaser af ro ind i dit liv, uanset hvor travlt og hektisk, det ellers måtte være omkring dig og hvor mange voldsomme energier og begivenheder, der hærger i verdenen

Alt,  der i højere grad får dig til at leve i overensstemmelse med dine sande værdier.

Alt, der forbedrer din økonomiske/materielle situation. 

Alt, der sætter din krop og sensualitet i fokus.

Alt, der bringer mere skønhed og nydelse ind i dit liv

Alt der omhandler din kreativitet og kunstneriske sans.

Alt, der forbedrer din jordforbindelse. 

Alt, der bringer dig i større samklang med naturen og Moder Jord.

Nymånen i Tyren inviterer altid til helt konkret at få fingrene i jorden, så, plante og senere høste gode resultater

Husk efterfølgende at vande, passe og pleje det, du vælger at så, på både det indre og det ydre plan!

De bedste tidsrum at arbejde med Nymåne energien er fra fredag kl. 17.53 – 19.50 og igen fra 20.48 og resten af weekenden.

Rigtig glædelig Nymåne i Tyren 🌑 😊

Freedom Truth Light & Tina

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Formørkelsessæson

April – maj 2023

 

Energierne er i forvejen alt andet end rolige og stabile, men nu går vi så også ind i årets første  Formørkelsessæson, der sætter energimæssigt ind omkring 10 dage før den første formørkelse finder sted, hvilket i hvert fald ikke lægger en dæmper på noget som helst!

Formørkelsessæsoner er gerne akkompagneret af en noget aparte fornemmelse af surrealisme og der kan forventes yderligere eskalering, både energimæssigt og begivenhedsmæssigt.

Formørkelser er ekstremt kraftfulde energiportaler, der samtidig udpeger vigtige højaktuelle fokuspunkter og temaer, som vi alle er nødt til at forholde os til, både kollektivt og individuelt, der kan have effekt og konsekvenser et godt stykke tid ud i fremtiden, nogle gange i årevis.

Denne Formørkelsessæson består af to formørkelser; en total Solformørkelse ved Nymånen i Vædderen d. 20. april og en Skygge Måneformørkelse, ved Fuldmånen i Skorpionen d. 5.maj, som jo er… St. bededag…Vi får altså en formørkelse på lige netop DEN helligdag, som regeringen mener skal være den sidste af sin slags nogensinde, hmmm, pudsigt….

Ingen af formørkelserne er synlige herhjemme, (Skygge Måneformørkelsen er dog igangværende, når Månen står op, men kan være temmelig svær at spotte visuelt), men vil selvfølgelig være energimæssigt til stede – og begge hører, på hver deres måde, til de intense af slagsen, så vil uden tvivl kunne mærkes og have effekt!

Måneformørkelsen i maj er nr. 6 ud af en serie på i alt 7 formørkelser over Tyr/Skorpion aksen, der begyndte i efteråret 2021 og varer frem til efteråret 2023.

Siden Formørkelserne over denne akse, kendt som ressource aksen, begyndte må aksens temaer da også siges at være blevet særdeles højaktuelle og allestedsnærværende:

Økonomi, valutaer, priser, energi & energikilder, fødevarer, basale ressourcer og forsyning, personlige værdier og ejendom, fælles ressourcer og fordelingen af dem. Omfordeling. Magt, magtbegær, magtmisbrug, grådighed og korruption. Kontroltiltag. Hemmelige og skjulte agendaer, der udfolder sig eller kommer frem i lyset. Afsløringer. Kamp om verdensherredømmet, via brug af sneaky og subtile metoder.

Det skorter ikke just på eksempler på magtmisbrug, grådighed og korruption og disse bliver efterhånden smækket lige op i fjæset på os, på så karikeret og grotesk vis, at vel snart ingen længere kan være i tvivl om, hvor langt ude meget er kommet, i moralsk forfald.

Udover hvad diverse landsoverhoveder mener sig berettiget til at gøre, har vi også de suspekte prisstigninger og udhulingen af befolkningens rådighedsbeløb og så dem, der helt åbenlyst har mere end skummet fløden og nu kan præsentere rekord overskud og giga bonusser på steroider. Omfordeling, indeed. En regulær omvendt Robin Hood!

Både ekstrem tørke og ekstreme oversvømmelser ses på lige netop mange af de steder rundt omkring i verdenen, der er storproducenter af diverse fødevarer, med dertilhørende konsekvens for senere høst og fødevareforsyning. 

Herhjemme, har vi siden Måneformørkelsen i Tyren (mad, fødevarer), i november set et rekordstort antal tilbagekaldelser af fødevarer og andre spiselige ting, i en konstant lind strøm; det er blevet nærmest en ugentligt tradition, siden da.

Under denne Formørkelsessæson vil vi uden tvivl se videreudvikling og nye twists, hvad mange af de ovennævnte Tyr/Skorpion temaer angår.

Da vi også har Uranus, der længe har varslet omfattende ændringer på Tyrens domæne, gående i Tyren frem til midten af dette årti og Skorpionens hersker Pluto pt. gående frem og tilbage mellem Vandbæreren og Stenbukken er der STÆRKT forhøjede chancer for ikke bare et økonomisk kollaps, men også at introduktionen af et nyt økonomisk system vil finde sted inden året er omme, mens denne formørkelsesserie stadig er igangværende.

Uranus og Pluto er faktisk også hver især direkte involveret i den ene og den anden af forårets formørkelser.

USA’s famøse Pluto return, der har fundet sted på landets økonomiområde, er også foregået overlappende med denne serie af formørkelser og der kommer et sidste astrologisk efterspil på den front i sensommeren og hele efteråret.

Som forudsagt, vil landets særstatus, økonomisk & otherwise ikke fortsat se ud som forinden, når dette Pluto return er endeligt ovre.

Vi ser nu også hvordan flere og flere lande vender sig væk fra dollaren og begynder at handle indbyrdes med egne valutaer i stedet. ”De-dollarization” er ligefrem blevet et begreb, så det kører helt efter den astrologiske drejebog.

Det påstås, at der findes dem, som agerer ud fra devisen om, at når en økonomi når bristepunktet, så er der kun én ting at gøre; gå i krig, starte nye krige op eller eskalere igangværende og sætte den indtjenende krigsmaskine yderligere på overarbejde.

Med en Solformørkelse i Vædderen er den slags desværre slet ikke umuligt.

Uanset motiv, vil det hele i hvert fald være, skal vi sige, væsentlig ”lettere antændeligt” fra nu af.

Solformørkelsen er den første i en serie på 6 henover Vædder - Vægt aksen, som varer frem til foråret 2025.

Der lægges hårdt og kontant ud med den mest kraftfulde formørkelse, der findes; en total Solformørkelse,  i den allersidste, kritiske grad, af Vædderen.

Formørkelser i Vædderen er netop kendt for at kunne omhandle krig, blodsudgydelser, militær, militæroperationer, våben og våbenindustrien.

Eller som minimum konflikt, ophedede temperamenter og aggressive handlinger.

Vægtens andel, som består af fredsforhandlinger, diplomati, kompromis, samarbejde og forståelsen af at folk, såvel, som lande, kan have forskellige værdier og livsanskuelser og at vi er nødt til at finde en måde at få disse til at sameksistere fredeligt på, må vi nok vente med til efteråret, hvor en formørkelse finder sted dér.

Andre ting som formørkelser i Vædderen kan sætte i fokus er:

Ild, brande, varme, tørke.

Jern.

Ulykker.

Mod, heltegerninger.

Konkurrencer, rivalisering, sport og sportsfolk.

Kirurger.

Iværksættere, pionerer, pionerånd.

Individets udfoldelsesmuligheder.

”A call to action” for alle Lyskrigere.

Nye begyndelser. Opstarten på et helt nyt kapitel.

 

Synkront med Solformørkelsen går Jupiter også i konjunktion med Eris i Vædderen, med peak få dage efter, hvilket er NOGET af en eksplosiv cocktail!!!

Jupiter forstærker og forstørrer nemlig alt hvad den rører ved og Eris’ specialitet er stagede, dramatiske begivenheder og/eller false flags.

Et eller flere ”gyldne æbler” kan dermed blive rullet ind på scenen, vel vidende, at lige netop DEN form for provokation uundgåeligt vil skabe større splid, bekrigende fløje, kaos, uroligheder, måske krig eller krigslignende tilstande og/eller give mulighed for at svare tilbage på/ tage hævn over noget, man egentlig selv har iværksat.

Andre Eris kendetegn er at nogle/nogen, der har været enten forurettede, i minoritet, outsidere, holdt ude af ”det gode selskab”, nu kommer i fokus og stjæler billedet.

Der kan være tale om større synlighed og opmærksomhed, men potentielt også om en form for oprejsning og retfærdighed, der sker fyldest. Både Jupiter og Eris er nemlig stærkt optaget af retfærdighed.

Derudover kan kombinationen også henvise til svære valg, der må træffes, hvor der vil være konsekvenser, uanset hvad vi gør, men hvor vi så må vælge ud fra vores vigtigste og sande personlige værdier, etik og moral.

Eller der kan være tale om tidligere sådanne svære valg, undervejs i den forgangne Jupiter – Eris cyklus, hvor konsekvenserne deraf nu kommer op at vende og noget skal afrundes, hvoriblandt  (u)retfærdighed også kan spille en væsentlig rolle.

Med kombinationen af Solformørkelsen og Jupiter – Eris konjunktionen i Vædderen, vil der altså uundgåeligt være vrede, aggressioner, splid og drama i luften og meget af det kan også være fuldt berettiget og forståelig vrede, men det kan bare også meget let kamme over og gå FULDSTÆNDIGT amok i destruktiv vandalisering, voldsomme uroligheder, hævngerrighed og decideret lynchstemning, hvis vi ikke lige passer lidt på, tæller til 100 eller 1000 før end vi handler og tænker meget bevidst over, hvad det er for en ny cyklus, vi ønsker at skyde i gang, under denne konjunktion. 

Det gælder om at bruge den berettigede vrede som drivkræft til konstruktive handlinger og tiltrængte ændringer.

For tingene HAR bevæget sig meget langt ud – og det KAN ikke fortsætte meget længere ud af det spor; so something’s gotta give; noget vil snart nå en kulmination og et klimaks af en art.

Vi går mere i dybden med hver enkelt formørkelse, herunder også deres indflydelse på det personlige plan og hvordan energierne bedst bruges konstruktivt og positivt, en uges tid før hver enkelt formørkelse.

Her og nu er det bare vigtigt at vide, at tiden under en Formørkelsessæson godt kan føles som om at den ”opfører sig anderledes”, den kan både speede op, således, at ting pludselig kan udvikle sig/ændre sig enormt hurtigt, tiden kan også nærmest stå stille, ja ligefrem ophæves og tematikker kan knytte begivenheder sammen over meget lang tid, via mystiske røde tråde og links til tidligere formørkelser årtier tilbage – såvel som frem i tiden. Det er altså på alle måder en tid, der adskiller sig fra andre perioder af året.

Det er også en tid, hvor du kan modtage vigtige budskaber, hints og guidance om din videre udviklingsvej, så sørg for at have antennerne ude.

Kom godt ind i Formørkelsessæsonen.

Freedom Truth Light ☮️ &❤️ Tina

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

Ny - & Fuldmåne generelt

 

I løbet af et år, har vi et par gange, hvor vi traditionelt stopper op, gør status, siger farvel til det forgangne og starter op på noget nyt, med dertilhørende forhåbninger og mål. Nemlig når vi tager hul på et nyt kalenderår i januar og når vi selv fylder år. Både nytår og fødselsdage er baseret på Solens tilbagevenden til et bestemt punkt i Dyrekredsen.

Der findes dog også en anden cyklus, som er baseret på både Månen og Solen. Hvis vi bevidstgør os om den, får vi, i løbet af et år, langt flere muligheder for, i samspil med de herskende energier, at starte forfra, tage hul på noget nyt og til at give slip på det gamle, der ikke længere fungerer for os. Nemlig ved hhv. Ny – og Fuldmåne.

Nymånen

Ved Nymåne befinder Solen og Månen sig nøjagtig samme sted, i samme tegn. Når begge vores himmellys befinder sig i samme tegn, skaber det en enorm fokus og kraft på lige netop dette tegns kvaliteter og egenskaber, som vi alle, uanset ”stjernetegn”, kan få adgang til, hvis vi ”tuner ind” på det rette tidspunkt. Dvs. så tæt som muligt på det klokkeslæt, hvor Nymånen er præcis.

Månen er i denne fase usynlig på himlen, den har netop færdiggjort en cyklus og tager i det skjulte hul på en ny. Der ligger derfor en stærk ”Ny begyndelses – energi” omkring enhver Nymåne, som du med fordel kan gøre brug af til at starte forfra, til at genfokusere på dine hensigter, ønsker og mål, samt at planlægge fremtiden. Der findes simpelthen ikke noget bedre tidspunkt at starte noget nyt op; at begynde på en frisk. Det siges, at enhver hensigt sagt højt eller skrevet ned, ved Nymåne, bærer en enorm kraft i sig, så det er altid en god ide at tænke dig grundigt om, hvad det egentlig er, du ønsker skal manifestere sig i dit liv.

I løbet af et år kommer Solen og Månen sammen igennem hvert et tegn i Dyrekredsen og (stort set) alle livs områder (”huse”) af dit individuelle horoskop.

Hensigter der i overensstemmelse med det aktuelle tegns egenskaber vil være ekstra kraftfulde, men i princippet kan du ønske dig hvad som helst, så længe at det er i overensstemmelse med ”det højeste gode for alle involverede”.

Så tæt som muligt på det tidspunkt, hvor Nymånen er præcis*, er det fordelagtigt at åbne op, tune ind, meditere, visualisere, lave visionboards, manifestere, nedskrive mål og hensigter etc.

(*Undtagen når Månen er "void of course", altså ikke laver flere aspekter til andre planeter, mens den stadig befinder sig i tegnet. I så tilfælde er det bedst at vente til Månen er gået ind i det næste tegn. Dette er en teknisk ting, som du ikke behøver at bekymre dig yderligere om, da det i mine Nymåne updates altid vil fremgå, hvis et andet tidspunkt end det præcise Nymåne klokkeslæt er at foretrække.)

Skriv eks vis op til 10 mål og ønsker ned på en liste. Hver gang et af dem går i opfyldelse, skriver du en ny liste med de tilbageværende mål. Opdater listen ved hver Nymåne og tilføj evt. nye ting. Sørg gerne for at have en blanding af store og små ting på din liste.

Husk også at din egen aktive indsats og ageren efterfølgende er en af de vigtigste faktorer for at målene nås. Nymånens medvind holder kun, hvis du også selv gør en indsats for det og især, når du vover at agere som om at målene faktisk allerede er opnåede.

Det gælder for både Ny- og Fuldmånen, at døren til ”andre dimensioner” står mere åben, omkring det præcise tidspunkt. Der kan opnås dybe indsigter, modtages vigtige budskaber og skabes større kontakt. Der er simpelthen mere hul igennem.

Fuldmånen

Ved Fuldmåne står Solen og Månen overfor hinanden i modsatte tegn og sætter stærk fokus på både de modsætninger og den fælles akse som de to tegn tilsammen udgør.

Månen står i denne fase op, når Solen går ned og har som det tydeligt ses på himlen nu nået sit maksimale udfoldelsespotentiale.

Fuldmånen er dragende, fascinerende, smuk, mystisk og magisk.

For nogle opleves den også som både forstyrrende og forstørret; nogle kan ikke sove, nogle oplever stærke humørsvingninger, nogle mister lettere besindelsen og planlagte ting går lettere i skuddermudder.

Andre oplever Fuldmånens energi, som helt igennem fantastisk og støttende – og ser altid frem til at den indtræffer.

Det handler alt sammen om hvilke frekvenser, der tunes ind på.

Fuldmåne energien er uden tvivl langt mere velegnet til improvisation og til at lade sig rive med end til det beherskede og kontrollerede.

Tiden omkring Fuldmånen er altså særdeles oplagt til at give slip, ikke bare på dig selv, i form af at lade dig rive med, men også i form af at give slip på uønskede ting i dit liv.

Hvor du ved Nymåne bør fokusere på hvad du ønsker at manifestere og bringe ind i dit liv, handler det ved Fuldmåne om at rense ud og give slip på de ting, som måske tidligere har fungeret dig, men som nu ikke længere gør det og i stedet blot står i vejen for din trivsel og balance.

Man kunne også sige, at Nymånen har en mere Solar/yang/"maskulin" energi over sig, hvor du har særlig mulighed for at være en aktiv medskaber af dit liv, hvorimod Fuldmåne energien er mere Lunar/yin/"feminin"; tingene er mere ude af din kontrol, men du kan lade dig rive med, du kan give slip og release og du kan tage imod.

Et Fuldmåne ritual kunne være, så tæt som muligt på det præcise tidspunkt at skrive det, som du ønsker at give slip på ned på stykker af papir og derefter brænde dem af, stykke for stykke.

Har du ikke noget, du har brug for at give slip på ved en given Fuldmåne kan du også bare åbne dig op og se hvad der kommer til dig. Din modtagelighed er ekstra forhøjet på dette tidspunkt.

Og endelig er det jo oplagt at komme ud og nyde Fuldmånens skønhed og magi på aften - og nattehimlen.

Formørkelser

Hvert år er der flere formørkelser ved Ny- og Fuldmåne, som dog for de flestes vedkommende ikke er synlige for os her i Danmark, men som på et energetisk plan alligevel har stor indflydelse.

En Solformørkelse er en ekstra kraftfuld Nymåne og en Måneformørkelse en ekstra kraftfuld Fuldmåne og begge har virkning meget længere ud i fremtiden end en almindelig Ny/Fuldmåne har. Totale formørkelser er de allermest kraftfulde.

Formørkelserne er Universets måde at udpege aktuelle temaer, som vi kollektivt bør kigge nærmere på. På et personligt plan udpeges områder, der vil være særligt fokus på i dit liv det kommende stykke tid.

Ny & Fuldmåne, Formørkelser og det personlige horoskop

Den mest optimale udnyttelse af både Ny- & Fuldmåne og Formørkelses energierne er at bruge dem i forhold til dit eget horoskop.

Her er det ikke kun de pågældende aktuelle tegn, (som er fælles for alle), der inddrages, men også de helt specifikke livs områder, de befinder sig i (som varierer fra menneske til menneske) og de planeter i dit fødselshoroskop, de evt. udløser.

Hermed bliver det på en helt individuel og unik måde, at du kan samarbejde med energien fra vores to himmellys; Solen og Månen.

I løbet af et år kommer du hele vejen rundt i alle områderne af dit liv og i løbet af et helt liv, vil det være forskellige planeter i dit horoskop, der udløses.

© Astrolog Tina Reinhardt Hansen

 

 

 

Tilbage til forsiden